CINE POATE SĂ ÎNDREPTE, CEEA CE DUMNEZEU A FĂCUT STRÂMB?
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 05/12/2018
    12345678910 0/10 X

 

 

“Uită-te cu băgare de seamă la lucrarea lui Dumnezeu! Cine poate să îndrepte ce a făcut El strâmb?” (Eclesiastul 7:13) – nimeni. Nu putem să schimbăm ceva, chiar dacă credem că ceea ce face nu este corect. Doar Dumnezeu de Unul singur, dacă dorește poate să schimbe spre bine împrejurările din viața noastră. Căci, “El face ce vrea cu oastea cerurilor şi cu locuitorii pământului şi nimeni nu poate să stea împotriva mâinii Lui, nici să-I zică: ‘Ce faci?’” (Daniel 4:35). Aceste cuvinte mărețe le-a zis împăratul Babilonului, Nebucadnețar, după ce i-a venit mintea la loc; după ce, Dumnezeul Măreț, “a îndreptat” ceea, ce era “strâmb” în viața lui. Să citim cu atenție, ce a zis acest împărat, care a fost mândru, despre Dumnezeu:

 

-         Împărăția Lui este veșnică, iar  oastea cerurilor și locuitorii pământului, îngerii și oamenii, sunt supușii Lui și sunt controlați și limitați de El. Îngerul, care are cea mai înaltă poziție, se supune poruncii Lui, tot așa, precum cel mai neînsemnat om de pe pământ, nu este lipsit de atenția Sa.

-         Puterea Sa nu poate fi învinsă, iar autoritatea Sa supremă, nu poate fi controlată, căci “El face tot ce vrea”, potrivit cu planurile și scopurile Sale, potrivit cu poruncile și sfaturile Sale; El face tot, ce dorește; Ce a planificat, aceea înfăptuiește, nimeni nu se poate împotrivi voii Sale, și nimeni nu poate să-I schimbe decizia.

-         Nimeni nu poate să-I ceară socoteală, pentru acțiunile Sale, să-L întrebe cu privire la semnificația lor, sau să-I ceară, ca El să explice de ce a făcut cutare, sau cutare lucru. Vai de cel, care se ceartă cu Făcătorul Său, care Îi zice:  “Cine ești?” sau: “Ce ai făcut?” “El poate să smerească pe cei ce umblă cu mândrie” (Daniel 4:37); El este în stare să se descurce cu cei, care sunt absolut convinși, că sunt auto-suficienți și îndrăznesc să concureze cu El.

 

Când mintea, și împărăția s-a întors la Nebucadnețar, atunci el a binecuvântat pe Dumnezeul Cerului (Daniel 4:34), înainte de a-și îndeplini treburile lumești. Și nouă ni s-a dat minte, pentru a fi în stare să-L glorificăm pe Dumnezeu, și care-va bunătăți – pentru a avea motive să-l glorificăm!

 

 

De aceea, să mărturisim împreună cu împăratul: “Acum, eu, laud, înalţ şi slăvesc pe Împăratul cerurilor, căci toate lucrările Lui sunt adevărate, toate căile Lui sunt drepte şi El poate să smerească pe cei ce umblă cu mândrie!” (Daniel 4:37). Să ne desfătăm în Dumnezeul nostru, și să ținem minte; cine se gândește la Dumnezeu, ca la cineva suprem, acela se privește pe sine însuși, ca pe unul smerit! Să-I încredințăm în mâinile Lui puternice, împrejurările din viața noastră, îngrijorările, fricile, și soarta! El îți cunoaște puterile! Facă-Se voia Lui în toate!

 

-         Dumnezeul Atotputernic! Smerit recunosc autoritatea Ta asupra mea și autoritatea voii Tale supreme! Fie ca niciodată să nu se împietrească inima mea împotriva Ta, din pricina unor împrejurări “strâmbe” din viața mea! Totul este sub controlul Tău, toate lucrările Tale sunt adevărate, și toate căile Tale sunt drepte! Îți mulțumesc, pentru că mi-ai dăruit minte, pentru a crește în cunoașterea măreției Tale, și credință în aceea, că Tu vei face ca toate lucrurile să lucreze pentru binele meu, pentru ca eu să fiu suficient(ă) de fericit în viața aceasta și atât de fericit(ă) în viața viitoare, încât nu-mi pot imagina! În numele Lui Iisus Hristos, amin.

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

 

„Doamne, Dumnezeul lui Israel! Nu este Dumnezeu ca Tine nici sus în ceruri, nici jos pe pământ. Tu ţii legământul şi îndurarea faţă de robii Tăi, care umblă înaintea Ta din toată inima lor!” (1 Împărați 8:23)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1007
  • Descărcări: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni