4 motive greșite pentru a frecventa biserica!
Autor: Alexandru Curbet  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 10/12/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 1.   Să vii la biserică cu scopul ca să-ți meargă mai bine.

Pavel face aceeași mărturie doar că în altă formă:

„Dacă numai pentru viaţa aceasta ne-am pus nădejdea în Hristos, atunci suntem cei mai nenorociţi dintre toţi oamenii! ” (1 Corinteni 15: 19)

În  capitolul 15 din întâia epistolă către Corinteni, Pavel explică importanța credinței în Hristos și aduce argumente pentru învierea din morți. Cei care vin la biserică doar ca să le meargă bine sunt cei mai nenorociți dintre oameni, nu de atât că nu le va merge bine, cine știe, poate chiar le va merge mai bine, dar nenorocirea lor constă în faptul că nu au înțeles nădejdea care o dă credința în Hristos și nici ce a pregătit Dumnezeu pentu cei ce-L iubesc.
Nu sunt de acord cu acei care invită oamenii la biserică doar pentru că le va merge mai bine, ba dimpotrivă – aș invita oamenii la biserică ca ei să își regăsească în Hristos liniștea și să cunoască eliberarea de păcat și rușine. I-aș invita ca să cunoască dragostea lui Dumnezeu și promisiunile Lui ca apoi să trăiască o viață plăcută lui Dumnezeu.
Dacă aș chema pe cineva la biserică doar ca să îi meargă bine în viață, i-aș face un mare rău căci voi risca să îl învăț că religia este un izvor de câștig. Ce fel de ucenici ai lui Hristos voi pregăti? Care caută doar câștigul și nu să slujească!

„Dacă învaţă cineva pe oameni învăţătură deosebită, şi nu se ţine de cuvintele sănătoase ale Domnului nostru Isus Hristos şi de învăţătura care duce la evlavie, este plin de mândrie şi nu ştie nimic; ba încă are boala cercetărilor fără rost şi a certurilor de cuvinte, din care se naşte pizma, certurile, clevetirile, bănuielile rele, zadarnicele ciocniri de vorbe ale oamenilor stricaţi la minte, lipsiţi de adevăr şi care cred că evlavia este un izvor de câştig. Fereşte-te de astfel de oameni. ” (1 Timotei 6: 3-5)

2. Să vii la biserică doar ca să cauți fete/băieți cumsecade.

Am auzit de cazuri în care băieții veneau în biserici creștine doar pentru a-și găsi o fată cumsecade ca să se căsătorească cu ea. Sunt sigur că Dumnezeu poate schimba inima oamenilor, atitudinea, însă unele fete (sau băieți) se lasă amăgiți și acceptă astfel de „parteneriat”. Iată câteva motive invocate de  băieții și fetele care acceptă să se căsătorească păgânește:
„Îi voi vesti Evanghelia și se va pocăi și după aceea ne vom căsători” – cred că aici nu se respectă ordinea  – întâi trebuie să îi vestească Evanghelia ca apoi să aibă loc o transformare în inima omului, ca el să trăiască pentru Hristos ca apoi să o ceară în căsătorie. Unii tineri însă petrec mult timp descutând la telefon sau pe internet, însă cu alte gânduri decât cele de evanghelizare. Și cum vei proceda cu alte fete cărora le vei vorbi despre Domnul Isus?
„Dacă nu mă mai cere nimeni în căsătorie? ”– cred că în acest caz trebuie să te încrezi în Dumnezeu și Acela care ți-a promis o veșnicie și S-a îngrijit de viitorul tău, o va face cu credincioșie și acum.

3. Să vii la biserică doar ca să cauți „parteneri” în MLM.

Rețelele de Multi Level Marketing sunt tot mai populare și faci bani și afacere dacă recrutezi tot mai mulți oameni în afacerea ta. Nu vreau să vorbesc despre afacerea în sine – ci despre cei ce caută noi recruți. Aceste genuri de afacere promit rezultate financiare mari, de obicei mult peste ce pot să-și permită recruții. Însă ceea ce face ca aceste afaceri să fie rele pentru un creștin este faptul că te obligă să iubești afacerea și banii. Iată însă ce spune Biblia despre bani:

„Nu te chinui ca să te îmbogăţeşti, nu-ţi pune priceperea în aceasta. ” (Proverbe 23: 4) „Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor; şi unii, care au umblat după ea, au rătăcit de la credinţă şi s-au străpuns singuri cu o mulţime de chinuri. ” (1 Timotei 6: 10)

Acest gen de afaceri au afectat multe biserici, fie că e vorba de Amway, Mary Kay sau altele – ele fac ca creștinii să iubească mai mult banii decât pe Dumnezeu.
Dacă tu ești implicat în acest gen de afacere – atunci vei recunoaște că tot efortul și energia ta sunt pentru a aduna o echipă cât mai mare, care să gândească ca tine și să facă ceea ce faci tu. Aici ar trebui să îți dau dreptate – doar așa se face o echipă, cu o viziune pentru toți. Aceeași metodă a folosit-o Domnul Isus, El a învățat foarte bine 12 ucenici care, la rândul lor au schimbat o planetă întreagă. Însă cel care va face afacerea ta, va schimba pe Dumnezeu pe bani. Chiar dacă îi spui că afacerea aceasta îi va lua doar 2 ore pe zi, nu va fi așa – îi va ocupa toată mintea pentru toată ziua.

4. Să crezi că venind la biserică Îl vei obliga pe Dumnezeu să te ajute.

Trebuie să vii la biserică pentru Dumnezeu, pentru sufletul tău- nu ca să Îl obligi pe Dumnezeu să te ajute.
Poporul Israel a dorit să oblige pe Dumnezeu să îi ajute în război și au hotărât ca în  luptă să ia și chivotul legământului. Prima luptă au pierdut-o, iar la a doua au mers împreună cu chivotul. Știi ce s-a întâmplat? Au pierdut și lupta și chivotul.
Nu există nici un lucru care  să Îl oblige pe Dumnezeu să facă ceea ce noi dorim, în special atunci când suntem departe de voia Lui.
Nu poți să Îl obligi pe Dumnezeu ca să îți meargă bine nici chiar dacă dai bani mulți la biserică și nici chiar dacă ești în primul rând la fiecare slujbă. Dumnezeu ascultă inima curată, ascultă o inimă care respectă și o inimă transformată.

De ce am scris acest articol? Ca să te invit să îți analizezi motivația ta: de ce vii la biserică? Pentru afaceri, pentru  că așa crezi că vei alege un partener mai bun sau pentru a învăța mai mult din Cuvântul lui Dumnezeu și pentru a crește în cunoașterea Domnului Isus Hristos?
Este bine să mergi la biserică, dar numai pentru Dumnezeu.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 833
  • Descărcări: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut 1
  • hutanu_marian  Conținut complet

    Conținut 1 0
Opțiuni