DACĂ TREBUIE SĂ AI PARTE DE EXPERIENȚA DIN “GRĂDINA GHETSIMANI”
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 08/01/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

(Faptele apostolilor 20:20,3) “... Ştiţi că n-am ascuns nimic din ce vă era de folos şi nu m-am temut să vă propovăduiesc şi să vă învăţ înaintea norodului şi în case. Numai Duhul Sfânt mă înştiinţează din cetate în cetate că mă aşteaptă lanţuri şi necazuri.

(Faptele apostolilor 14:22) “…în Împărăţia lui Dumnezeu trebuie să intrăm prin multe necazuri.

 

Acest adevăr folositor, că noi (nu doar cândva apostolul Pavel), trebuie să trecem prin multe necazuri, până vom intra în Împărăția Cerurilor, trebuie să ne inspire să stăm tari în credință, când vom trece prin împrejurări dificile. Dar nu puțini predicatori și învățători ai Bibliei, în ziua de azi, vorbesc doar despre “lucrurile plăcute” din Evanghelie. Dacă îi vei asculta foarte atent, atunci vei auzi că viața credinciosului constă doar din minuni: de parcă toate rugăciunile sunt ascultate, chiar în ceasul acela, toți se simt foarte bine, toți au toate lucrurile pe care și le doresc, și nu duc lipsă de nimic, iar pe pământ ai parte doar de împrejurări foarte plăcute. Toate lucrurile care se referă la ispite și la suferințele de care a avut parte Iov, sunt prezentate de ei, ca ceva, care face parte din gândirea și credința negativă. Căci Dumnezeu este atât de bun, “cine dă suficient, va primi belșug de binecuvântări.”

 

Dar indiferent de aceasta, cei mai hotărâți ucenici ai Lui Iisus au parte de amărăciune, de sărăcie, și de suferințe, tot astfel precum Iov. Bisericii din Smirna  i-a fost prezis: «Ştiu necazul tău şi sărăcia ta (dar eşti bogat) şi batjocurile din partea celor ce zic că sunt iudei şi nu sunt, ci sunt o sinagogă a Satanei. Nu te teme nicidecum de ce ai să suferi. Iată că diavolul are să arunce în temniţă pe unii din voi, ca să vă încerce. Şi veţi avea un necaz de zece zile. Fii credincios până la moarte şi-ţi voi da cununa vieţii. »(Apocalipsa 2:9-10). În Smirna nu era simplu să fii creștin. Dumnezeu știa cum suferea biserica, cât de săracă era, și prin ce fel de necazuri trecea, dar El nu-I mustra din cauza vreunui păcat, din cauza că nu au avut o mărturie pozitivă, din cauza că nu erau în stare să obțină făgăduința succesului, sau pentru că nu au fost în stare să-l alunge pe diavol. De asemenea, Hristos nu a promis, celor ce sunt credincioși, o viață mai bună. Doar a prezis  că în urma activității duhurilor necurate, situația lor grea, va deveni și mai grea, pe unii îi așteaptă închisoarea, iar pe alții moartea. Lor   le-a fost dată porunca să rămână credincioși, chiar dacă vor sta în fața morții, pentru a primi răsplata promisă – cununa vieții.  Prin multe necazuri trebuie să intre în Împărăția Cerurilor.

 

Desigur, este plăcut să asculți predicatorii, care predică despre “lucruri plăcute”,  dorim, ca toți copii lui Dumnezeu să trăiască pe pământ, foarte bine, precum predică acești oameni. Dar, din păcate, viețile multor creștini sinceri și evlavioși, sunt altfel. Astfel de predici au influențat inima multor creștini, și ei  în ziua de azi, nu mai sunt în stare să rabde suferințele, să rezolve problemele vieții. Și nu este de mirare, că oamenii tineri și nu doar cei tineri, se dau bătuți, din cauza falimentelor din viață. Experiența lor, nu este în conformitate cu acea imagine, care este predicată, exemplul creștinului, care întotdeauna are izbândă, este  împlinit,  bogat, și mereu are o gândire pozitivă. Această lume, nu este perfectă, și de asemenea în viața noastră de zi cu zi, totul arată altfel. Probabil ai nevoi, ai parte de greutăți și ai probleme mari în familie, prietenii tăi sunt dependenți de droguri. De multe ori, nu știi ce se va întâmpla mâine, și aceasta te sperie. Singurătatea și descurajarea te înconjoară. Nu va schimba nimic, dacă te vei convinge că greutățile nu există.

 

Niciun predicator, care predică (lucruri plăcute) nu va putea să culeagă din învățătura Bibliei, și din viața creștinilor sinceri, Experiența din grădina Ghetsimani”. Paharul suferinței, ceasul singurătății, și noaptea disperată – de toate acestea a avut parte Învățătorul nostru (Ioan 15:20). De aceea, este foarte important adevărul, pe care l-a scris apostolul Pavel, “…pentru ca nimeni din voi să nu se clatine în aceste necazuri, căci ştiţi singuri că la aceasta suntem rânduiţi” (1 Tesaloniceni 3:3). Să rămânem tari în credință, chiar dacă suntem sub presiunea greutăților, să nu cădem de oboseală în timpul încercărilor, prigoanelor, din cauza credinței noastre, care sunt pregătite pentru noi!

 

Cel mai important succes, trebuie să-L obținem în “Grădina Ghetsimani”, ci nu “în rezervele subterane de aur a unei bănci de stat!

 

-         Îți mulțumesc Doamne Iisuse, pentru “experiența din grădina Ghetsimani”, de care am parte în viață, pentru încurajarea, care mă ajută să îndur toate necazurile, și să nu mă clatin sub presiunea greutăților materiale, și sub atacurile celor, ce se împotrivesc Evangheliei! Chiar dacă voi avea parte de încercări mai grele, totuși ajută-mă, prin puterea Ta, să-Ți rămân credincios (credincioasă) până la sfârșit, cu speranța că voi obține cununa vieții! Te rog pentru toate acestea în numele Tău, Iisus, Cel, Care a fost mort, și a înviat din nou, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

 

EVENIMENTUL DIN GRĂDINA GHETSIMANI, NE ADUCE AMINTE CĂ DORINȚELE NOASTRE, ȘI VOIA DOMNULUI – NU SUNT LA FEL

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 637
  • Descărcări: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni