Dacă ai obosit să aștepți vremea Domnului și gândești să acționezi de sinestătător
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 06/06/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

 2 Şi Sarai a zis lui Avram: „Iată, Domnul m-a făcut stearpă; intră, te rog, la roaba mea; poate că voi avea copii de la ea.” Avram a ascultat cele spuse de Sarai. (Geneza 16:2)

Avram și Sarai au obosit să aștepte și au ocolit făgăduința Domnului. Epuizată din cauza așteptării timpului potrivit, pe care Domnul l-a hotărât, Sarai i-a propus lui Avram, să aibă copii de la roaba ei Agar, înrucât Domnul nu i-a oferit posibilitatea să nască copii de sinestătător. Ea s-a gândit, că în acest fel, va grăbi împlinirea scopului Lui Dumnezeu. Avram a ascultat cele spuse de Sarai. Dar planul, pe care l-a făcut Sarai, și care a fost aprobat de către Avram, nu a dus la nimic bun. După ce a rămas însărcinată, egipteanca Agar a privit cu dispreț pe stăpâna-sa, dar Sarai a început să-l învinuiască pentru toate acestea pe Avram. Avram a răspuns Saraiei: „Iată, roaba ta este în mâna ta; fă-i ce-ţi place!” Atunci, Sarai s-a purtat rău cu ea, şi Agar a fugit de ea… În loc de minunea Domnului, ei au primit o confuzie. Agar a născut pe Izmael, care nu a intrat în legământul Domnului, și care ulterior s-a luptat cu toți. (Geneza 16:12; 17:20-21).

Această istorie ne arată, că putem să alegem o variantă din două:

1.      Să așteptăm implicarea miraculoasă a Domnului – Domnul ne-a dat făgăduința, și credem până la sfârșit, că ea se va împlini, și obținem ceea, ce ne-a fost promis;

2.      Să acționăm de sinestătător – Domnul ne-a oferit făgăduința, am obosit să așteptăm timpul potrivit, pe care Domnul l-a hotărât, și decidem să acționăm de sinestătător;

Din păcate, unii, după ce au slăbit în credință, încep să întreprindă acțiuni nechibzuite și dau naștere la „Izmaeli”. Posibil acum, viața ta e plină de confuzie, deoarece în loc să aștepți ca Domnul să acționeze, tu ai acționat de sinestătător…

Cineva a observat înțelepciunea aceasta: „tactica diavolului e redusă la aceea, ca să ne ispitească prin cele mai apropiate rude, sau prin cei mai apropiați prieteni, a căror păreri, ne pot influența. Ispita reprezintă cel mai mare pericol atunci, când e trimisă prin mâna celor, de la care, ne așteptăm cel mai puțin, de aceea vom acționa cu înțelepciune, dacă ne vom gândi nu doar la persoana, care vorbește, dar și la ceea ce spune ea.

De aceea, dacă îți este greu să aștepți, ia o hotărâre, că vei merge până la sfârșit, că vei continua să te încrezi în Domnul și vei aștepta să se împlinească făgăduințele Lui, oricât de mult timp nu a hotărât Domnul pentru această încercare. Fii gata să te lupți lupta cea bună a credinței!

- Doamne, păzește-mă, ca să nu părăsesc calea credinței (asociată cu îndelunga răbdare), și protejează-mă, ca să nu parcurg calea calculelor și a planurilor întocmite de oamenii vicleni! Ajută-mă să nu urmez sfaturile, care îmi provoacă îndoială, ci să mă țin cu toată puterea de făgăduința Ta și să nu încetez să aștept! Întărește-mă în aceasta! În numele Lui Isus Hristos, amin.

  …cel ce lucrează cu grabă n-ajunge decât la lipsă. Proverbe 21:5b

 

 

Autor: Igor Opincă   Traducător: Repalov Veaceslav

De mare ajutor a fost acest studi pentru mine in perioada aceasta! Domnul sa va binecuvinteze si sa va rasplateasca pentru ca ati impartasit cu noi din comorile duhovnicesti!
Adăugat în 06/06/2018 de bneli07
Statistici
  • Vizualizări: 871
  • Descărcări: 1
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni