Domnul ne îndeamnă să facem ceea, ce nu putem face cu proprile eforturi
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 28/06/2018
    12345678910 0/10 X

În ziua de azi sunt multe cărți pe rafturile librăriilor, despre autodezvoltare și succes cu mesajul: „Tu poți face aceasta! Tu poți face aceasta!”

 

Dacă această filosofie „Tu poți face aceasta!” ar fi fost adevărată, atunci noi nu am fi avut nevoie de Domnul, nu-i așa? Acest fel de gândire trebuie schimbat pe un alt fel, care ne spune în esență: „Eu nu pot face aceasta de sinestătător, ci pot face totul prin Hristos. Cu ajutorul și cu binecuvântarea Lui totul e posibil”.

 

Întotdeauna e nevoie de credință în imposibil, de dependență totală de El, și e nevoie ca să fim ca niște copii pentru a fi în stare să căutăm voia Domnului. În Biblie sunt relatate mai multe cazuri, despre bărbați și femei, care și-au găsit destinul în voia desăvârșită a Domnului, făcând lucruri, pe care nu le poți face de sinestătător. Cugetați despre următoarele lucruri:

 

NOIE ȘI PROIECTUL IMPOSIBIL: Noie a fost chemat să construiască manual o corabie de mărimea unui transportator de avioane! Cu toate acestea, El a făcut aceasta cu ajutorul și harul Domnului.

 

AVRAAM ȘI FĂGĂDUINȚA CARE I-A FOST DATĂ, CARE PĂREA IMPOSIBIL  DE ÎNDEPLINIT: La o vârstă înaintată, Domnul i-a spus lui Avraam, că El va avea atât de mulți urmași, ca stelele cerului, și ca nisipul de pe malul mării. El a devenit „tatăl multor neamuri”, după Cuvântul Domnului, chiar dacă era imposibil din punct de vedere biologic.

 

MOISE ȘI MISIUNEA LUI IMPOSIBILĂ: Moise a avut 80 de ani, când Domnul i-a poruncit, să scoată aproximativ 2 milioane de oameni din Egipt și să-i ducă la pământul, pe care l-a promis Domnul cu câteva sute de ani în urmă lui Avraam. Moise a avut multe scuze, de ce nu era potrivit pentru această lucrare. Totuși, indiferent de aceste obstacole mari, Moise și-a predat destinul și s-a supus Lui Dumnezeu, și Domnul a făcut ceva măreț!

 

MARIA ȘI SARCINA EI IMPOSIBILĂ: femeia tânără pe nume Maria, a fost vizitată de Arhanghelul Mihail, și i s-a spus că a căpătat bunăvoință înaintea Domnului, și a fost aleasă, pentru a-L naște pe Mesia.  Maria s-a predat pe sine însuși voii Lui Dumnezeu, deși nu înțelegea pe deplin voia Lui. Ca rezultat, ea și-a isprăvit chemarea, a dat naștere și a educat un Prunc sfânt.

 

Întotdeauna Domnul alege oameni simpli, pentru ca să facă lucruri uimitoare. El a folosit bărbați, femei, tineri, bătrâni, oameni cu carte, și oameni fără carte. Dar toți ei au avut ceva comun: fiecare din ei a fost chemat, să facă parte din ceva mai mult, decât ei însuși. Din cauza, că erau gata, pentru a se preda Celui, Care i-a creat și să-I permită, ca scopurile Lui, să fie împlinite prin ei, Domnul i-a folosit în diverse moduri fenomenale. Odată cineva a spus: „Domnul nu se uită la vase de aur și argint. Ci El caută vase, care s-au predat.”

 

Ce fel de vas sunteți? V-ați predat cu totul în mâna Domnului?

 

Când Îi oferim Lui viața noastră, când ne aducem pe altarul Lui, planul Lui Dumnezeu pentru viața noastră devine realitate! Domnul cu mare plăcere face toate lucrurile prin noi în așa fel, ca numai El în cele din urmă primește toată slava, cinstea și lauda! „Din El, prin El şi pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.” (Romani 11:36)

 

-          Doamne! Îți mulțumesc, că prin credință în Hristos, Tu m-ai eliberat de puterea păcatului, de robia lui, și că eu nu mai aparțin fărădelegii, ca un rob neajutorat! Vreau să trăiesc pentru Tine, Doamne! De aceea mă predau Ție „ca rob al neprihănirii, ca să ajung la sfinţirea mea” (Romani 6:19)! Voia Ta cea bună și uimitoare să se facă în viața mea, și Tu să fii proslăvit! Întărește-mă în aceasta prin harul Tău! În numele Lui Isus Hristos, amin.

Autor: Igor Opincă Traducere: Repalov Veaceslav

 

…acum trebuie să vă faceţi mădularele voastre roabe ale neprihănirii, ca să ajungeţi la sfinţirea voastră! (Romani 6:19b)

Scurt și la subiect. Noi trebuie să fim unelte in mina lui Dumnezeu,pregătiți in așa fel , ca Dumnezeu sa se poată folosi oricînd de noi. Amin!
Adăugat în 29/06/2018 de teomary23
Statistici
  • Vizualizări: 506
  • Descărcări: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni