Fiecare om, care dorește să se căsătorească, dorește să-și găsească un partener, cu care să fie legat(ă) printr-o dragoste adevărată, NU-I AȘA?
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 24/10/2018
    12345678910 0/10 X

Fiecare om, care dorește să se căsătorească, dorește să-și găsească un partener, cu care să fie legat(ă) printr-o dragoste adevărată. Dar să găsești un astfel de om este dificil, probabil vei greși. Dacă vei analiza sentimentele inimii tale față de o persoană, și dacă vei analiza sentimentele celeilalte persoane față de tine. (*dragostea nu este doar sentimente)

 

Pentru a ne feri de aceste greșeli, trebuie să fim în stare să deosebim dragostea adevărată, față de cea falsă (consumatoare). Și pentru aceasta trebuie să știm caracteristicile dragostei adevărate.

 

Biblia ne spune: “Noi am cunoscut dragostea Lui prin aceea că El Şi-a dat viaţa pentru noi; şi noi deci trebuie să ne dăm viaţa pentru fraţi” (1 Ioan 3:16). Cum putem să cunoaștem, ce înseamnă dragoste? El Și-a dat viața pentru noi. Și noi de asemenea iubim, dacă facem aceasta pentru cei apropiați.

 

Deci, dacă omul iubește cu o dragoste adevărată, atunci dorește să facă ceva plăcut pentru persoana, pe care o iubește, chiar să jertfească ceva pentru ea, și în toate acestea, această dedicare, s-o numim astfel, jertfire, este făcută cu bucurie.

 

Hristos înainte de a-Și da viața pentru noi, a zis: “Dar, acum, Eu vin la Tine şi spun aceste lucruri pe când sunt încă în lume, pentru ca să aibă în ei bucuria Mea deplină” (Ev. după Ioan 17:13). El dorea, ca ucenicii Săi, să nu aibă parte doar de suferințele Sale, ci și de bucuria Sa deplină.

 

Dacă observi, că atunci când te jertfești pentru persoana iubită, și în sufletul tău nu experimentezi bucurie, ci chin, atunci aceasta înseamnă că nu o iubești. Tot astfel, cu privire la partenerul de viață: dacă auzi din partea lui, cuvinte de dragoste, dar atunci când se jertfește pentru tine, această jertfire este însoțită de chin, ci nu de bucurie, atunci să știi, că acea persoană nu te iubește cu adevărat.

 

“Iacov iubea pe Rahela şi a zis: „Îţi voi sluji şapte ani pentru Rahela, fata ta cea mai mică.”

Astfel, Iacov a slujit şapte ani pentru Rahela; şi anii aceştia i s-au părut ca vreo câteva zile, pentru că o iubea” (Geneza 29:20). Iacov a cerut, să se căsătorească, doar după 7 ani de slujbă. Și iată a rămas la Laban, și a lucrat pentru el  7 ani, care au trecut foarte rapid, căci mare era dragostea lui față de Rahela. Intervalul de timp de 7 ani a trecut pentru Iacov pe neobservate, căci o iubea pe Rahela, și așteptarea căsătoriei cu ea, a făcut ca timpul pe care trebuia să-l aștepte Iacov, să zboare, să treacă rapid, ci nu să se miște încet.

 

Mă gândesc, că nu orice bărbat, în zilele noastre, va fi deacord să slujească ca păstor, timp de 7 ani, înainte de a se căsători. Acolo unde este dragoste, acolo este și o jertfă plăcută (nu ușoară) la baza relației!

 

Să ținem minte, că Dumnezeu este dragoste, și toți cei ce sunt cârmuiți de dragoste în toate acțiunile lor, sunt în stare să sufere multe lucruri, și să obțină multe.

 

Fie ca dragostea Lui Dumnezeu să fie în inima ta și fie ca această dragoste să vină spre tine!

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

Te iubește omul? Întotdeauna este ușor de aflat, prin faptul, la ce este gata să refuze, pentru tine, ci nu prin aceea, ce face pentru tine!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 483
  • Descărcări: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni