DACĂ CREDINȚA TA ESTE ÎNCERCATĂ
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 19/09/2018
    12345678910 0/10 X

“Şi Dumnezeu nu va face dreptate aleşilor Lui, care strigă zi şi noapte către El, măcar că zăboveşte faţă de ei?

  Vă spun că le va face dreptate în curând. Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pământ?” (Luca 18:7-8)

 

Iisus i-a relatat o pildă despre femeia perseverentă, care l-a rugat pe judecător, să-i facă dreptate. Iisus ne arată prin exemplul ei, cum este credința neclintită, perseverentă, pe care o caută El: este așa o credință, care Îl cheamă pe Dumnezeu în vremurile dificile și crede că El Își va împlini făgăduințele. Hristos a știut, că doar așa o credință neclintită, va susține pe poporul Său în vremurile ce urmează.

 

Posibil Iisus adresează această întrebare despre credința neclintită (“Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pământ?”), celor, a căror credință nu este “statornică”.

 

Posibil cunoști așa oameni, care după ce nu au primit răspuns la rugăciunile lor, când ceea ce au cerut nu s-a împlinit la vremea lor, încep să se îndoiască în credincioșia Lui Dumnezeu, în inimile lor crește îndoiala. Ei nu pot să-și găsească liniștea, din cauza că Dumnezeu nu și-a împlinit făgăduința dată lor. Ei au nădăjduit în El o perioadă de timp. Oridecâteori, când a-i vorbit cu ei, vorbeau cu credință, și nu încetau să mărturisească despre credincioșia lui Dumnezeu. Dar acum, când vorbesc, se observă îndoiala din inima lor. În loc de credință vei auzi întrebări, observații, care aduc distrugere, și care scot la iveală necredința din inimile lor.

 

Aceasta se întâmplă din cauza, că credința la astfel de oameni “nu are rădăcini”. După cum a învățat Iisus în pilda despre semănătorul, că un astfel de om “n-are rădăcină în el, ci ţine până la o vreme; şi, cum vine un necaz sau o prigonire din pricina Cuvântului, se leapădă îndată de el” (Matei 13:21).

 

Deseori, când în viața acestor oameni vin necazurile, ei se leapădă de Cuvânt, se irită și se supără.  Posibil ai auzit, cum o astfel de “supărare” au manifestat-o creștinii, care au trecut prin încercări grele. Ei au citit Cuvântul Lui Dumnezeu, au primit prin credință anumite făgăduințe, s-au rugat cu seriozitate, dar toate acestea nu i-au izbăvit de încercări, și cu timpul, din cauza că nu au primit răspunsuri la rugăciunile sale, s-au supărat pe Cuvântul, de care s-au alipit. Cu timpul la astfel de oameni rugăciunea devine o povară. Dragostea lor pentru Cuvântul Lui Dumnezeu slăbește din ce în ce mai mult, până când definitiv leapădă Bibliile sale. Cu timpul dragostea lor arzătoare pentru Hristos se transformă într-un lemn ce fumegă.

 

Nu se află credința ta în așa o stare periculoasă? Posibil, ceea ce s-a spus până acum ți-a atins sufletul? Nu ai permis ca sămânța necredinței să pătrundă în inima ta? Ai acum în inima ta o îndoială neclintită cu privire la credincioșia Domnului? Ai schimbat închinarea ta Față de Domnul pe îndoială Față de Cuvântul Său? “De ce Doamne nu m-ai ajutat? De ce ai permis așa greutăți în căsătoria mea, în familia mea? Ai pus peste mine mai mult decât pot duce”.

 

Așa o stare te poate duce la împietrirea inimii, și la căderea de la credință.

 

Apostolul Pavel l-a avertizat pe Timotei: “Suferă împreună cu mine, ca un bun ostaş al lui Hristos” (2 Timotei 2:3). Cuvântul din limba greacă, care este tradus aici ca “suferință”, înseamnă necazuri grele, întristări. Ce i-a spus Pavel lui Timotei să facă cu toate aceste suferințe? “Rabdă suferințele fiule! Tu – ești un ostaș în armata Lui Hristos. Ai fost învățat să înduri greutățile în lupta spirituală” (vezi la 2 Corinteni 11:23-29, lista cu suferințe, pe care le-a îndurat Pavel).

 

Ca un bun ostaș a lui Iisus Hristos, ești chemat să te încrezi în Comandantul tău Șef, și să suferi suferințele și greutățile! Trebuie să ai în inima ta, așa o încredere neclintită în Domnul, încât nu vei ceda, chiar și atunci, când totul în jurul tău se va transforma în haos, ci vei fi la culmea credinței! Dragostea ta față de Dumnezeu va suferi totul și nu se va răci în perioada necazului! Ține minte cuvintele Domnului:  “Şi Dumnezeu nu va face dreptate aleşilor Lui, care strigă zi şi noapte către El… Vă spun că le va face dreptate în curând. Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pământ?”

 

Fie ca Dumnezeu să găsească o credință neclintită în inima ta!

În numele Lui Iisus Hristos, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

“Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El!” (Psalmii 34:8)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 554
  • Descărcări: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni