Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

ZIDEȘTE-ȚI FERICIREA NU PE BUNĂSTARE, CI PE PUTEREA LUI DUMNEZEU!
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atentionari si Sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 26/01/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

“Căci, chiar dacă smochinul nu va înflori, viţa nu va da niciun rod, rodul măslinului va lipsi şi câmpiile nu vor da hrană, oile vor pieri din staule şi nu vor mai fi boi în grajduri, eu tot mă voi bucura în Domnul, mă voi bucura în Dumnezeul mântuirii mele! Domnul Dumnezeu este tăria mea…” (Habacuc 3:17-19)

 

Habacuc a trăit în vremuri dificile, nu era mare probabilitatea, ca lucrurile să se îmbunătățească. Situația putea să se înrăutățească atât de mult, încât fiecare zi din viață avea să fie un chin (fără roade și fără mâncare). O astfel de situație nu era bună. Nimic nu era bun! Totuși Habacuc și-a liniștit sufletul. Cum a reușit? Probabil s-a înșelat pe el însuși? Poate, a ignorat realitatea?

 

Împlinirea Lui Habacuc se explică prin aceea, că și-a construit fericirea nu pe împrejurările vieții (pe bunurile materiale, pe care Dumnezeu le-a dat), ci pe cunoașterea Lui Dumnezeu și a puterii Lui. Indiferent de aceea, că lucrurile puteau să se înrăutățească, el a putut zice: “eu tot mă voi bucura în Domnul, mă voi bucura în Dumnezeul mântuirii mele! Domnul Dumnezeu este tăria mea…” (Habacuc 3:18). El o obținut pace, pentru că s-a încrezut în Dumnezeu, în Acela pe Care l-a cunoscut (“Dumnezeul mântuirii mele”), și a primit în dar încrederea în puterea Lui Dumnezeu, dacă va veni ceasul greu!

 

-         Dumnezeul mântuirii mele! Ajută-mă să țin minte, că temelia siguranței și speranței, nu sunt binecuvântările vremelnice, ci Tu – Domnul meu! Dacă deodată situația mea se va înrăutăți, ajută-mă să găsesc precum Habacuc, pace, bucurie și liniște în credință, că Tu, Dumnezeul meu, ești mai puternic decât împrejurările mele și mă vei salva! Ajută-mă să-mi dezvolt o astfel de bucurie în interior, când împrejurările schimbătoare, îmi amenință liniștea mea! Tu – puterea mea! În numele Lui Iisus Hristos te rog, amin.


Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă


“Căci, chiar dacă smochinul nu va înflori, viţa nu va da niciun rod, rodul măslinului va lipsi şi câmpiile nu vor da hrană, oile vor pieri din staule şi nu vor mai fi boi în grajduri, totuși Dumnezeu – Tu ești bucuria mea, puterea mea, veselia mea și cântarea mea!”

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 133
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni