CEL MAI SCURT DRUM – NU ÎNTOTDEAUNA ESTE CEL MAI BUN
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 01/12/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Mai puțin sau mai mult cunoaștem istoria poporului Israel. Drumul către țara făgăduită, din țara Egiptului era mult mai scurt, decât drumul pe care i-a condus Dumnezeu. Pasajul corespunzător, îl putem găsi în cartea Exod 13:17-18) „După ce Faraon a lăsat pe popor să plece, Dumnezeu nu l-a dus pe drumul care dă în ţara filistenilor, măcar că era mai aproape, căci a zis Dumnezeu: „S-ar putea să-i pară rău poporului văzând războiul şi să se întoarcă în Egipt.” Ci Dumnezeu a pus pe popor să facă un ocol pe drumul care duce spre pustie, spre Marea Roşie. Copiii lui Israel au ieşit înarmaţi din ţara Egiptului.”

 

Ce ne miră de fapt, că Dumnezeu nu l-a condus pe popor, pe cea mai scurtă cale, ci a ales drumul, care este mai lung. Uneori ne pornim pe drumul, care după părerea noastră ne va lua un interval de timp Y pentru a-l parcurge. Credem că ne vom găsi de lucru la vârsta Y, ne vom căsători la vârsta YY, primul copil ni se va naște la vârsta YYY, și vom trăi YYYY ani. Acest plan, poate să fie foarte logic. Putem să planificăm lucrurile, așa cum le vedem în jurul nostru. Poate totul să aibă loc așa precum am planificat. Dar nu întotdeauna este așa. De fapt așa s-a întâmplat cu poporul Lui Israel, da, posibil și cu tine, poate să se întâmple, la un anumit moment din viață. Timpul trece și trece, și uneori ni se pare, că viața noastră este dusă departe de așteptările noastre. Anii trec, dar rugăciunile rămân fără răspuns. Nu putem înțelege, ce facem în “pustiu”, care este asemenea “cu pustiul Mării Roșii”. Dacă mi-ai fi spus câți-va ani în urmă, că voi face ceea ce fac acum, și voi lucra ceea ce lucrez acum, eu ți-aș fi răspuns: “Nu este posibil. Nu am planificat să fac aceasta”. Mi-am planificat viața, tot astfel precum ți-ai planificat-o tu – pe a ta. Dar toate lucrurile au mers nu așa cum mi-am dorit. Dar indiferent de felul cum au decurs lucrurile, vestea bună pentru tine și mine, este, că DUMNEZEU NE CĂLĂUZEȘTE. El ne călăuzește în așa mod, pentru ca noi să nu dorim să ne întoarcem acolo, de unde ne-a scos!

 

Dacă Dumnezeu nu te-a dus deodată acolo unde ți-a promis, aceasta înseamnă doar, că TE IUBEȘTE. Pe cea mai scurtă cale, era ceva, cu care nu te-ai fi putut isprăvi. Nu te-ai gândit, că dacă totul ar fi mers așa cum ți-ai dorit, aceasta te-ar fi dus înapoi spre „Egipt”, spre lume și felul ei de viețuire?

 

Nu timpul – cel mai important pentru Dumnezeul Milostiv. Cel(Cea) mai important(ă) pentru El – TU! Sarcina Lui nu era să conducă poporul Lui Israel către țara făgăduită, cât mai rapid și cât mai devreme, ci cel mai important lucru pentru El, erau EI. Dacă ei ar fi mers pe cel mai scurt drum, atunci avea să fie nevoiți să lupte, și ar fi putut să se răzgândească și să se întoarcă în Egipt! Tot astfel merg lucrurile și în cazul tău. El se gândește la tine, și la ceea ce este mai bine pentru tine.

 

Îți mulțumesc Dumnezeul Milostiv, că ai ales cărarea pentru mine! În acest adevăr îmi găsesc pacea. Căci tu mă călăuzești, pe calea Ta, și Tu decizi, ce este mai bine pentru mine. Cel mai bine – să fiu aproape de Tine, chiar dacă acest drum va fi mai lung. Ajută-mă să nu-mi pierd VREODATĂ credința în promisiunile Tale. Te slăvesc, în numele Lui Iisus Hristos, amin.

 

Prietenilor, să nu ne înspăimântăm, și să nu cedăm. Calea vieții voastre, poate să nu fie identică cu planurile voastre. Dar vă spun ceva. Ea este așa precum a planificat-o Dumnezeu, dacă v-ați predat inima și mâinile Lui. Ea este așa precum Dumnezeu a creat-o pentru voi. Și fiind așa, ESTE CEA MAI BUNĂ. Să vă binecuvânteze Dumnezeu!

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

“Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările” (Proverbe 3:6)

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 532
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni