Nu stați fără lucru, când aveți posibilitatea să lucrați
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 07/06/2018
    12345678910 0/10 X

1 Fiindcă Împărăţia cerurilor se aseamănă cu un gospodar care a ieşit dis-de-dimineaţă să-şi tocmească lucrători la vie...  6 Când a ieşit pe la ceasul al unsprezecelea, a găsit pe alţii stând în piaţă şi le-a zis: ‘De ce staţi aici toată ziua fără lucru?’ 7 Ei i-au răspuns: ‘Pentru că nu ne-a tocmit nimeni.’ ‘Duceţi-vă şi voi în via mea’, le-a zis el, ‘şi veţi primi ce va fi cu dreptul.’ (Matei 20)

 

A fost un fenomen tipic, în perioada, în care se strângea recolta. Proprietatea stăpânului cuprindea o podgorie mare, și avea nevoie să tocmească lucrători. Muncitorii angajați și plătiți cu ziua au ieșit dis-de-dimineață în piață, sperând că cineva îi va tocmi la lucru. Ziua de muncă se începea la 6 dimineața și dura până la ora 6 seara. În versetele pildei, atenția proprietarului podgoriei a fost atrasă de muncitorii, care au așteptat toată ziua, până seara târziu, și care nu au plecat de la piață, când alții și-au pierdut speranța. Cineva ar fi spus, că dacă nu ești prost, atunci ești foarte naiv, pentru că aștepți în piață, când a mai rămas doar o oră până se termină timpul de lucru! Dar, cine va angaja la finele orei de lucru? ! Nu au șanse, dar ei au stat și au așteptat ca niște naivi... După cum se vede, nu în zadar!

 

 Dacă dintr-un motiv, sau altul nu ați reușit să participați într-o lucrare, atunci mai există speranță să-L slujiți pe Domnul. Posibil, nu puțin timp a trecut din anii vieții voastre, dar, dacă nu sunteți leneși și doriți să lucrați, nu trebuie să disperați! Domnul e un Stăpân măreț al casei, Căruia noi aparținem și Îi slujim; El are lucrări, pe care dorește să le facă, și caută lucrători, pe care dorește să-i folosească pentru aceasta. Domnul ne cheamă ca să lucrăm în via Lui! Deoarece, până când nu „ne vom angaja” la lucru în via Domnului, noi suntem în poziția celor, care au stat toată ziua în zadar, fără lucru. Luați inițiativa, ca să lucrați pentru Domnul și pentru interesele Împărăției Lui, răspundeți chemării Sale, și El vă va răsplăti după mila Sa măreață!  

 

-         Doamne! Îți mulțumesc, că ești atent cu toți aceia, care doresc să slujească în via Ta, cât de târziu nu ar fi! Doresc să prețuiesc mila Ta, timpul, voiesc să fiu plin de râvnă pentru Tine, să nu slăbesc, și să nu cad în plasa lenevirii! Călăuzește-mă și arată-mi, unde Îți pot fi folositor! În numele Lui Isus Hristos, amin.  

 

Autor: Igor Opincă   Traducere: Repalov Veaceslav 

 

 În sârguinţă, fiţi fără preget. Fiţi plini de râvnă cu duhul. Slujiţi Domnului. Romani 12:11

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 823
  • Descărcări: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni