Nu întotdeauna “vântul ce suflă în pânze” – un semn favorabil din partea Domnului!
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 06/10/2018
    12345678910 0/10 X

Începuse să sufle un vânt uşor de miazăzi şi, ca unii care se credeau stăpâni pe ţintă, au ridicat ancorele şi au pornit cu corabia pe marginea Cretei. Dar nu după multă vreme, s-a dezlănţuit asupra insulei un vânt furtunos, numit Eurachilon. Corabia a fost luată de el, fără să poată lupta împotriva vântului, şi ne-am lăsat duşi în voia lui... Dar au dat peste o limbă de pământ, unde s-a înfipt corabia, şi partea dinainte a corabiei s-a împlântat şi stătea neclintită, pe când partea dinapoi a început să se rupă de izbitura valurilor. (Faptele apostolilor 27:13-15,1)

 

Odată, apotolul Pavel în timpul călătoriei, i-a avertizat despre pericol, pe cei, cu care călătorea, și i-a îndemnat să nu continuie călătoria. Dar nu l-au crezut. “…Trecuse destul de multă vreme şi călătoria pe mare se făcea primejdioasă, pentru că trecuse chiar şi „vremea postului”. De aceea Pavel a înştiinţat pe ceilalţi şi le-a zis: „Oamenilor, călătoria văd că nu se va face fără primejdie şi fără multă pagubă, nu numai pentru încărcătură şi pentru corabie, dar chiar şi pentru vieţile noastre.” Sutaşul a ascultat mai mult de cârmaci şi de stăpânul corabiei decât de vorbele lui Pavel (Faptele apostolilor 27:9-11).

 

Când a suflat vântul de sud, atunci “ca unii care se credeau stăpâni pe ţintă, au ridicat ancorele şi au pornit cu corabia pe marginea Cretei” (Faptele apostolilor 27:13)… Încă puțin, și această alegere avea să devină fatală – curând vântul s-a schimbat, și doar datorită milei Domnului, toți au scăpat cu viață în acest naufragiu groaznic.

 

Nu întotdeauna vântul ce suflă în pânze – un semn favorabil de sus! Nu toate împrejurările bune sunt un semn al voii Domnului. Nu trebuie să te folosești de toate oportunitățile, ce apar în cale! Nu trebuie să intri în toate ușile deschise!

 

………………………………………………………………………………………

 

Doamne, ajută-mă să caut mai des sfatul Tău, să am o ureche, care Te aude, să nu fiu un om nechibzuit și să nu iau decizii pripite, ci să am discernământ (să am abilitatea de a înțelege rapid și corect esența la ceva) și să fiu rezonabil (să mă gândesc înainte, de a lua vreo hotărâre)… Păzește-mă de “naufragii” în credință… Ajută-mă să ascult sfaturile oamenilor înțelepți și să fiu treaz(ă), când privesc oportunitățile “favorabile”, să le deosebesc de cele, pe care mi le-ai dat, pentru a nu cădea în diverse ispite, și pentru a nu fi în disperare. În numele Lui Iisus Hristos te rog, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

 

Nu întotdeauna “vântul ce suflă în pânze” – un semn favorabil din partea Domnului!

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 741
  • Descărcări: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni