Domnul vine să mângâie atunci, când nu aveți parte de mângâietori și mângâieri
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 25/05/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Domnul vine să mângâie atunci, când nu aveți parte de mângâietori și mângâieri

16 Iacov s-a trezit din somn şi a zis: „Cu adevărat, Domnul este în locul acesta, şi eu n-am ştiut.” 17 I-a fost frică şi a zis: „Cât de înfricoşat este locul acesta! Aici este casa lui Dumnezeu, aici este poarta cerurilor!” Geneza 28

Iacov și-a scăpat viața prin fugă. Viața lui ”s-a întors cu susul în jos”. El fugea de fratele lui, care l-a amenințat, că îl va omorî. El a lăsat casa părintească, a lăsat totul, pentru ca să înceapă o viață nouă. Iacov trebuia să parcurgă un drum lung, și trebuia să călătorească singur, pe o cale necunoscută și într-o țară necunoscută. Și în mijlocul acestui eveniment, el s-a întâlnit cu Domnul. El a rămas peste noapte și a visat o scară rezemată de pământ, al cărei vârf ajungea până la cer. Îngerii lui Dumnezeu se suiau şi se coborau pe scara aceea. Şi Domnul stătea deasupra ei şi zicea: „Eu sunt Domnul, Dumnezeul tatălui tău Avraam şi Dumnezeul lui Isaac. Pământul pe care eşti culcat ţi-l voi da ţie şi seminţei tale. Aparent, acest vis a exprimat legătura strânsă dintre pământ și cer. După cum se observă, Domnul l-a însoțit pe Iacov și S-a arătat lui în vis, pentru a-l asigura, că promisiunea de a binecuvânta și de a proteja e valabilă și pentru el! Domnul este nu numai Dumnezeul  lui Avraam și Isaac, dar și a Lui Iacov!

În noaptea aceea, când aparent inima lui Iacov, era plină de regret cu privire la trecut, singurătate în prezent și nesiguranță cu privire la viitor, dar Domnul din cauza că e milostiv, l-a asigurat pe Iacov, că este aproape și Se îngrijește de el! Starea rea și tulburată a lui Iacov, a fost o condiție bună, ca el să primească din partea Domnului această revelație.

Trebuie de remarcat, că Domnul alege timpul potrivit, pentru ca să-i viziteze pe aleșii Lui cu mângâieri, anume atunci când ei nu au parte de mângâieri și mângâietori. Dacă și calea voastră e abundentă de necazuri, dacă treceți printr-o perioadă, când totul arată așa, de parcă lumea s-a întors cu ”picioarele în sus”, țineți minte, că Domnul nu va părăsit, El are o mângâiere plină de har și pentru voi! Și voi aveți un Apărător, când ”intrați și ieșiți”! Și voi sunteți sub grija providienței bune și sub protecția Îngerilor sfinți.

Fie ca și în inima voastră să reacționați ca și Iacov – reverență față de Domnul, încredere în El și dorința de a avea o părtășie strânsă cu El! Fie ca Domnul să vă binecuvânteze în aceasta!

  - Dumnezeul măreț și credincios! Îți aduc slavă și Îți mulțumesc, că am privilegiu ca să fiu într-un legământ cu Tine prin credință în Domnul Isus Hristos! Mulțumesc, că în fața amenințărilor, în situații critice ale vieții mele, când mă întreb unde ești? Tu ești încă cu mine și Tu ai cuvinte de mângâiere și pentru inima mea! Ajută-mă să prețuiesc comunicarea cu Tine, și să am o frică sfântă înaintea măreției Tale și să fiu activ în ascultare față de Tine, chiar și în împrejurări dificile! În numele Lui Isus Hristos, amin.

Autor: Igor Opincă Traducere: Repalov Veaceslav

“Ştii când umblu şi când mă culc şi cunoşti toate căile mele…

10 şi acolo mâna Ta mă va călăuzi şi dreapta Ta mă va apuca.” (Psalmul 139:3,   10)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1377
  • Descărcări: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni