Adăpost sigur în ziua necazului
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 20/05/2018
    12345678910 0/10 X

 

 La începutul cărții sale, prorocul Naum Îl descrie pe Domnul ca pe un judecător al universului, Care are putere să-Și  împlinească voia, să judece pe potrivnici, și să izbăvească pe poporul Său. „2 Domnul este un Dumnezeu gelos şi răzbunător; Domnul Se răzbună şi este plin de mânie; Domnul Se răzbună pe potrivnicii Lui şi ţine mânie pe vrăjmaşii Lui. 3 Domnul este îndelung răbdător, dar de o mare tărie şi nu lasă nepedepsit pe cel rău. Domnul umblă în furtună şi în vârtej şi norii sunt praful picioarelor Lui. 4 El mustră marea şi o usucă, face să sece toate râurile; Basanul şi Carmelul tânjesc şi floarea Libanului se vestejeşte. 5 Se clatină munţii înaintea Lui şi dealurile se topesc; se cutremură pământul înaintea Lui, lumea şi toţi locuitorii ei. (Naum 1:2-5)

Prorocul afirmă, că este imposibil ca oamenii răi, să se poată opune mâniei Lui Dumnezeu, sub influența căreia se clatină munții și se topesc dealurile. Cu toate acestea, Naum accentuează, nu numai severitatea Domnului față de cei, ce se împotrivesc Lui, dar și bunătatea Lui, față de cei, care se bizuie pe El. “7 Domnul este bun, El este un loc de scăpare în ziua necazului şi cunoaşte pe cei ce se încred în El” (Naum 1:7).

Domnul devine pentru cei ce suferă, nu un oarecare adăpost, care se poate dărâma, ci un adăpost și o cetate care nu poate fi cucerită în perioada necazului! În psalmi, fiii lui Core, ne conving că: 1 Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi. 2 De aceea nu ne temem chiar dacă s-ar zgudui pământul şi s-ar clătina munţii în inima mărilor. (Psalmul 46:1,2)

Când Domnul aduce la îndeplinire judecata Lui, se vede o distincție dintre cel neprihănit și cel nelegiuit; unul primește mângâiere, dar peste celălalt vine o perioadă îngrozitoare. De aceea, orice s-ar întâmpla în jur, să nu ne clătinăm! Domnul este adăpostul și puterea noastră, un ajutor, Care nu lipsește niciodată în întristări și necazuri! Pe bunătatea Lui noi ne bizuim!

Dacă treceți printr-o perioadă grea, și sunteți ispitiți, ca să vă îndoiți în bunătatea Domnului, atunci, să nu permiteți diavolului, ca să vă convingă, că Domnul va părăsit; alergați spre brațele puternice ale Domnului, ca El să vă cuprindă, și permiteții, ca să vă aducă aminte, de felul cum El îngrijește cu credincioșie! Domnul cunoaște pe cei ce se bizuie pe El! Fie ca Domnul să vă binecuvânteze din pricina bunătății Sale și să vă ajute ca să nu vă clătinați!

-         Dumnezeu măreț! Tu ești sever și bun! Ești înfricoșător din pricina puterii Tale și Îi îngrijești pe cei, care caută la Tine adăpost! Tu îi zdrobești pe cei nelegiuiți și mângâi poporul Tău! La Tine caut protecție! Tu ești adăpostul meu cel sigur în ziua necazului! Ție Îți aduc laudă! În Tine nădăjduiesc! În numele Lui Isus Hristos, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

 

“Domnul oştirilor este cu noi, Dumnezeul lui Iacov este un turn de scăpare pentru noi.”  Psalmul 46:7

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1105
  • Descărcări: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni