Ioan Botezătorul - glasul celui ce strigă în pustie
Autor: GAND CATRE CER  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de GANDCATRECER_1234567 in 04/01/2023
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

IOAN BOTEZĂTORUL- GLASUL CELUI CE STRIGĂ ÎN PUSTIE

, , Eu’’, a zis el: , , sunt glasul celui ce strigă în pustiu, , Neteziți calea Domnului ’’, cum a zis prorocul Isaia. Ioan 1:23

         În vremea aceea, iudeii au trimis pe preoți și pe leviți să- l întrebe pe Ioan cine ești?

În totdeauna oamenii Lui Dumnezeu nu au avut păreri înalte despre sineși. Apostolul Pavel s-a prezentat ca rob, Moise a spus sunt un om gangav, Apostolul Petru a spus sunt un păcătos etc.

Ioan Botezătorul nu se prezintă ca cel mai mare om născut din femei, cu toate că Domnul Iisus a afirmat că nu s-a născut om mai mare ca el, nu se prezintă ca un proroc cu toate că este numit cel mai mare proroc. Dintre toate titlurile pe care și le-ar fi putut da, alege: , , SUNT UN GAS CE STRIGĂ”. Nu mă voi ocupa de cum poți ajunge să fi o voce a lui Dumnezeu în societate – uităte la viața lui Ioan Botezătorul și urmează-I modelul.

          De-a lungul istoriei, Dumnezeu a vorbit oamenilor după cum spunea Iov, când într-un fel când în altfel, dar omul nu a luat seama. În răcoare dimineți Dumnezeu Îl cheamă pe Adam, acesta L-a auzit pe Dumnezeu dar nu I-a răspuns, pentru că i-a fost frică. Apostolul Pavel vine și concretizează că în vechime Dumnezeu a vorbit prin proroci, în multe feluri, dar la sfârșitul vremii ne-a vorbit prin Fiul.

1. PENTRU UN GLAS CARE VORBEȘTE - TREBUIE O URECHE CARE SĂ AUDĂ.

În cartea Apocalipsa Cuvântul Lui Dumnezeu spune: , , Eu stau la ușă și bat dacă AUDE cineva glasul Meu, voi intre la el și voi cina cu el. De cele mai multe ori Dumnezeu nu vorbește pentru că urechile noastre nu sunt recprive la Cuvântul Lui , , arunci cuvintele Mele înapoia ta, , . În vremurile din urmă Apostolul Pavel spune că oameni nu vor putea suferi să audă învățătura sănătoasă, iar prorocul Mica spune că î-și vor astupa urechile ca să nu audă.

2. PENTRU UN GLAS CARE VORBEȘTE - TREBUIE O INIMĂ CARE SĂ SE POCĂIASCĂ.

El zicea pocăiți-vă căci Împărăția cerurilor este aproape. Vocea lui Dumnezeu te va îndemna totdeauna la pocăință și la fapte bune. Când Iona s-a dus la Ninive a strigat oamenilor să se pocăiască și aceștia s-au întors cu post și rugăciune la Dumnezeu.

3. PENTRU UN GLAS CARE VORBEȘTE – TREBUIE O VIAȚĂ RODITOARE.

Face-ți dar roade vrednice de pocăință, pentru că Acela Își are lopata în mână și Își va curăți aria, grâul Îl va pune în grânar și pleava într-un foc care nu se stinge. Ca să ajungi la rodire trebuie să treci prin mai multe etape. Nimeni nu aruncă o sămânță într-un teren nelucrat, pregătirea terenului este prima etapă importantă înainte de semănat. Apoi urmează strângerea cuvântului Lui Dumnezeu în inimă, apoi creșterea prin ploaia timpurie și târzie, apoi rodirea. Unul dintre criteriile că aduci rod spunea un bătrân este acesta: , , vei fi lovit, nu am văzut pe nimeni să dea cu bâta într-un pom ce nu are roade, , . Rodirea se face doar în Hristos.

Ce mă surprinde la Ioan Botezătorul este locul unde predica, în pustiu afară de zgomotul tumultos al lumii. Deseori oamenii Lui Dumnezeu au fost chemați să audă vocea Lui Dumnezeu în locurile pe care le-a ales El: , , acolo Îți voi vorbi la ușa cortului întâlniri; scoală-te du-te în casa olarului, acolo te voi face să auzi Cuvintele Mele;

Gasul Domnului răsună pe ape, face să se cutremure pustia, vorbește prin oameni, natură, etc. Ne rămâne însă datoria ascultării, de glasul Domnului: , , Să asculţi de gasul Domnului Dumnezeului tău şi să împlineşti poruncile şi legile Lui pe care ţi le dau astăzi.”

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1897
Opțiuni