Încredeți-vă în Domnul din toată inima!
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 23/05/2018
    12345678910 0/10 X

 

  10 Când a aflat Daniel că s-a iscălit porunca, a intrat în casa lui, unde ferestrele odăii de sus erau deschise înspre Ierusalim, şi de trei ori pe zi îngenunchea, se ruga şi lăuda pe Dumnezeul lui, cum făcea şi mai înainte. Daniel 6

 

Din capitolul 6 al Cărții Daniel, aflăm, că porocul Daniel a trăit sub stăpânirea perșilor, și că “Darius a găsit cu cale să pună peste împărăţie o sută douăzeci de dregători, care trebuiau să fie răspândiţi în toată împărăţia; a pus în fruntea lor trei căpetenii, în numărul cărora era şi Daniel. În Daniel era un duh înalt, de aceea împăratul se gândea să-l pună peste toată împărăţia. Dar cei care îi doreau răul, l-au convins pe împărat, ca să dea o poruncă, care să spună că oricine va înălţa în timp de treizeci de zile rugăciuni către vreun dumnezeu sau către vreun om, afară de el, împăratul, va fi aruncat în groapa cu lei. Împăratul a devenit un instrument de intrigă în instanță! Și  porunca aceasta semnată de împărat, nu se putea schimba după legea mezilor şi perşilor, care, odată dată, rămâne neschimbată. Cu siguranță, prorocul Daniel a conștientizat pericolul încălcării acestei porunci date de împărat, totuși a continuat să se închine Domnului, fără să se ascundă!

 

Câteodată Domnul ne scapă din greutăți, dar uneori ne conduce prin ele, ne conduce prin “gropi de lei”. El decide, deoarece El ne cunoaște cel mai bine, știe ce și când avem nevoie. Când trebuie să trecem prin acelea sau alte încercări, ne este folositor să ne întrebăm: “Sunt gata și în continuare să mă încred în Domnul, chiar dacă acum nu înțeleg ce se întâmplă?” Dacă ne încredem în Domnul doar atunci, când totul merge așa cum noi dorim, înseamnă că nu ne încredem în El din toată inima. Trebuie ca noi să ne încredem în El tot timpul și în toate lucrurile, chiar dacă nu înțelegem, de ce s-a întâmplat cu noi aceea sau aceasta.  Încrederea lui Daniel din toată inima în Domnul, statornicia lui – un exemplu pentru noi toți!

 

Domnul, Căruia Daniel I-a slujit necurmat, l-a ajutat să treacă cu demnitate prin încercare! Cu ajutorul Domnului și voi veți putea să treceți prin toate încercările, să depășiți toate greutățile și să ieșiți învingători în orice situație grea! Încredeți-vă din toată inima în Dumnezeul vostru! Fie ca Domnul să vă binecuvânteze!

 

-         Dumnezeul milostiv! Îți mulțumesc pentru exemplul din viața lui Daniel. Ajută-mă să imit standartul său înalt de credință și din toată inima să mă încred în Tine în împrejurările mele! Ajută-mă să trăiesc cu speranța, că Tu vei fi ajutorul meu, Dumnezeule, Căruia Îți slujesc! În numele Lui Isus Hristos te rog, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

 

   "Tu dar întoarce-te la Dumnezeul tău, păstrează bunătatea şi iubirea şi nădăjduieşte totdeauna în Dumnezeul tău”. (Osea 12:6)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 715
  • Descărcări: 1
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni