Lucruri importante pe care trebuie sa le ști înainte să vrei să te căsătorești
Autor: Petrescu Mihai  |  Album: fara album  |  Tematica: Căsătorie
Resursa adaugata de mihai_petrescu88 in 26/11/2023
    12345678910 0/10 X

 

Lucruri importante pe care trebuie sa le ști

înainte să vrei să te căsătorești

 

1. Mai important decât să găsești persoana/perechea potrivită, ESTE SA DEVI PERSOANA/PERECHEA POTRIVITĂ

 

§  De cele mai multe ori, cand o persoana se gandeste la casatorie, se gandeste și se roagă să gaseasca persoana potivita. Balanta cade pe cum va arata, cum va fi celalalt si prea putin pe cum va fi/trebuie să fie cel in cauză.

§  Partenerul este ochiul sufletului tău! Întotdeauna am spus că Samson niciodată nu se va căsători cu Rebeca și nici Isaac cu Dalila.

§  Nu poți spera să te căsătorești cu o femeie ca cea din Proverbe 31 dacă tu ești băiețașul care merge pe calea curvelor din Proverbe 7.

§  Cei mai mulți tineri se pregătesc pentru nuntă, dar foarte puțin pentru căsătorie. Perioada de adolescență nu este o perioadă de așteptare până la căsătorie și de pregătire pentru căsătorie.

§  Perioada de pregatire este perioada de realizare a FUNDATIEI pe care se va intemeia viitoarea familie. Deasupra oricărei temelii crăpate tot ce se va construi se va crăpa. O temelie solidă menține o suprastructură complexă, iar căsnicia este o construcție foarte complexă. O FUNDATIE SOLIDA ESTE CONSTRUITA DIN:

PRINCIPII: Sunt niste intelegeri si hotarari nenegociabile cu privire la viata. Un principiu contine unul din adverbele NICIODATA sau INTOTDEAUNA si are rol de temelie si limita de protectie.

VALORI: Sunt acele “lucruri” care sunt valoroase pentru mine, le pretuiesc. In antiteza, sunt non-valorile. Ceea ce detest si nu agreez.

Valori: Adevărul, Sinceritatea – Transparența – Onestitatea, Educatia, Prietenia, Blîndețea, Munca, Perseverența.

Nonvalori: Minciuna, Trădarea – infidelitatea, Ipocrizia, Delăsarea, Lenea, Amanarea.

PRIORITATI: sunt “lucrurile” care ocupa primul loc in viata mea. Poate fi Dumnezeu, Biserica, zeciuiala, educatia, cititul, etc.

 

2. Mai important decât să ai o relație de prietenie cu un băiat/fată, ESTE SA AI MAI INTAI O RELAȚIE PERSONALA CU DUMNEZEU

 

§  Multi tineri viseaza sa aibe o famile ca un colt de rai, dar fara a-L avea ca stapan al casei pe Dumnezeu. Tinerii foarte interesati de casatorie, dar si foarte deinteresati de cel ce a instituit casatoria/familia.

§  La 14 ani e prea devreme sa incepii relatiile cu persoane de sex opus, dar nu este prea devreme sa incepi relatia cu Dumnezeu.

§  O relatie cu Dumnezeu NU inseamna o RELIGIE.

§  O relatie cu Dumnezeu inseamna:

ü că este nascut/nascută din nou – TRANSFORMAT/A DE DUMNEZEU

ü o comunicare frecventa cu Dumnezeu

ü o ascultare loiala de Dumnezeu

§  calauzirea in casatorie deriva tot din relatia lor cu Dumnezeu. Multi fac alegeri proaste fara călăuzire pentru ca nu au o relație cu personala cu  Dumnezeu.

 

3. Mai important decât să vi cu rochia alba/costumul curat la nunta, ESTE SA VI CU VIATA CURATĂ LA NUNTA

 

§  Dumnezeu i-a creat pe oameni, fiinte cu:

-capacitatea fizica de intimitate

-nevoia fizica de intimidate

-permisiunea de a consuma intimitate, insa intr-un cadru sacru/protejat, numit familia.

§  Din dorinta de a distruge familiile, diavolul a pervertit mentalitatea societatii, si incearca sa o perverteasca si pe cea a bisericii, in sensul ca a intensificat metodele prin care sa creasca nevoia de intimitate, inca de la o varsta frageda si prin faptul ca a banalizat si stigmatizat sacralitatea intimitatii in cadrul casatoriei.

§  Pacatele sexuale sunt cu atat mai grave datorita faptului ca ele se realizeaza in trupul nostru, care este templul DS.

§  1 Corinteni 6:18-19 – "Fugiţi de curvie! Orice alt păcat pe care-l face omul este un păcat săvârşit afară din trup, dar cine curveşte păcătuieşte împotriva trupului său. – Adica o hartuire a propriului trup si a propriei fericiri.

§  Cand ai relatii premaritale, in fiecare Ge lasi parti din tine pe care nu le mai poti pune inapoi niciodata si primesti in loc neimplinire si frustrare.

§  Pacatele sexuale pot fi:

- pacate consumate verbal - cu buze fara rusine

- pacate consumate vizual si la nivelul mintii - pofteste in minte

- pacate consumate fizic

§  De asemenea, curatia poate fi:

- la nivelul cugetului

- la nivelul trupului

4. Mai important decât să primești plicuri si daruri la nuntă, ESTE SA PRIMEȘTI BINECUVANTAREA LUI DUMNEZEU IN VIATA DE CĂSĂTORIE.

 

§  Daca in ziua nuntii vei primii doar binecuvantarile si darurile oamenilor, dar nu si pe cele ale lui Dumnezeu, vei fi o persoana saraca cu o familie saraca.

§  In ziua nuntii oamenii se uita doar la ceea ce se vede, dar Dumnezeu se uita si la ceea ce nu se vede. Dumnezeu nu da delete la istoricul tau doar pentru ca am chemat la nunta predicatori si slujitori vestiti, nici datorita faptului ca acestia isi pun mainile peste tine si se roaga pentru tine.

§  Pe Dumnezeu nu il poti impresiona cu predicatorii pe care ii vei chema la nunta, nici cu declaratiile pe care le veti face la. Nici macar, cu rugaciunea de binecuvantare pentru casatorie. Dumnezeu binecuvinteaza curatia si neprihanirea nu romantismul si flirtul.

§  Daca pana in ziua nuntii, tu l-ai ignorat pe Dumnezeu, cum poti crede ca la nunta ta, El va fi prezent sa iti dea binecuvantarea?

§  Determina-L pe Dumnezeu sa iti ofere binecuvantarea Sa, in ziua nuntii.

 

Mai pot avea UN COLT DE RAI daca nu m-am pastrat curat?

§  Totusi, Dumnezeu poate da delete la istoricul vietii tale. Dar cum?

§  Dumnezeu vindeca ranile acolo unde exista pocainta si renuntare la pacat, dar cicatricile raman, uneori pe viata. Osea 14:1-4, Prb. 28:13

- ex lui David

- exemple ale altora

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 354
Opțiuni