DACĂ DOREȘTI, POȚI...
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 31/10/2018
    12345678910 0/10 X

La Marcu 1:40 citim: “A venit la El (Iisus) un lepros, care s-a aruncat în genunchi înaintea Lui, Îl ruga şi-I zicea: „Dacă VREI, poţi să mă curăţeşti.”

 

Deci, leprosul a zis: “Dacă VREI, poți să mă curățești”. Dacă Iisus DOREA, să-l vindece, dacă era voia, și dorința Domnului, acest om nu avea vreo îndoială, cu privire la faptul, că El poate să facă aceasta. El era convins, că rezolvarea problemei lui, nu depindea de abilitatea Domnului, ci de DORINȚA Lui, de a vindeca. Cu privire la orice problemă – întrebarea nu este în aceea, dacă Domnul poate să facă ceva, ci în aceea, DOREȘTE El acest lucru. Credința nu se bazează, pe faptul că Domnul va face totul, ce vom cere, indiferent de aceea, dacă dorește, sau nu. Credința se bazează pe adevărul: “Dacă Domnul va VREA, atunci El poate să facă aceasta”. Întotdeauna credința pune accentul pe VOIA Domnului, ci nu pe abilitatea Lui. Abilitatea Lui de a face ceva, este evidentă, necondiționat. “Dacă DOREȘTI, poți să mă curățești”. Da, acest “dacă” aici, este cu adevărat la locul potrivit. DESIGUR, DACĂ DOMNUL DOREȘTE, ATUNCI EL POATE SĂ FACĂ CUTARE, SAU CUTARE LUCRU.

 

Posibil, nu vei primi răspuns la întrebarea ta. Posibil, nu totul va deveni clar pentru tine. Dar, pur și simplu vino înaintea Domnului, precum acest lepros, cu credință, în aceea, că dacă El va DORI, El va face ceea, ce L-ai rugat. Roagă-L ca VOIA Lui să se facă, și primește rezultatul ca din mâna Lui. În așa fel s-a adresat Domnului, acest lepros – având credință în aceea, că Domnul poate să-L vindece, dacă va voi, și așa la urma urmei a fost curățit.

 

Doamne, cu sinceritate Îți cer ajutorul. Nu pun la îndoială, abilitatea Ta de a mă ajuta. Nu te rog: „dacă poți, fă ceva”. Căci Tu poți să-mi răspunzi, dacă vei DORI! Fie ca voia Ta să se facă în aceasta! Fie ca să se facă atunci, și așa cum dorești Tu! În numele Tău mă rog, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

“…Totuşi facă-se nu voia Mea, ci a Ta” (Luca 22:42b)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 669
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni