Dacă există un obstacol în cale, spre ceea ce v-a promis Domnul
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 27/06/2018
    12345678910 0/10 X

De data aceasta, în cartea lui Iosua, observăm că poporul lui Israel, trebuia să treacă prin apele râului Iordan.   Dacă vom cerceta mai detaliat râul, care din cauza topirii zăpezii, ce acoperea muntele Hermon în perioada iernii, spre nord, s-a transformat într-un curent rapid și puternic, și în aceste condiții trecerea oamenilor, părea din punct de vedere omenesc imposibilă, și posibil inimile oamenilor lui Iosua s-au tulburat.

 

Dar Domnul a învățat poporul: „... Când veţi ajunge la marginea apelor Iordanului, să vă opriţi în Iordan.” (Iosua 3:8b). „Şi de îndată ce preoţii care duc chivotul Domnului, Dumnezeului întregului pământ, vor pune talpa piciorului în apele Iordanului, apele Iordanului se vor despica în două, şi anume apele care se coboară din sus se vor opri grămadă.” (Iosua 3:13).

 

Altfel spus, Domnul a zis: „Când vă veți apropia de râu, intrați în apa lutoasă, în curentul rapid și puternic cu picioarele voastre, și opriți-vă. Stați liniștiți și nu vă mișcați. Nu vă siliți să ghiciți, ce voi face mai departe. Așteptați și veți vedea, cum voi lucra. Eu voi despica apele râului în două și vă voi conduce în siguranță!” În limba ebraică, cuvântul „să vă opriți” din acest loc al Scripturii, semnifică „încetați orice lucrare, încetați să depuneți toate silințele și să perseverați”. I-a fost spus poporului lui Israel, ca să aștepte minunea Domnului, care se va manifesta printre ei. Aceasta conținea un test sever al credinței lor.

 

Deci, câți oameni din poporul lui Israel, credeți că s-au supus cuvântului Lui Dumnezeu și stăteau liniștiți, când au ajuns la apele Iordanului? Totuși, când stăteau, posibil unii din ei s-au gândit: „Cum pot cunoaște, că ceva se va primi în toate acestea?” Posibil unora li s-a părut că trebuie să înceapă să construiască, un fel de pod plutitor, și să se ducă la celălalt mal cu ajutorul minții lor geniale și datorită însușirii de a fi creativ. Dar toate aceste idei, dacă ar fi existat, nu au fost folositoare.

 

 Domnul întregului pământ (Iosua 3:11,3) a despicat apele râului Iordan în două și a dus pe uscat poporul la celălalt mal. A făcut aceasta, pentru că Iosua și poporul au procedat așa cum Domnul i-a spus, și s-au calmat din cauza poruncii Lui!

 

 Pentru că Dumnezeu este Domnul întregului pământ „Munţii se topesc ca ceara înaintea Domnului, înaintea Domnului întregului pământ.” (Psalmul 97:5), El, cu siguranță e în stare și în zilele noastre, să îndrume poporul Lui prin orice „râu” spre calea, către ceea ce le-a promis!  

 

Domnul ne arată, că anume prezența Lui, care a cauzat ca râul să se despice în două, înaintea lui Israel, le-a dat speranță, pentru a obține un triumf, ci nu abilitățile și calitățile lor. De aceea, să mergem o perioadă îndelungată de timp pe calea noastră, chiar dacă presimțim greutăți, să ne încredem în Domnul, că El ne va conduce prin ele, când ne vom confrunta! Să avansăm cât mai mult spre ce ne-a promis Domnul, bizuindu-ne cu răbdare pe abilitatea Domnului, de a face ceea ce nu putem!

 

 Vă veți îndoi din cauza fricii, sau prin credință veți merge înainte, fără ca să vă îndoiți, că ceea ce a promis Domnul, se va împlini?  

 

-         Domnul întregului pământ! Ajută-mă ca să nu șovăiesc în fața „râului cu curent de ape puternice și rapide” pe calea, pe care mă călăuzești. Învață-mă, ca să știu unde trebuie să mă opresc, ca să aștept manifestarea puterii Tale în acțiune! Fie ca puterea Ta măreață să mă conducă prin obstacolul din cale, pentru ca ceea ce mi-ai promis să devină realitate în viața mea! Eu cred, Doamne că Tu mă vei conduce pe cel mai bun drum, către cea mai bună țintă, și prin urmare: Doamne! Eu voi merge după tine, oriunde Te vei duce! În numele Lui Isus Hristos, amin.

 

Autor: Igor Opincă    Traducere: Repalov Veaceslav

5 Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta!

6 Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. Proverbe 3

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 648
  • Descărcări: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni