Pestera depresiei
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de CociorvanSami in 10/12/2010
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

PESTERA DEPRESIEI

1 Imp.19 .9

Sunt multe pesteri in lume , unele descoperite altele inca nu, unele accesibile , altele nu, in unele am fost si in cele mai multe nu , dar o pestera unde ajungem cateodata sau de mai multe ori este  ,, PESTERA  DEPRESIEI ” . In ea au fost vizitatori ilustri :  ILIE , ASAF , IONA, mai tarziu Luther si mult mai tarziu multi altii ! Ce este ea ? Exista deosebire intre o suparare de moment si depresie ! Depresia e o suparare suparata ! Si ea te duce in pestera ! Dar nu ramane mult in ea ! Sa invatam cate ceva de la Ilie si Asaf ! ( Ps.73 )

1 .  CAUZELE   DEPRESIEI

-   teama de moarte   1 Imp.19 .2,3
-  suprasolicitarea  fizica  v.4
-  gandurile launtrice pacatoase  Ps. 73.3  (  sau a muri de grija altuia !  )
-  esecurile  Iona 4 .2,3
-  lipsa de alimentatie potrivita pt trup si suflet

2.    MANIFESTARILE  IN DEPRESIE

-   izolarea de societate   1 Imp. 19.4, 9
-   dorinta de abandon , chiar de a muri v. 4
-   egocentrat v.10
-   vezi realitatea in gri nu in alb si negru  Ps. 73. 13 ,, degeaba “. v.16 ,, zadarnica “
-   sanatate distrusa  PS 73 . 21

3.    REMEDIILE   DEPRESIEI

-   alimentatie potrivita  pt trup si pt suflet  v.6
-   iesirea din izolare v. 15
-   recunoasterea deplinei Suveranitati a lui Dumnezeu !  (  peste fenomenele naturii : vant , cutremure , foc ) si peste noi Matei 10. 30  Rom 8.28
-   asculta de ,, vorbirea lui Dumnezeu ” in diferite moduri si fa unele schimbari RADICALE   v. 15 -16
-  intra in Locasul Sfant si mediteaza la problemele vietii din perspectiva lui Dumnezeu PS. 73 , 17 -19

Si asa cum pe Asaf , Dumnezeu L-a apucat de mana dreapta si L-a scos din PESTERA DEPRESIEI  ( Ps 73 . 23 ) iar pe Ilie L-a incurajat printr-un susur bland , tot asa pe fiecare dintre noi EL poate sa ne scoata din depresie cu promisiunea ca ,, ma vei calauzi cu sfatul Tau , apoi ma vei primi in slava ! “  Ps 73 . 24
INCREDINTEAZA-TI SOARTA IN MANA DOMNULUI .
INCREDE-TE IN EL SI EL VA LUCRA !  Ps.37. 5

Fr. Sami ,
Iti multumesc pt surpriza placuta de a alege aceasta schita si a o pune pe acest site atat de consacrat intre evanghelici . Mai poti selecta si altele daca iti vor placea, de pe Homileticianu. Iar tuturor ce au grija de acest site le doresc multa sanatate si har de la Domnul Isus !
Cu dragoste fratesca
VASILE BONDA
Adăugat în 22/10/2011 de wesley
.Fi binecuvantat! Sunt atat de adevarate cuvintele, doar cine trece pe acolo intelege pe deplin ce inseamna aceasta. Din proprie experienta spun ca depresia e cea mai grea boala, daca nu facem nicio miscare sa evadam din asa zisa "pestera" enuntata de tine, si daca nu cerem ajutorul Lui, simti ca te stingi usor usor.. O ai mila Doamne.
Adăugat în 27/06/2012 de RalucaM
Starile de depresie sunt aratate in Biblie, ca noi , sa nu intram''in disperare''cind ni se intimpla, sa trecem prin ele.De fiecare data Cuvintul arata caci depresia se produce, are putere asupra celor care nu-L mau simt pe Dumnezeu, in starea minunata de har.Ma gindesc la Ilie, folosit de Domnul in lucrari asa de mari si ...totusi este singur!Singuratatea in depresie este cea mai periculoasa.Atunci persoana aflata in situatia respectiva, ''macina ''ginduri negre si far un ajutor competent si foarte potrivit, far ajutorul intelept a celor din jur,poate sa-si complice existenta viatla si spirituala.Numai ajutorul Domnului direct [cum a fost la Ilie],sau prin oameni profesionisti ,medical si spiritual se poate ajunge la rezultate pozitive.depresia, este boala sufletului singur!De aceea Domnul spune sa iubim pe aproapele nostru , ca pe noi insine, ca sa fie o armonie socio spirituala, care invinge monstrii depresiei.ce mi nunat este ajutorul dat de un suflet sincer si apropiat ,cind esti in singuratea depresiei. Acest ajutor, face mai mult ca un pahar de apa, dat celui insetat.Un zimbet,face enorm de mult!El, Zimbetul oferit dintr-o inima curat si o educatie aleasa ,il face pe cel de linga tine, sa se simta acceptat, tolerat, si..chiar indragit.Deci;mare atentie!Zimbetul sfint, poate fi un medicament pt cel rapus de depresie.Am urmarit in Biblie si am vazut ,caci Domnul Isus, a aratat o mare iubire si toleranta ,fata de fiecare suflet, mai ales fata de ''cei bolnavi'',deci sa_I urmam exemplul.Fi binecuvintat pt acest articol,este nevoie de asemenea articole,caci multi dintre noi, sau fiecare, intr-un anumit timp,ne confruntam sau ne-am confruntat cu asemenea stari.Sa ne fereasca Domnu l, sa-l judecam pe aproapele nostru ,cind trece prin asemenea stari ,Biblia invatindu-ne sa ne purtam cu dragoste, si rabdare.Numai bine!
Adăugat în 27/06/2012 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 2618
  • Export PDF: 6
  • Comentarii: 3
Opțiuni