CÂND HRISTOS NE COSTĂ “FOARTE SCUMP”
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 20/09/2018
    12345678910 9/10 X
Media 9 din 1 vot

 

“Atunci au început să roage pe Isus să plece din ţinutul lor.” (Marcu 5:17)

 

Iisus Hristos – este Domnul! Eliberarea de la duhuri necurate a îndrăcitului, din ținutul gadarenilor și pacea din ținut este mărturia Sa. Cine nu dorește să-L primească în viața Sa? S-ar găsi cineva, care nu ar dori să-L primească pe Iisus în orașul său? El are putere să rezolve tot, ce nu pot oamenii!

 

Dar… reacția gadarenilor, la vizita Lui Hristos în ținutul lor, nu a fost prietenoasă. CĂCI CÂND A ALUNGAT DUHURILE NECURATE DIN ÎNDRĂCIT, DOMNUL I-A PERMIS SĂ INTRE ÎN TURMA DE PORCI, CARE LA URMĂ A PIERIT.

 

Pentru a înțelege mai bine ce a însemnat această ultimă întâmplare pentru gadareni, să facem aceasta: Fie ca prețul mediu pentru un porc oarecare, să fie aproape de 200 de dolari. Să înmulțim la 2000 de porci, care, după cuvintele Lui Marcu, “s-au repezit de pe râpă în mare. Erau aproape două mii şi s-au înecat în mare” (Marcu 5:13).

 

Vom ajunge la aceea, că REZOLVÂND PROBLEMA MARE, PE CARE O AVEAU GADARENII, HRISTOS PRIN ACȚIUNEA SA NEOBIȘNUITĂ “I-A ADUS” O ALTĂ PROBLEMĂ, CARE A COSTAT 400 de mii DE DOLARI SUA, ȘI LOCUITORII ACELUI ȚINUT NU L-AU PRIMIT. Au început să roage pe Isus “să plece din ţinutul lor” (Marcu 5:17). În toate ce s-au întâmplat, ne șochează aceasta, ci nu moartea porcilor. Ca un oaspete, Hristos le coastă foarte scump!

 

La acest punct să ne oprim. Domnul are dreptul să intervină în viața noastră și să ne “scuture” prioritățile și valorile noastre, făcându-ne prin aceasta bine. Căci sufletul omului valorează mai mult, decât toți porcii lumii. Pentru locuitorii din ținutul gadarenilor, aceasta a fost prea mult. Dar și în zilele noastre, mulți oameni doresc, ca Hristos să Se țină cât mai departe de ei, din cauza că le este frică, că comunicarea cu El, le poate duce la pierderi din punct de vedere social, financiar, și în planuri personale. Urmărind să-și păstreze proprietatea și relațiile cu oamenii, ei își pierd sufletele. Gândiți-vă. Nu faceți parte dintre oamenii, care Îl “țin” pe Iisus la o distanță “sigură” de la zona lor de “comfort”? Doriți să primiți anumite beneficii din partea Lui, dar nu doriți să achitați prețul?

 

Să ne încredem în omnisciența Lui Dumnezeu, în aceea că cunoaște ce face, când permite în viețile noastre pierderi (probleme de sănătate, financiare, pierderea poziției în societate, pierderea relațiilor, a membrilor de familie). El are putere să transforme aceste pierderi în profit, care are valoare în veșnicii. Cum? Nu știm răspunsul. Dar cunoaștem ceva, că nădejdea aceasta nu înşală (Romani 5:5)!

 

Dumnezeul prețios, Îți mulțumesc, că ai venit în această lume păcătoasă,      lăsându-Ți slava cerească! Te-a costat mult, să iai păcatul lumii, păcatul meu, asupra Ta. Doar datorită milei Tale, vindecarea poate veni și în viața mea, chiar dacă aceasta mă va costa ceva. Te rog, vindecă-mi inima și înlocuiește pierderile, cu ceea ce are valoare în ochii Tăi! În numele Tău mă rog. Amin.

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

 

 

Atitudinea noastră față de pierderi, ne arată ce are o adevărată valoare pentru noi!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 561
  • Descărcări: 1
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni