Mâna lui Dumnezeu
Autor: Ștefan Zambo  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de 12345 in 18/08/2023
    12345678910 0/10 X

MÂNA DOMNULUI

... Împăratul mi-a dat aceste scrisori, căci mâna cea bună a Dumnezeului meu era peste mine... Și le-a istorisit cum mâna cea bună a Dumnezeului meu fusese peste mine, și ce cuvinte îmi spusese împăratul... ” (Neemia 2:7-8,18)

În Sfânta Scriptură Dumnezeu se descoperă folosind un limbaj cât se poate de uman. Scriitorii inspirați ai Scripturii, prezentându-L pe Dumnezeu, vorbesc despre gândurile Domnului, ochii lui Dumnezeu, gura sau glasul Domnului, inima lui Dumnezeu. Mâna sau brațul Domnului sunt deasemeni expresii întâlnite adesea în Scriptură.

Exemple:

-Moise amintește evreilor de rolul pe care l-a avut Mâna lui Dumnezeu în eliberarea lor din Egipt: Exodul 13:7-9

7. In timpul celor sapte zile, sa mancati azime; sa nu se vada la tine nimic dospit, nici aluat, pe toata intinderea tarii tale. 8. Sa spui atunci fiului tau: "Aceasta este spre pomenirea celor ce a facut Domnul pentru mine, cand am iesit din Egipt." 9. Sa-ti fie ca un semn pe mana si ca un semn de aducere aminte pe frunte intre ochii tai, pentru ca legea Domnului sa fie intotdeauna in gura ta; caci cu mana puternica te-a scos Domnul din Egipt.

-Regele Solomon evocă brațul Domnului în rugăciunea de dedicare a Templului de la Ierusalim: 1Împărați 8:41-43a

„41. Cand strainul, care nu este din poporul Tau, Israel, va veni dintr-o tara departata, pentru Numele Tau, 42. caci se va sti ca Numele Tau este mare, mana Ta este tare si bratul Tau este intins, cand va veni sa se roage in Casa aceasta, 43. asculta-l din ceruri, din locul locuintei Tale, si da strainului aceluia tot ce-Ti va cere, pentru ca toate popoarele pamantului sa cunoasca Numele Tau, sa se teama de Tine, ... ”

În istoria regilor lui Israel putem observa adesea manifestându-se Mâna lui Dumnezeu. Profeții care au experimentat harul revelației au găsit că “Mâna Domnului” a fost responsabilă de multe din episoadele istoriei evreilor. (Exemplu: 2Împărați 3:15, Ezechiel 37:1).


 

Sigur, Mâna Domnului s-a manifestat în multe feluri de-a lungul timpului în creație, în istorie și în viețile oamenilor.

-Adesea modul în care s-a manifestat Brațul lui Dumnezeu i-a înfricoșat pe cei ce L-au văzut...

-Uneori însă Mâna Domnului se manifestă într-un mod delicat...

Dregătorul Neemia vorbește despre “mâna cea bună a Dumnezeului meu. De ce vorbește așa Neemia? Pentru că Mâna aceasta i-a dat trecere înaintea Împăratului din Susa într-un mod tainic și miraculos.

Unul din aspectele uimitoare ale manifestării lui Dumnezeu este că El, Cel care cutremură pământul și îngrozește oștile cerului, poate fi în același timp un susur blând care se așează peste slujitorii Săi.

Ezra 7:6,9: Acest Ezra a venit din Babilon: era un carturar iscusit in Legea lui Moise data de Domnul Dumnezeul lui Israel. Si, fiindca mana Domnului Dumnezeului sau era peste el, imparatul i-a dat tot ce ceruse... Ezra a venit la Ierusalim in a cincea luna a anului al saptelea al imparatului. Plecase din Babilon in ziua intai a lunii intai si a ajuns la Ierusalim in ziua intai a lunii a cincea, mana buna a Dumnezeului sau fiind peste el.


 

Cercetând Biblia putem afla Când și Cum se manifestă Mâna lui Dumnezeu. (Câteva sugestii: 1Împărați 18:46, Psalmul 32:3-4,139:8-10, Luca 1:66, Faptele Apostolilor 11:21, Evrei 10:31)


 

Pentru credincioșii și credincioasele Noului Legământ expresia “mâna cea bună ne duce cu gândul la Hristos și la Cruce… CUNOAȘTEȚI ISTORIA CRUCIFICĂRII! ? ! ...

 

După înviere Domnul Isus îi provoacă pe ucenici să-i privească mâinile (Ioan 20:20), lui Toma îi spune personal: “Adu-ți degetele încoacea și uită-te la mâinile Mele…”

 

Ce vezi prin mâinile Fiului lui Dumnezeu? …

 

Poetul Costache Ioanid scrie:

 

“Mâinile Tale, dulce Isuse, / mâinile care din lut ne-au creat, /

întinse pe lemn se lasă străpunse, / o, mâinile Tale ce totul au dat!”

 

Astăzi aceste mâini binecuvântate, ce au fost străpunse pentru păcatele noastre, încă sunt întinse chemător: ”Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă.” (Matei 11:28)

Este scris că aceste mâini binecuvântate bat la ușile oamenilor pentru a se deschide. Fiul lui Dumnezeu spune: ”Iată Eu stau la ușă și bat. Dacă aude cineva glasul Meu și deschide ușa, voi intra la el, voi cina cu el, și el cu Mine.” (Apocalipsa 3:20)

Pictorul englez William Holman Hunt a transformat acest „Iată Eu stau la ușă și bat”, într-o pictură minunată, intitulată „The Light of the World”(Lumina Lumii). În lucrarea lui Hunt, Isus ține în mâna stângă un felinar cu care luminează în noapte, iar cu mâna dreaptă bate la o ușă ce demult nu a fost deschisă. Ușa este imaginea omului și a inimii lui înstrăinată de Dumnezeu.


 

În viitor:

Mesajul nu ar fi complet dacă nu am aminti și de modul în care se va manifesta Mâna Domnului în viitor. Vine foarte curând Ziua când scena se va schimba în mod dramatic. Mâinile acestea, care au apucat Crucea în urmă cu două mii de ani, vor apuca lopata, pentru a curăți pământul.

Profeția lui Ioan Botezătorul sună așa: „Acela (Isus) Își are lopata în mână, Își va curăți cu desăvârșire aria și Își va strânge grâul în grânar; dar pleava o va arde într-un foc care nu se va stinge”. (Matei 3:12)

O, ce teribilă și glorioasă, în același timp, va fi Ziua Domnului. Ce este de preferat; Mâna mântuitoare a Domnului, sau Brațul asprul al judecății lui Dumnezeu?

Totuși, cei care vor refuza pe primul vor avea parte de al doilea.

 

Suflete, în puține cuvinte am amintit ce spune Scriptura Sfântă despre Mâna lui Dumnezeu. Ce spui însă tu? ... A fost Mâna Domnului la lucru în viața ta până aici? ... Ce mărturisești? ... Dacă harul nu mai este același ca odinioară, nu Mâna Domnului s-a scurtat! (Isaia 59:1-2)... Este de încredere Brațul lui Dumnezeu pentru tine? ... Ești gate să-ți încredințezi destinul în Mâna Domnului pe mai departe? ...

Biblia spune: „Încredințează-ți soarta în mâna Domnului, încrede-te în El și El va lucra. ” – Psalmul 37:5



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 684
Opțiuni