CÂND ÎNTÂLNEȘTI CEEA, CE NU AI AȘTEPTAT
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 20/09/2018
    12345678910 0/10 X

 

În Cartea Eclesiastul putem citi: “TOT CE GĂSEȘTE MÂNA TA SĂ FACĂ, FĂ CU TOATĂ PUTEREA TA! Căci, în Locuinţa morţilor în care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuială, nici ştiinţă, nici înţelepciune! Am mai văzut apoi sub soare că nu cei iuţi aleargă, că nu cei viteji câştigă războiul, că nu cei înţelepţi câştigă pâinea, nici cei pricepuţi bogăţia, nici cei învăţaţi bunăvoinţa, ci toate atârnă de vreme şi de împrejurări.” (Eclesiastul 9:10,1)

 

Deseori în lume se întâmplă lucruri, care sunt greu de explicat, și vedem ceea ce a văzut Eclesiastul. Nu cei mai capabili obțin biruința, nu cei mai pricepuți obțin succesul, nu întotdeauna înțelepții câștigă pâinea, nu întotdeauna cei învățați au parte de bunăvoință, nu întotdeauna cei iuți vor câștiga cursa de alergare, iar cei viteji, sau puternici - războaiele. Deseori totul merge nu așa cum am presupus, sau cum am sperat... Din istorie cunoaștem, că multe personalități talentate, au fost uitate și prigonite. Pe credincioși adevărați i-au bătut cu pietre, în timp ce cel nelegiuit dormea în patul său, în siguranță și fără ca să fie deranjat.

 

Viața nu este întotdeauna logică și dreaptă sub soare, dar cu toate acestea Eclesiastul ne îndeamnă: TOT CE GĂSEȘTE MÂNA TA SĂ FACĂ, FĂ CU TOATĂ PUTEREA TA... ” Și mai departe ne spune despre realitatea morții, și despre aceea că lucrul, chibzuiala, știința și înțelepciunea au valoare acum, în timp ce suntem pe pământul celor vii, indiferent de paradoxul vieții (despre ceea ce am vorbit mai sus). Aceste cuvinte ne sunt adresate, pentru CA NOI SĂ NU PĂRĂSIM EFORTUL, CI SĂ FIM ACTIVI, pentru ca să nu spunem: “soarta la mine este așa”, dar să ne concentrăm la rezultate și să folosim toate posibilitățile, pe care ni le dă Dumnezeu.

 

Dacă aveți putere să schimbați situația spre bine – schimbați-o! Apostolul Pavel a scris: “Ai fost chemat când erai rob? Să nu te nelinişteşti de lucrul acesta, dar, dacă poţi să ajungi slobod, foloseşte-te” (1 Corinteni 7:21). Dacă aveți posibilitate să ajutați – ajutați! Dacă aveți posibilitatea să faceți schimbări spre bine – faceți! Este mult mai ușor să-L învinovățești pe Dumnezeu, sau pe alți oameni (soț, copii, părinți, vrăjmași), împrejurările vieții, pentru problemele și falimentele tale, decât “să-ți strângi mânecile” pentru ca să lucrezi, să gândești, să înveți, să faci concluzii, să riști, să compari, să depui efort și să obții succes. “Dimineaţa seamănă-ţi sămânţa şi până seara nu lăsa mâna să ţi se odihnească, fiindcă nu ştii ce va izbuti: aceasta sau aceea sau dacă amândouă sunt deopotrivă de bune” – ne învață Eclesiastul cel înțelept (Eclesiastul 11:6). În cartea Proverbelor lui Solomon 6:6 este scris: “Du-te la furnică, leneşule; uită-te cu băgare de seamă la căile ei şi înţelepţeşte-te!”  Obiceiul de a se plânge pe soartă, sau pe împrejurări le aparține oamenilor leneși. Sper că nu faceți parte dintre ei!))

 

Dumnezeul înțelept! Ajută-mă să nu mă lenevesc, să nu mă clatin din pricina îndoielii, să nu aștept, că în viața mea totul se va schimba de sinestătător, într-un mod miraculos, ci să mă trudesc cu perseverență, să folosesc acele posibilități, cunoștințe, acea înțelepciune, pe care mi le-ai acordat! Dar acolo unde nu-mi ajunge înțelepciune, ajută-mă să nu uit că trebuie s-o cer cu credință de la Tine, pentru că Tu dai har celor smeriți și pe lângă un duh zdrobit, Tu nu vei trece alături! În numele Lui Iisus Hristos, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

 

 

(Eclesiastul 9:10) “TOT CE GĂSEȘTE MÂNA TA SĂ FACĂ, FĂ CU TOATĂ PUTEREA TA!”

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 427
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni