POȚI SĂ PRIMEȘTI CEEA, CE-ȚI DOREȘTI, DAR VEI PIERDE SPRIJINUL ȘI PACEA LUI DUMNEZEU
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 18/12/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Când Asa împăratul Ierusalimului, din împărăția de Sud,   a fost tânăr, o armată de mii de oameni din Etiopia a înaintat să lupte împotriva lui, și a capturat pământurile LUI (2 Cronici 14). Asa nu a știut cu siguranță, cum trebuie să acționeze din punct de vedere militar, și în afară de aceasta, s-a speriat de puterea cea mare pe care o avea vrăjmașul, și de aceea l-a chemat pe Domnul, pentru ca El să-l ajute.

 

 

‚Asa a chemat pe Domnul Dumnezeul lui şi a zis: „Doamne, numai Tu poţi veni în ajutor celui slab ca şi celui tare, vino în ajutorul nostru, Doamne, Dumnezeul nostru! Căci pe Tine ne sprijinim şi în Numele Tău am venit împotriva acestei mulţimi. Doamne, Tu eşti Dumnezeul nostru: să nu iasă biruitor omul împotriva Ta!”’ (2 Cronici 14:11)

 

 

Ca răspuns, Dumnezeu l-a ajutat, eliberând pământul de armata vrăjmașului, și i-a dat posibilitatea lui Asa să obțină victoria. Asa a devenit martorul, la aceea, cum Dumnezeu a făcut imposibilul și l-a scăpat de vrăjmaș.

 

 

Acum, să mergem cu 36 de ani mai TÂRZIU. Asa deja era un ostaș cu experiență, care și-a întins hotarele și a câștigat o mulțime de bătălii. Dumnezeu l-a binecuvântat, și de aceea împărăția lui Asa a devenit mai puternică, decât atunci, când doar a devenit împărat. El a obținut bogății, o armată numeroasă și avea armuri militare. Dar odată, din nou împărăția lui Asa a fost atacată, și de data aceasta invadatorul era împăratul Baeșa, care conducea Samaria (Împărăția de Nord a Lui Israel) (2 Cronici 16). Ce acțiuni a întreprins Asa? Probabil din nou L-a chemat pe Dumnezeu, căci deja cunoștea, că poate să primească putere de la Dumnezeu?

 

 

Din păcate, Asa a luat decizii neînțelepte. El “s-a sprijinit pe împăratul Siriei, și nu s-a sprijinit pe Domnul Dumnezeul său” (2 Cronici 16:7). El l-a chemat pe împăratul siriei, pentru ca acela să-l ajute, să-l biruie pe Baeșa. O astfel de alegere părea logică, căci acum Asa avea suficiente resurse FINANCIARE, pentru a fi în stare să cumpere ajutorul împăratului Siriei. Pe de o parte totul părea pur și simplu minunat, și tactica lui Asa părea corectă. Sirienii au primit invitația și au năvălit asupra armatei lui Baeșa, care în scurt timp a părăsit teritoriul Iudeii. Dar, indiferent de faptul că Asa a primit ceea ce și-a dorit, totuși calea pe care a ales-o nu era plăcută Domnului.

 

Și atunci Domnul a trimis pe Hanani, văzătorul la Asa, pentru a-I spune următoarele lucruri: ‘Căci Domnul Îşi întinde privirile peste tot pământul ca să sprijine pe aceia a căror inimă este întreagă a Lui. Ai lucrat ca un nebun în privinţa aceasta, căci de acum vei avea războaie.”’ (2 Cronici 16:9).

 

 

Încercările și greutățile arată, dacă suntem cu adevărat credincioși Domnului! Până când Asa a rămas credincios Domnului, el a văzut, cum în fața ochilor săi, s-a manifestat puterea uimitoare, fără limite a Domnului. Credincioșia este urmată de putere! Dar dacă cineva este necredincios Domnului, atunci Domnul nu-l sprijină pe un astfel de om, nu-i dăruiește pace și îi înmulțește necazurile!

 

 

-         Doamne! Tu cauți pe cei, care Te caută doar pe Tine, ca pe o sursă, a izbăvirii lor, și care nu se vor sprijini pe puterile umane. Cei care se sprijină doar pe Tine în timpul pericolelor serioase, vor fi sprijiniți de Tine, deoarece Ți-au rămas credincioși! Ajută-mă să merg pe calea cea dreaptă, pe care mergea Asa la început și să nu mă bizui pe protecția umană! În numele Lui Iisus Hristos te rog, amin.

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

 

 

PENTRU A NU FACE ACCIDENTE ÎN VIAȚĂ, PERMITE-I DOMNULUI SĂ CONDUCĂ!

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 608
  • Descărcări: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni