Răpirea lui Ilie la cer și lucrarea lui moștenită de Elisei și de Ioan Botezătorul
Autor: Laura Daniela Marinau  |  Album: Profeții  |  Tematica: Personaje biblice
Resursa adaugata de loredanam in 12/03/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

 2 Imparati 1: 8 "Ei au răspuns: „Era un om îmbrăcat cu o manta de păr şi încins cu o curea la mijloc. ” Şi Ahazia a zis: „Este Ilie, Tişbitul. ” Mai târziu, după secole, Ioan Botezătorul umbla, în aceeași ținută vestimentară, în „duhul și-n puterea lui Ilie”. Dar lui Ioan i s-a tăiat capul, ca martir, pentru Adevăr, după ce fusese Înainte- mergătorul pentru Isus. . . Ioan va învia și va domni 1000 de ani pe pământ. Dar Ilie? Mulți exegeți ai cărții Apocalipsa sunt de părere că el va reveni pe pământ și va fi unul dintre „cei doi martori” din Apoc. 11: 3, alături de Moise sau de Enoh (răpit la cer înainte de potop).

  • „ Dacă umblă cineva să le facă rău, le iese din gură un foc* care mistuie pe vrăjmaşii lor; şi dacă** vrea cineva să le facă rău, trebuie să piară în felul acesta. ”*
  • 6 Ei au* putere să închidă cerul, ca să nu cadă ploaie în zilele prorociei lor, şi au putere să prefacă apele în sânge şi să lovească pământul cu orice fel de urgie ori de câte ori vor voi.
  • Cu toate acestea, în mod surprinzător, Ilie nu a îndeplinit decât una dintre cele trei misiuni încredințate lui de către Domnul, care I S-a arătat la Muntele Horeb: „şi să ungi pe Elisei**, fiul lui Şafat, din Abel-Mehola, ca proroc în locul tău. ”
  • Domnul i-a zis: „Du-te, întoarce-te pe drumul tău prin pustie până la Damasc şi, când* vei ajunge, să ungi pe Hazael ca împărat al Siriei.
  • Dar această solie profetică o va îndeplini Elisei, care ajunge la Hazael, determinându-l astfel să „se grăbească” să ia locul regelui său.
  • ;  2 Imp 8: 13: Hazael a zis: „Dar ce este robul tău, câinele acesta, ca să facă lucruri aşa de mari? ” Şi Elisei a zis: „Domnul mi-a descoperit că vei fi împărat al Siriei. ” "> 2 Imp 8: 13;
  • 16 Să ungi şi pe Iehu*, fiul lui Nimşi, ca împărat al lui Israel ”
  • * În 2 Împ 9: 1-3, observăm că nici  măcar Elisei, ci un „fiu al prorocilor” îi va proroci lui Iehu și acesta va împlini răzbunarea împotriva casei lui Ahab (2 Împ. 9: 20).
  • 17 Şi se va întâmpla* că pe cel ce va scăpa de sabia lui Hazael îl va omorî Iehu şi pe cel ce va scăpa de sabia lui Iehu îl va omorî Elisei.
  • Ca și Ilie,  care doar l-a uns
    Pe Elisei profet în locul lui,
    La două misiuni nu a ajuns,
    Căci îl răpise carul cerului,
    Solia a transmis-o unui fiu:  
    Lui Elisei,  ce-aidoma,  a trimis
    Un ucenic,  ce l-a uns pe Iehu
    Așa au împlinit ce Domnu-a zis!

 Ilie i-a spus lui Elisei: „Greu lucru ceri”(2 Împ. 2: 10). Elisei a cerut o „măsură îndoită din duhul lui Ilie” adică Duh Sfânt. . . . dublu față de umplerea lui Ilie. . . . care era plin de Duhul Sfânt. Totul depindea de prezența sa la momentul sfânt al înălțării lui Ilie la cer. Atunci moștenește el mantaua și lucrarea lui Ilie și Domnul a lucrat prin el chiar mai multe semne și minuni decât prin Ilie. . . dar nu de o așa anvergură. . . minus înălțarea la cer. (răpirea). Deci, o măsură „îndoită” de Duh Sânt înseamnă mai multe lucrări miraculos-divine, nu o stare cu un coeficient matematic mai plină. . . . Ilie nu putea da din puterea ce era peste el, deoarece puterea era a lui Dumnezeu, nu a lui Ilie. . 2 Imparati 2: 1 "Când a voit Domnul să ridice pe Ilie la cer într-un vârtej de vânt, Ilie pleca din Ghilgal cu Elisei. "Vedem cum Elisei nu s-a dezlipit de Ilie până la capăt, până la răpirea la cer, pentru a fi părtaș ungerii Duhului Sfânt care era peste Ilie. 2 Imparati 2: 14 "a luat mantaua căreia îi dăduse Ilie drumul şi a lovit apele cu ea şi a zis: „Unde este acum Domnul, Dumnezeul lui Ilie? ” Şi a lovit apele, care s-au despărţit într-o parte şi în alta, şi Elisei a trecut. "Ideea este că o lucrare împlinită printr-un „moștenitor” al ungerii sau al plinătății Duhului Sfânt este considerată de Domnul ca realizată de primul mesager căruia i-a fost încredințată. . . adică de Ilie, care era viu. . . . în cer. Tot astfel, apostolii au continuat lucrarea lui Isus Cristos după Înălțare, care este Lucrarea Duhului Sfânt. Și ei au fost prezenți la Înălțarea Domnului de pe Muntele Măslinilor. . . . Și noi putem continua lucrarea apostolică, dar cu o condiție sine qua non: să vestim mereu că este Lucrarea lui Isus, a Duhului Sfânt-vestirea Evangheliei. „Este doar o isprăvnicie ce mi s-a dat”spunea Pavel-sfântul apostol. ȘI ORICE LUCRARE CU IMPACT SPIRITUAL ESTE PRIN DUHUL SFÂNT ȘI AICI PE R. C. „Din El, prin El și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie gloria, în veci de veci, Amin!

Un profund studiu biblic, hermeneutica revelatoare a profetiilor cu privire la "Răpirea lui Ilie la cer și lucrarea lui moștenită de Elisei și de Ioan Botezătorul". O prefigurare la "lucrarea lui Isus Cristos după Înălțare, care este Lucrarea Duhului Sfânt." Felicitari pentru profunzimea spirituala cat si pentru claritatea articolului. „Din El, prin El și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie gloria, în veci de veci, Amin!" Amin si harul Sfantului Duh sa va lumineze in continuare lucrarea.
Adăugat în 13/03/2017 de marin2016
Da, „Din El, prin El și pentru El sunt toate lucrurile.” Glorie și mărire Lui în vecii vecilor!
Un studiu profund și inspirat. Domnul să vă binecuvânteze.
Adăugat în 14/03/2017 de Ioanhapca
Multumesc ca ati citit si apreciat acest mic studiu!
Adăugat în 19/03/2017 de loredanam
Resursele dv. sunt bune. Ar putea fi și mai bune dacă nu ați introduce așa de multă "filozofie". Este greu pentru cititorul de rând să-și dea seama dacă sunt scrise de un filozof sau de un creștin. În al doilea rând, ultima resursă cu "mamaia" este o dovadă că în lipsă de teme de interes public, umpleți spațiul folosind povestiri care nu interesează pe nimeni, deoarece sunt lucruri familiare. Important este că am scris si noi ceva pe "Resurse creștine".
Adăugat în 24/04/2017 de hutanu_marian
Multumesc pentru comentariu! Totusi, povestea cu mamaia nu am pus-o din lipsa de teme-am zeci de teme de interes general si marturii- amintiri duhovnicesti in minte-ci pt ca Domnul mi-a pus-o pe inima. Si unora li s-a parut instructiva si duhovniceasca. Dvs nu ati citit-o cu siguranta in totalitate. Toate marturiile mele sunt familiale, nu familiare dvs sau mie, Sunt despre experientele prin care m-a trecut Domnul pe mine si pe cei apropiati mie. N-am de gand sa scriu marturii despre oameni pe care nu i-am cunoscut de aproape. Deoarece toate marturiile mele, mai slabe sau mai bune, au o calitate comuna: sunt autentice! Iar daca nu intereseaza pe nimeni, le pot sterge. Dar nu am postat nimic care sa nu fie citit de cateva persoane. Si dacă a zidit chiar si un singur creștin, si-a atins scopul!
Adăugat în 25/04/2017 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 2661
  • Descărcări: 2
  • Export PDF: 7
  • Comentarii: 5
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni