PUNE-TE LA DISPOZIȚIA LUI DUMNEZEU, PENTRU CA EL SĂ-ȘI ÎMPLINEASCĂ PLANURILE SALE DESĂVÂRȘITE
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 30/12/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

“Îngerul i-a răspuns (Mariei): „Duhul Sfânt Se va coborî peste tine, şi puterea Celui Preaînalt te va umbri. De aceea, Sfântul care Se va naşte din tine va fi chemat Fiul lui Dumnezeu. Iată că Elisabeta, rudenia ta, a zămislit şi ea un fiu la bătrâneţe; şi ea, căreia i se zicea stearpă, este acum în a şasea lună. Căci niciun cuvânt de la Dumnezeu nu este lipsit de putere.” Maria a zis: „Iată, roaba Domnului; facă-mi-se după cuvintele tale!” Şi îngerul a plecat de la ea” (Luca 1:35-38)

 

 

Fecioara Maria a fost rânduită să devină Mama Fiului Lui Dumnezeu, Iisus Hristos. Maria a rămas însărcinată și a născut un Copil, care este Sfânt, de aceea,

El nu a putut să se nască într-un mod obișnuit, pentru a nu fi părtaș la faptele oamenilor răzvrătiți.

 

 

Când citim locul din Scriptură, unde îngerul i-a zis fecioarei Maria despre aceasta, observăm că Maria a fost deacord pe deplin cu voia Domnului, cu privire la ea, și la speranța ei, că Dumnezeu va face ceea ce a promis. E evident, că din răspunsul pe care i l-a dat Maria Îngerului, putem evidenția două gânduri importante:

 

 

1.      MARIA CU DEPLINĂ ÎNCREDERE SE SUPUNE AUTORITĂȚII LUI DUMNEZEU: „Iată, roaba Domnului.” Cu alte cuvinte, ea a zis: “Doamne, Tu ești Stăpânul meu, sunt la dispoziția Ta, pentru a face tot ce vei porunci.” Aceasta – un acord smerit, de a face fără cârtire și șovăire tot ce voiește Dumnezeu. Ea și-a manifestat această smerenie, când se afla într-o situație grea. Fiind logodită cu Iosif, oamenii puteau să creadă că este o mamă necăsătorită, și puteau să-i facă nume rău, din pricina căruia Maria va suferi. Iosif va înțelege, că copilul nu este a lui. Știa că va fi învinuită de preacurvie (relație sexuală – în care cel puțin o persoană face parte dintr-un alt legământ de căsătorie) – acest păcat era pedepsit cu moartea (oamenii aruncau cu pietre în persoana vinovată) (Deuteronom 22:13-27); (Ioan 8:3-5). Dar idiferent de toate acestea, ea era gata, cu smerenie să se supună voii Celui Preaînalt. Observă, Maria nu protestează, nu zice, că aceasta îi va distruge căsătoria, îi va face nume rău, ci se supune ca o roabă ascultătoare, în fața tuturor acestor încercări, sperând că Providiența Lui Dumnezeu, la urma urmei le va rezolva pe toate. Ea i-a încredințat Domnului aceste probleme,  s-a supus pe deplin voii Lui Dumnezeu, precum o roabă a Lui Dumnezeu.

 

 

 

2.      MARIA CU CREDINȚĂ AȘTEAPTĂ BINECUVÂNTAREA LUI DUMNEZEU: “Facă-mi-se după cuvintele tale!” Maria nu doar este deacord cu aceea, că toate lucrurile trebuie să lucreze în așa fel, dar încă cu smerenie dorește ca toate lucrurile să se întâmple așa: „... facă-mi-se după cuvintele tale!” Anume așa, ci nu altfel. Și atunci Îngerul a plecat de la ea.

 

 

Să ne supunem dorințele noastre, Cuvântului Lui Dumnezeu, precum a făcut Maria, și fie ca speranța noastră să aibă temelia în El! Fie ca Dumnezeul nostru să fie glorificat prin aceasta!

 

 

 

-         Doamne! Tu dorești ca eu să mă supun voii Tale, și dorești ca eu să caut ceea, ce Tu ai promis. Sunt la dispoziția Ta, Doamne! Mă predau Ție pentru, ca Tu să-Ți împlinești scopurile Tale minunate! Facă-mi-se după Cuvântul Tău! În numele Lui Iisus Hristos. Amin.

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

 

„Iată, roaba Domnului; facă-mi-se după cuvintele tale!” (Luca 1:38)

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 860
  • Descărcări: 1
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni