CÂND DOREȘTI FOARTE MULT SĂ CUNOȘTI, DACĂ ESTE VOIA LUI DUMNEZEU, SĂ FACI CUTARE SAU CUTARE LUCRU
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 25/01/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

2 Samuel 7:1-3 ‘Când a locuit împăratul în casa lui şi când i-a dat odihnă Domnul, după ce l-a izbăvit de toţi vrăjmaşii care-l înconjurau, a zis prorocului Natan: „Iată! Eu locuiesc într-o casă de cedru, şi chivotul lui Dumnezeu locuieşte într-un cort.” Natan a răspuns împăratului:    „Du-te şi fă tot ce ai în inimă, căci Domnul este cu tine.”’

 

David a trăit în liniște, datorită milei Lui Dumnezeu, și s-a gândit, să înlocuiască cortul, cu o “casă permanentă pentru Dumnezeu.” Nu este bine, s-a gândit împăratul, ca chivotul Lui Dumnezeu, să locuiască    într-un cort simplu, în timp ce eu locuiesc într-o casă luxoasă. Despre dorința sa, împăratul i-a zis proorocului Natan, și de la început, i-a aprobat dorința, după cum putem observa, nu s-a consultat cu Dumnezeu: „Du-te şi fă tot ce ai în inimă, căci Domnul este cu tine” (2 Samuel 7:3). Măcar că aceste cuvinte, spuse de către prooroc, nu făceau parte din categoria cuvintelor de tipul “Așa vorbește Domnul”, totuși aceste cuvinte, au fost cuvinte de încurajare, spuse de către un prooroc, care era vrednic de crezare.

 

Mai departe Biblia ne spune, că în noaptea următoare, Dumnezeu i-a vorbit lui Natan. Dumnezeu l-a trimis pe Natan înapoi la David, pentru a-I transmite un mesaj adevărat, care nu se asemăna cu sfatul lui Natan, pe care I l-a dat lui David, ca un prieten. Dumnezeu nu a dorit, ca David să-I construiască o casă, ci David va avea un fiu (Solomon), care va construi un Templu pentru Dumnezeu.

 

Desigur, toate cele spuse mai sus, sunt folositoare pentru fiecare dintre noi:

1)   Este foarte frumos, că Dumnezeu ți-a dat liniște, și ești preocupat(ă) de faptul, cum să-i fii plăcut(ă) Lui Dumnezeu! Datorită bunătății Sale, Dumnezeu ne face foarte mult bine, dar cât sunt de puțini oameni, pe care această bunătate îi îndeamnă să facă ceva pentru Dumnezeu, și pentru slava Lui.

2)   Este minunat, când ai un prieten, sau un om de încredere, un slujitor a Lui Dumnezeu, vrednic de urmat (care nu tinde să-ți fie pe plac, ci tinde să-I fie plăcut Lui Dumnezeu), căruia poți să-i descoperi dorințele inimii, pentru ca prin el, să afli care este părerea Lui Dumnezeu.

3)   Trebuie să ții minte, că voia Lui Dumnezeu poate să se deosebească de părerea unui slujitor vrednic de urmat, care te-a încurajat să faci vreo lucrare, și ți-a spus, precum Natan, că “Dumnezeu este cu tine.”

4)   Dumnezeu are putere să corecteze greșeala, care a fost făcută de o persoană, care avea intenții bune în inimă, înainte “să ajungi prea departe”! Mare este harul (darul nemeritat) Său!

5)   Să ai urechi care doresc să audă, glasul Lui Dumnezeu, chiar dacă ai primit aprobarea și binecuvântarea din partea unei persoane, care nu cunoaște voia Domnului, cu privire la situația în care te afli. Întotdeauna să rămâi smerit(ă) și mulțumit (mulțumitoare) Lui Dumnezeu, chiar dacă El îți va schimba planurile! Planurile Lui sunt mai bune!

6)   Ține minte, dacă oamenii te cunosc, ca un om a Lui Dumnezeu, deseori vor veni la tine, pentru a primi vreun sfat, și deseori vor crede că cuvintele tale, sunt o proorocie din partea Domnului, chiar dacă pur și simplu ți-ai exprimat părerea, din experiența ta sau din înțelepciunea pe care o ai. Din greșeală poți să abați din cale, o persoană, care are nevoie foarte mult de vreun Cuvânt din partea Lui Dumnezeu, deoarece cutare persoană, va crede că cuvintele tale, sunt o proorocie.

 

Ferește-te să spui “da” tuturor dorințelor bune ale oamenilor credincioși; nu da sfaturi negândite; nu întrerupe comunicarea cu Dumnezeu, dacă îi spui unui om, că dorința lui se va împlini; ține minte, că nu toate planurile bune, trebuie să se împlinească! Mai întâi caută Împărăția Lui Dumnezeu, și fie ca Dumnezeu să te binecuvânteze!

 

-         Dumnezeul viziunii și al Înțelepciunii! Mi-ai umplut viața de foarte multe bunătăți, și doresc să-ți fiu mulțumitor (mulțumitoare) pentru aceasta, și doresc să fac pentru slava Ta, ceea ce este în conformitate cu voia Ta! Doresc foarte mult să aflu voia Ta, pentru a împlini nu voia oamenilor, ci a Ta! Dacă dorințele mele sunt greșite, atunci corectează-mă, și descoperă-mi, cum pot să-Ți fiu plăcut(ă)! Ajută-mă să-mi deschid gura cu înțelepciune, când cineva va căuta vreun sfat din partea mea, când va avea dorințe bune! În numele Lui Iisus Hristos te rog, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

“El descoperă ce este adânc şi ascuns; El ştie ce este în întuneric şi la El locuieşte lumina” Daniel 2:22

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 686
  • Descărcări: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni