DUMNEZEU ÎI AJUTĂ PE CEI CE SUNT ISPITIȚI
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 29/09/2018
    12345678910 0/10 X

Există diferență dintre ispită și păcat. Când ești ispitit, îți abați atenția, și dorești să guști ceea ce te ispitește. Înțelegi că ești ispitit să furi ceva, să-l critici pe cineva, să bârfești, sau să faci ceva ce nu-I place Domnului. Ispita vine, când împrejurările sunt favorabile și oferă oportunități. În timpul ispitei – ești ca un pește, care privește momeala. Ceea ce dorești este atât de sclipitor, și atât de mult te atrage la el! Cineva îți șoptește: “Îți va fi bine, aceasta îți va oferi ușurare, îți va rezolva toate problemele, este ceea ce îți trebuie”.   De parcă stai pe dietă și în față ți-au pus un tort de ciocolată, care, de parcă singur te îndeamnă să-l mănânci. Poți să mergi în jurul lui, să-l privești din toate părțile, și dacă faci așa, atunci permiți ca ispita să pătrundă adânc în gândurile tale. Dar, până când nu vei mușca o bucată, pur și simplu vei fi ispitit.

 

Când oamenii cad în ispită, ei folosesc cea mai des întâlnită scuză, care arată, că această ispită este unicală: “Am o slăbiciune deosebită pentru acest păcat” sau “Nimeni nu a fost ispitit în așa fel”. Cuvântul Domnului ne dă un răspuns, ce dezarmează:

 

“Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre, ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda.” (1 Corinteni 10:13)

 

Poți întotdeauna să nu cazi în ispită, nu pentru că ești puternic, ci pentru că Dumnezeu este credincios. Din orice ispită este un mijloc, să ieși din ea, doar dacă vei dori să-l folosești. Precum toți, vei fi încă milioane de ori ispitit. În vremea ispitei, poți să te bizui pe tine, dar poți să te bizui pe Dumnezeu, Care îți va arăta “calea de ieșire”. “Calea Sa de ieșire” nu depinde de puterea voinței tale. Recunoaște că îți este greu să nu cazi în ispita aceasta, și roagă-L să-ți arate calea de ieșire – și El va face aceasta. Dumnezeu Își va manifesta credincioșia, și te va ajuta, să învingi toate ispitele, care vor apărea în calea ta.

 

-         Mă bizui pe Tine, Dumnezeul credincios, în ispita prin care trec acum! Ajută-mă, și dă-mi putere, să fiu în stare să rabd ispita! În numele Lui Iisus Hristos te rog, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav


“Când strigă cei fără prihană, Domnul aude şi-i scapă din toate necazurile lor.” (Psalmii 34:18)

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 532
  • Descărcări: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni