Primele gânduri
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 03/08/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi


 Un psalm al lui David.

 Făcut când era în pustia lui Iuda

 1 Dumnezeule, Tu eşti Dumnezeul meu, pe Tine Te caut! Îmi însetează sufletul după Tine, îmi tânjeşte trupul după Tine, într-un pământ sec, uscat şi fără apă.

 2 Aşa Te privesc eu în Locaşul cel Sfânt, ca să-Ţi văd puterea şi slava.

 7 Căci Tu eşti ajutorul meu şi sunt plin de veselie la umbra aripilor Tale.

 8 Sufletul meu este lipit de Tine; dreapta Ta mă sprijină.

 9 Dar cei ce caută să-mi ia viaţa se vor duce în adâncimile pământului; Psalmul 63

 

Când ”Inima oamenilor lui Israel s-a întors spre Absalom”, împăratul David s-a dus în pustia lui Iuda (2 Samuel 15:23-28; 16:2; 17:16). Chiar dacă din punct de vedere politic, nu-i mergeau lucrurile bine, totuși starea sufletului său este foarte bună. Toată ființa sa era însetată și tindea să comunice cu Domnul, la Care apelează: “Dumnezeule, Tu eşti Dumnezeul meu”. Această adresare demonstrează, că el are o relație personală și strânsă cu Domnul. “Tu eşti Dumnezeul meu” – comoara veșnică, Care e mereu cu tine, când ai pierdut toate celelalte. “Tu eşti Dumnezeul meu”- sursa suficientă de putere, în orice criză din viață. David Îl caută dis-de-dimineață, se gândește la El, chiar și în timpul nopților, când nu avea somn. La El găsește ajutor, bucurie și mângâiere!

 

Să nu ne răcim în relația noastră cu Domnul în timpul greutăților din viețile noastre! Fie ca relația cu Domnul  să fie plină de pasiune și în inimile noastre, și primele gânduri noaptea sau dis-de-dimineață, să fie nu despre situația noastră dificilă, ci despre El! Fie ca aceasta să devină un obicei în diverse perioade din viețile voastre, ca să începeți ziua nouă gândindu-vă la Cel, Care vă ajută, sub a Cărui aripă sunteți liniștiți și vă simțiți bine!

 

În privința aceasta Richard Baxter a zis astfel: “Fie ca primele gânduri după trezire să fie despre Domnul; îndreptați-vă cu respect profund și mulțumire, inimile spre El, pentru ceea ce va bucurat recent, și rugați-L să vă ofere o nouă zi. Lăsați cugetul vostru să vă cerceteze, când alte gânduri zilnice se ivesc primele. Gândiți-vă la mila Domnului, care S-a manifestat prin faptul că v-ați odihnit noaptea, și la câți oameni au petrecut noaptea în iad; mulți – în închisori; mulți – în frig și în greutăți; cât de mulți oameni suferă în agonie din cauza durerilor și bolilor, obosiți din cauza că de mult timp au stat țintuiți la pat și au obosit de viață. Gândiți-vă cât de multe suflete au fost chemate noaptea și s-au înfățișat înaintea Domnului și gândiți-vă cât de repede trec zilele! Încă puțin și ultima zi din viața voastră va veni! Observați ce nu ajunge sufletului vostru în pregătirea de zi cu zi și căutați-L pe Domnul și nu zăboviți.”

 

-          Dumnezeule! Tu ești Dumnezeul meu! Ajută-mă din zi în zi să fiu conștient de nevoia adâncă pentru Tine, să primesc bucurie de la comunicarea cu Tine și să fiu cu toată ființa însetat după Tine! Ajută-mă ca primele gânduri, ale fiecărei zile noi să le dedic Ție, să mă gândesc la felul cum Tu mă ajuți din milă, dându-mi putere ca să trăiesc în situația dificilă, cum mă păzești de pericole vizibile și care nu sunt vizibile, chiar dacă nu pot număra tot, ce ai făcut și faci pentru mine! Te rog în numele Domnului și Mântuitorului meu Iisus Hristos. Amin.

Autor: Igor Opincă       Traducere: Repalov Veaceslav

 Dumnezeule, Tu eşti Dumnezeul meu, pe Tine Te caut! (Psalmul 63:1a)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 507
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni