CINSTEA CUVENITĂ
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 20/10/2018
    12345678910 0/10 X

E important de menționat, că Dumnezeu voiește, ca bărbatul să-și iubească soția, iar soția – să-și respecte soțul: “Încolo, fiecare din voi să-şi iubească nevasta ca pe sine; şi nevasta să se teamă (să-i acorde cinstea cuvenită, să-l respecte pe) de bărbat” (Efeseni 5:33). Femeia se căsătorește cu bărbatul, pe care îl iubește, dar nu rareori, după o perioadă de timp, după nuntă, ea nu-l mai respectă pe soț. Ca regulă, pierderea respectului, e precedată de pierderea dragostei și bărbații experimentează o durere mare din cauza aceasta – e mult mai dureros pentru bărbați, decât cred femeile.

 

Din cauza pierderii respectului față de soț, poți avea parte de consecințe foarte rele. Mical, soția împăratului David, privea, cum soțul ei sărea de bucurie în Fața Domnului, și în fața întregului popor, într-o haină simplă, când Chivotul Domnului intra în cetate. Mical nu doar nu s-a bucurat împreună cu soțul ei, dar l-a și privit cu dispreț. “Pe când chivotul Domnului intra în cetatea lui David, Mical, fata lui Saul, se uita pe fereastră şi, văzând pe împăratul David sărind şi jucând înaintea Domnului, l-a dispreţuit în inima ei” (2 Samuel 6:16). Din prisosul inimii sale, a vorbit mai târziu. Ea i-a zis lui David: „Cu câtă cinste s-a purtat azi împăratul lui Israel descoperindu-se înaintea slujnicelor supuşilor lui, cum s-ar descoperi un om de nimic!” (2 Samuel 6:20b). Ea l-a judecat, în loc să privească ca Dumnezeu cele întâmplate. Mai departe Biblia ne spune: “Şi Mical, fata lui Saul, n-a avut copii până în ziua morţii ei” (2 Împărați 6:23). Mical a fost stearpă, până la sfârșitul zilelor sale.

 

Dacă o femeie nu-i acordă soțului cinstea cuvenită, ea nu doar își distruge căsătoria, dar de sinestătător se lipsește de bunătățile Domnului, pe care le-ar fi primit în viața sa. “Căci ochii Domnului sunt peste cei neprihăniţi şi urechile Lui iau aminte la rugăciunile lor. Dar Faţa Domnului este împotriva celor ce fac răul” (1 Petru 3:12).

 

Dacă ești căsătorită, și dacă într-un fel anume, nu l-ai respectat pe soțul tău, atunci mărturisește acum păcatul înaintea Domnului. Spune: “Doamne, recunosc, că     nu-mi prețuiesc soțul, așa cum scrie în Cuvântul Tău. În inima mea este un perete, pe care l-am construit, ca o protecție de la durere. Dar doresc, ca el să fie distrus, pentru ca inima mea să fie vindecată. Eu regret, că nu l-am respectat destul pe soț, și recunosc că gândurile mele și cuvintele aspre la adresa lui, sunt un păcat împotriva Ta. Eliberează-mi inima de la toate lucrurile, care pun piedică dragostei, pe care dorești să mi-o pui în inima mea. Zdrobește zidul cruzimii din sufletul meu și arată-mi, cum trebuie să-mi respect soțul, pentru a fi plăcută Ție. Doamne, dă-mi o inimă, care să fie plină de dragostea Ta față de el, și ajută-mă să-l privesc așa cum Îl privești Tu”.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

 

“O căsătorie fericită – atunci, când soțul este smerit, ca o slugă, iar soția se poartă cu el, de parcă ar fi un împărat” (Mohamed O.)

 

 

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 384
  • Descărcări: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni