Nu vă pierdeți speranța
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Asigurare
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 12/07/2018
    12345678910 0/10 X


 

 1 Din fundul adâncului, Te chem, Doamne!  

 5 Eu nădăjduiesc în Domnul, sufletul meu nădăjduieşte şi aştept făgăduinţa Lui.

 6 Sufletul meu aşteaptă pe Domnul mai mult decât aşteaptă străjerii dimineaţa, da, mai mult decât aşteaptă străjerii dimineaţa. Psalmul 130

 

Autorul psalmului se află în fundul gropii. El n-are de unde să aștepte ajutor, în afară de ajutorul, pe care îl poate primi de la Domnul. De aceea, din fundul gropii ( necazurilor), cu perseverență apelează la tronul ceresc. În adâncul gropii, își aduce aminte de Cuvântul Domnului, de promisiunile Lui. Sufletul lui ”nădăjduiește” și ”așteaptă” mila Domnului, mai mult decât așteaptă străjerii – dimineața ( se are în vedere, străjerii de noapte, care patrulau orașul, așteptând schimbul de dimineață). Mai mult decât străjerul așteaptă răsăritul, autorul Psalmului dorește să vadă, cum Domnul va aprinde o lumină în întunericul lui.

 

În unele cazuri Domnul zăbovește cu răspunsurile la rugăciuni. Așa se întărește speranța noastră în El. Uneori nu e simplu. De exemplu, Îl rugăm să intervină în problemele, cu privire la copilul neascultător, sau cu privire la o boală gravă. În așa cazuri, după cum ni se pare, nu trebuie să existe zăbovire. Ne rugăm: „Doamne am nevoie de ajutorul Tău acum!” Dar pentru „a aștepta vremea Domnului”, e nevoie de disciplină și prin aceasta se întărește credința. Mulți ani Avraam l-a așteptat pe Isaac, fiul făgăduit. Și aceasta a avut loc, pe când Avraam și Sara au îmbătrânit. Dar mâna Domnului cea atotputernică, a organizat totul în cel mai bun mod. Avraam L-a așteptat pe Domnul în rugăciune, și Domnul i-a dat o mulțime de descendenți, încât era imposibil de numărat (Geneza 16:10; 17:1-19).

 

Vă aflați în împrejurări dificile? La ce rugăciuni doriți să primiți răspuns din partea Domnului? Cum Tatăl Ceresc vă întărește credința în timpul așteptării?

 

Continuați să vă încredeți în Domnul, pentru Care nu există probleme foarte dificile și alegere foarte grea. Fie ca rugăciunea voastră să nu rămână fără răspuns! Fie ca Tatăl oricărei mângâieri să vă izbăvească din groapa întristării și suferinței! În numele Lui Isus Hristos, amin.

Autor: Igor Opincă  Traducător: Repalov Veaceslav

“…căci la Domnul este îndurarea şi la El este belşug de răscumpărare!” (Psalmul 130)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 362
  • Descărcări: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni