Cind Dumnezeu iti aduce aminte de vremea cercetarii
Autor: Marian Condrat  |  Album: Să învăţăm de la alţii  |  Tematica: Viața Domnului Isus
Resursa adaugata de FullGospel in 02/04/2023
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Când  Dumnezeu îți aduce aminte de vremea cercetării Luca 19:41 - 44

Incepe saptamina patimilor, saptamina despre care toti evanghelistii vorbesc, si despre care se descrie cel mai mult din toata viata Domnului. Saptamina in care Isus a intrat ca celebritate si a sfirsit ca un criminal. Saptamina in care s-a tulburat Ierusalimul inca odata, dupa ce se tulburase la vizita magilor. Saptamina celei mai mari confuzii, ei nu stiau ca El nu este un rege pamintesc, confuzia ca El a venit NU sa raspunda unei de nevoi de acum si aici ci pentru atunci si acolo. Este saptamina in care populatia Ierusalimului se tripla, erau mai multi, mai ocupati, mai impietriti. Este ziua in care timpul si harul se sfirseau amindoua. Ziua in care iubirea, bunatatea, indelunga rabdare a lui Dumnezeu vor fi inlocuite cu judecata, dreptatea si mania lui Dumnezeu.

E ziua in care majoritatea erau fericiti numai cel sarbatorit nu era – termenul folosit este acelasi cu termenul folosit cind Petru a plins cu amar. Isus a plins cu amar, in hohote, cu jale pentru Ierusalim.

Doua mari daruri – timpul si harul/cercetarea lui Dumnezeu

1. Vremea cercetarii este vremea compasiunii – Isus a plins dincolo de necazuri a plins pentru sufletele care pierdeau ultima sansa –  Avertizarile, mustrarile sunt semne ale milei lui Dumnezeu! Ex: Ninive. NU vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu ne indeamna la pocainta?

 

2. Vremea cercetarii este timpul cind Dumnezeu vorbeste despre nevoia unei schimbari – vreme de har, de ocazii, de oportunitati, noi sanse

 

3. Vremea cind Dumnezeu vorbeste convingator despre nevoia unei alegeri – cui vreti sa slujiti – unii s-au pocait; altii s-au impietrit

 

4. Vremea este o vreme cu zile numărate – daca ai fi cunoscut, fiindca atit…a iubit Dumnezeu – Isaia 55:6 – cita vreme! Evrei 4:1, Apoc 2:20,21 – i-am dat vreme sa se pocaiasca… Daca un om nu se pocaieste se datoreaza faptului ca nu vrea sa se pocaiasca. Ex: pilda pomului – mai lasa-l un an, daca nu il vei taia!

 

5. Vremea cercetarii este o vreme de care trebuie sa fim constienti, sa le pricepem, cunoastem – necunoasterea nu te absolva de vinovatie! – Iov 33:14,

 

6. Vremea cercetarii este vremea intrebarilor ce cauta un raspuns – cine este Acesta?

 

7. Vremea cercetarii este vremea cind Dumnezeu vrea sa-ti dai masca jos sa-ti poata vedea fata

·      Sa renuntam la ceremonie si sa dam dovada de credinciosie

·      Sa renuntam doar in a cita corect si a aplica gresit

·      Sa renuntam la cunoastere multa si traire putina – Nicodim – noi stim…

·      Sa renuntam in a cere altora fara sa schimbam nimic in noi

·      Lazar si bogatul – Lc 16:25 – adu-ti aminte ca in viata ta, TU ti-ai luat lucrurile bune…

 

·      Cind Dumnezeu iti ca aduce aminte de vremea cercetarii va fi prea tirziu! Pentru Ierusalim a fost prea tirziu! Cum va fi pentru tine? De cite ori te-a cercetat si nu ai raspuns?

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1405
Opțiuni