AI NEVOIE DE POEZIE? DAVID A AVUT!
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Dobrat in 06/05/2022
    12345678910 0/10 X

AI NEVOIE DE POEZIE? DAVID A AVUT!

Poezia poate să nu fie în vogă astăzi. Cu toate acestea, încă din vremurile vechi, poezia a permis oamenilor să exprime concepte grandioase într-un format scurt.

1. David avea nevoie de poezie. A fost cel mai bun poet-teolog al Vechiului Testament. Poezia teologică i-a permis lui David să se cerceteze înaintea lui Dumnezeu și să-și elibereze imensa sa presiune interioară, deoarece era în pericol de moarte.

2. David a scris 75 din cei 150 de psalmi. El este Regele și poetul mesianic care a fost îndemnat de Duhul Sfânt să relateze evenimente cruciale din Viața lui Hristos, cum ar fi umanitatea Sa desăvârșită, grija ca Păstor, reprezentarea ca Rege, persecuția de către dușmani răi și necruțători, angoasa față de cruce, înălțarea și încoronarea.

3. Da, avem nevoie de poeziile teologice ale lui David, pentru că el cu o precizie de expert exprimă întreaga gamă a sentimentelor umane. Totuși el întotdeauna a știut să se îndrepte spre Dumnezeu, spre credincioșia Lui, spre ajutorul Lui și spre eliberarea Lui.

4. Când Hristos rezumă hristologia Vechiului Testament în Luca 24, cartea Psalmilor este una dintre porțiunile importante care mărturisesc despre El. David este profetul mesianic al cărții Psalmilor.

5. Aplicare: Psalmii sunt lucrarea Duhului Sfânt, iar David a fost dulcele Psalmist și toți găsim refugiu în cartea Psalmilor. Matei îl citează pe Domnul Însuși când strigă: „Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, de ce M-ai părăsit?” Acest strigăt este un citat direct din Psalmul 22 al lui David.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 192
Opțiuni