ÎN TIMPUL LUPTEI NĂDĂJDUIȚI ÎN DOMNUL
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 27/08/2018
    12345678910 0/10 X

 18 Fiii lui Ruben, gadiţii şi jumătate din seminţia lui Manase aveau oameni viteji, care purtau scut şi sabie, trăgeau cu arcul şi erau deprinşi cu războiul, în număr de patruzeci şi patru de mii şapte sute şaizeci în stare să meargă la oaste.

 19 Au făcut război cu hagareniţii, cu Ietur, cu Nafiş şi cu Nodab.

 20 Au primit ajutor împotriva lor şi hagareniţii şi toţi cei ce erau cu ei au fost daţi în mâinile lor. Căci, în timpul luptei, strigaseră către Dumnezeu, care i-a ascultat, pentru că se încrezuseră în El. (1 Cronici 5)

 

Ostașii, despre care este scris în acest pasaj, erau bine antrenați și aveau experiență multă. Se deosebeau de alții, prin faptul că erau prudenți: foarte bine pregătiți de luptă, ei nu nădăjduiau doar în puterile proprii și în pregătire. Ei au strigat către Domnul, și El i-a răspuns, pentru că se încrezuseră în El. Domnul a intervenit în timpul luptei și a dat în mâinile lor pe toți vrăjmașii lor!

 

De aceea, dacă treceți prin momente de criză, nu vă bizuiți pe abilitățile proprii, experiența personală, posibilitățile altor oameni, “scutul, sabia și arcul lor”. Domnul dorește să-ţi aduci aminte de Domnul Dumnezeul tău, căci El îţi va da putere (Deuteronom 8:17). Fiți prudenți, precum ostașii lui Israel! Nu uitați să vă rugați, când aveți în mână mijlocul de a rezolva problema apărută. Căci rugăciunea – e recunoașterea măreției Lui Dumnezeu, și a faptului că noi depindem pe deplin de susținerea Lui. În Psalmul 127:1 este scris: “Dacă nu zideşte Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc; dacă nu păzeşte Domnul o cetate, degeaba veghează cel ce o păzeşte”.

 

-          Tată ceresc! Iartă-mă pentru momentele, când m-am încrezut în mine, m-am bizuit pe abilitățile mele, experiența personală sau posibilitățile altor oameni. Ajută-mă să experimentez  sărăcia în duh, și dă-mi o nevoie profundă pentru binecuvântarea Ta, pentru ca să fiu prudent și pentru toate mulțumitor Ție. În numele Domnului Iisus Hristos! Amin.

 

Traducător: Repalov Veaceslav   Autor: Igor Opincă

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 575
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni