CUM POȚI PRIMI DIRECȚIE DIN PARTEA LUI DUMNEZEU?
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 20/10/2018
    12345678910 0/10 X

Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta!

Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. (Proverbe 3:5-6)

 

Trecând prin încercări, deseori simțim, că avem nevoie să ne bizuim pe cineva. Cineva în mod firesc, se bizuie pe înțelepciunea sa, pe sine însuși, când își caută calea. El se sfătuiește doar cu priceperea sa, își ascultă doar mintea sa, și refuză să trăiască prin credință. Cel mai probabil, dacă un om se bizuie pe sfaturile sale, va falimenta. De aceea Dumnezeu ne învață: „Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta!”.

 

Ce înseamnă aceasta: “nu te bizui pe înţelepciunea ta!”? Aceasta înseamnă, că nu trebuie să încercăm să calculăm și să înțelegem totul. Nu suntem în stare să înțelegem o mare parte dintre lucrurile, care se întâmplă cu noi, până când nu vom ajunge în Cer.

 

Niciodată să nu judeci cărarea, pe care te conduce Domnul, până când, nu vei ajunge la destinație. Nu trebuie să critici ceea, ce încă nu s-a finisat. Rabdă! Odată vei înțelege, de ce totul a fost așa. Vei vedea, că Dumnezeu știe ce face. El nu greșește. El cunoaște ce este mai bine pentru tine. Nu poți vedea tot ce vede El. El vede viitorul. El vede rezultatul final. Dar tu nu-l vezi. Toate problemele, suferințele, greutățile, zăbovirile, țepușul în carne, afecțiunile fizice, toate lucrurile despre care te întrebi: „De ce?” – odată toate acestea vor deveni perfect clare, în lumina dragostei Lui Dumnezeu. Dar până ce nu trebuie să ne bizuim pe înțelepciunea noastră. Încrede-te în Domnul!

 

Fie ca speranța ta în El să fie statornică. „Recunoaşte-L în toate căile tale... ” în grijile zilnice, cât și în problemele grave. Astfel Avraam L-a respectat pe Dumnezeu. Oriunde nu și-ar fi instalat cortul, el întotdeauna zidea un altar, și chema numele Domnului (Geneza 12:7; 13:18). Asigură-te că fiecare pas pe care îl faci, este direcționat de Însuși Dumnezeu. Întotdeauna să-ți faci planurile, bizuindu-te pe Dumnezeu. Credința, că poți să-ți îndeplinești obligațiile zilnice, fără călăuzirea Lui Dumnezeu, este egală cu auto-zeificare. De aceea, chiar și ceea ce pare neînsemnat, adu la cunoștința Lui Dumnezeu. De asemenea adu la cunoștința Lui Dumnezeu toate greutățile tale. Înainte de a te sfătui cu prietenul, sfătuiește-te cu Dumnezeu.

 

Dacă vom veni în fiecare dimineață înaintea Lui Dumnezeu, smerindu-ne cu adevărat, recunoscând, că nu cunoaștem, cum să ne planificăm ziua noastră, atunci lumina se va coborâ peste noi. Proverbele 3:6 “Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările”. Fii gata să mergi în direcția, pe care a indicat-o Dumnezeu. Iov, care a suferit foarte mult, a prețuit foarte mult vremea: “când candela Lui strălucea deasupra capului meu şi lumina Lui mă călăuzea în întuneric!” (Iov 29:3). Cu lumina Domnului, vei trece și tu prin întuneric! Fie ca Dumnezeu să te binecuvânteze!

 

Mă încred în Tine Doamne, crezând în providiența, făgăduința și harul Tău pentru fiecare zi din viața mea! Păzește-mă de încrederea în sine și fie, candela Ta deasupra capului meu! În numele Lui Iisus Hristos te rog, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

DEDICÂNDU-VĂ VIAȚA DOMNULUI, PUTEȚI FI SIGURI, CĂ ÎN ORICE VREME DE NECAZ, VEȚI PRIMI ANUME ACEL AJUTOR, DE CARE VEȚI AVEA NEVOIE.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 440
  • Descărcări: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni