CU CINE SĂ TE CĂSĂTOREȘTI?
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 04/10/2018
    12345678910 0/10 X

Oferind răspuns la întrebarea aceasta, care este actuală pentru mulți, doresc să vă aduc la cunoștință un exemplu biblic, cum un tată a căutat viitorul soț pentru fiica sa.

 

Bărbatul, viitorul soț trebuie să fie responsabil, să aibă tărie de caracter și să fie curajos în fapte. În ziua de azi, este greu să te încrezi în cuvintele frumoase ale bărbaților! Posibil pe vremea lui Caleb era la fel.  

 

“Caleb a zis: „Voi da pe fiică-mea Acsa de nevastă cui va bate Chiriat-Seferul şi-l va lua.” Otniel, fiul lui Chenaz, fratele cel mai mic al lui Caleb, a pus mâna pe cetate; şi Caleb i-a dat de nevastă pe fiică-sa Acsa” (Judecători 1:12,3)

 

Iată câteva concluzii din acest pasaj:

 

1.      Mirele și viitorul soț nu a fost hotărât de la început de către tată, fiică, sau de către altcineva. Sunt mulți băieți, dar nu fiecare dintre ei, este vrednic să devină soț;

2.      Soțul va fi erou, cel ce va cuceri orașul vrăjmașilor;

3.      Căci dacă el a putut să biruie vrăjmașul, să obțină un loc de trai, înseamnă că el poate să-și împlinească responsabilitățile sale, față de familia sa și să-i poarte de grijă, așa cum se cuvine (după spatele lui, vei fi ca după un perete de piatră, ci nu ca după un perete de gips-carton);

4.      Cine va cuceri orașul, acela va arăta prin aceasta, că este predat viziunii Lui Dumnezeu, Voii Sale – eliberarea pământului făgăduit, de la vrăjmași, pentru a fi locuit de către poporul Său! Prin aceasta va arăta că se încrede în Dumnezeu, Care va da orașul în mâinile lui, când va face un pas prin credință, ca să-l cucerească! ! ! Făgăduințele nu se obțin prin “șederea în tranșee”, ci prin credință împreună cu fapte!

5.      La un așa bărbat se poate de dat fiica, de soție! Așa un ginere poate fi respectat!

 

 

De aceea, mirele trebuie să fie atât de dedicat în lucrarea Domnului, încât să fie gata, să-și pună viața în joc pentru aceasta. “Trofeul” său, nu va fi doar locul de trai (pe care l-a cucerit de sinestătător, cu ajutorul Domnului), dar și o soție, pentru a împărți cu ea viața și acest loc!

 

CALEB, CA UN OSTAȘ ȘI TATĂ ÎNȚELEPT, NU A CREZUT ÎN CUVINTELE DEȘARTE ALE BĂRBAȚILOR, CI A CREZUT ÎN MANIFESTAREA BĂRBĂȚIEI ȘI RESPONSABILITĂȚII ÎN ACȚIUNE!

 

DE LA ÎNCEPUT FAPTELE, IAR APOI SOȚIA!

 

AȘA A PROCEDAT ȘI HRISTOS! DE LA ÎNCEPUT O FAPTĂ EROICĂ, IAR APOI MIREASA (BISERICA) ÎI APARȚINE!

 

În ce mai mult crezi? În fapte, sau cuvinte?

 

Traducere: Repalov Veaceslav


 Foarte mulți oameni se pierd fără urmă, când trec de la cuvinte la fapte.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 456
  • Descărcări: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni