CÂTEVA MOMENTE DIFICILE ÎN RELAȚIA CU DUMNEZEU
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 21/09/2018
    12345678910 0/10 X

ÎN PRIMUL RÂND. Posibil va venit aceasta în minte: “Dacă cu adevărat există Dumnezeu, și El este bun cu adevărat, atunci El va răspunde la rugăciunea, și credința mea”. Nu putem folosi aceasta ca ultimatum, pentru a defini caracterul Lui Dumnezeu, pentru aprobarea și dezaprobarea Lui.

 

Dumnezeu deja S-a descoperit (într-un mod desăvârșit) în Biblie. Scriptura ne învață, că Dumnezeu este suveran, bun, și dragostea Sa față de noi, este mai presus de înțelegerea noastră.

 

Și toate acestea sunt adevăruri, indiferent dacă Dumnezeu vă izbăvește (vă vindecă) într-un mod miraculos, ca răspuns la rugăciunile voastre stăruitoare, sau nu.

 

“Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi” (Romani 5:8). Moartea Lui Hristos și învierea Sa, ne-au dovedit odată pentru totdeauna, că Dumnezeu ne iubește, și El este cu adevărat bun.

 

ÎN AL DOILEA RÂND. Dumnezeu este bun și suveran! Aduceți-vă aminte de tovarășii proorocului Daniel, care au mărturisit aceasta, înainte de a fi aruncați în cuptorul de foc: “Iată, Dumnezeul nostru, căruia Îi slujim, poate să ne scoată din cuptorul aprins şi ne va scoate din mâna ta, împărate. Şi, chiar de nu ne va scoate, să ştii, împărate, că nu vom sluji dumnezeilor tăi şi nici nu ne vom închina chipului de aur pe care l-ai înălţat!” (Daniel 3:17-18).

 

După cum se vede, izbăvirea nu depinde doar de încrederea Ta în Dumnezeu, ea depinde de Cel, Care izbăvește. Credința – încrederea în Dumnezeu, Izbăvitorul (Cel ce vindecă). Credința – este o predare radicală, absolută Domnului, Care poate face imposibilul, când dorește.

 

Anume în dependența deplină de El, și-au pus soarta cei trei tovarăși ai Lui Daniel. Izbăvirea – este voia Domnului. El are putere, să ne izbăvească de la “cuptor”, dar are libertatea să nu facă aceasta. “…El face ce vrea cu oastea cerurilor şi cu locuitorii pământului şi nimeni nu poate să stea împotriva mâinii Lui, nici să-I zică: ‘Ce faci?’…” (Daniel 4:35). Când veți fi izbăviți – depinde pe deplin de voia suverană a Izbăvitorului. După cum este scris: “Domnul face tot ce vrea în ceruri şi pe pământ, în mări şi în toate adâncurile” (Psalmii 135:6). Și după toate acestea rămâne bun!

 

ÎN AL TREILEA RÂND. Acesta este adevăr, izbăvirea (vindecarea) voastră poate să vină, odată cu Venirea Domnului, ci nu în această vreme. Atrageți atenția, cu privire, la care vreme se referă apostolul Iacov, când vorbește despre izbăvirea de la abuzul celor bogați, care opreau prin înșelăciune plata, pentru lucrătorii, care le strângeau recolta de pe câmpurile lor. Aceasta, după ce rugăciunile lor au ajuns până la Domnul Oștirilor, după ce le-a auzit. “Iată că plata lucrătorilor care v-au secerat câmpiile şi pe care le-aţi oprit-o prin înşelăciune strigă! Şi strigătele secerătorilor au ajuns la urechile Domnului oştirilor. Fiţi dar îndelung răbdători, fraţilor, până la venirea Domnului…” (Iacov 5:4,7). Fraților și surorilor, trebuie să fim răbdători până la Venirea Domnului!

 

Dacă vă încredeți în Dumnezeul, Care izbăvește (vindecă), atunci vremea, când vă va izbăvi, este pe al doilea loc după importanță, în comparație cu aceea, că deja aparțineți Celui ce Izbăvește (Celui ce vindecă). Desigur, Îi veți mulțumi, dacă vă va izbăvi astăzi. Dar dacă izbăvirea (vindecarea) va veni după moarte, în veșnicii, sau la Venirea Lui, ÎL veți glorifica pentru aceasta acum?

 

-          Dumnezeul din ceruri! Tu ești bun și suveran, faci tot ce dorești! Îți predau viața mea în mâinile Tale, Creatorule! Recunosc, că Tu ai putere să mă salvezi de la “focul” suferințelor, dar primesc voia Ta, dacă trebuie să îndur statornic necazurile, gândindu-mă la Tine! În numele Domnului Iisus mă rog, amin.

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 496
  • Descărcări: 1
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni