NAȘTEREA DOMNULUI – O SĂRBĂTOARE ACCESIBILĂ
Autor: GAND CATRE CER  |  Album: fara album  |  Tematica: Nașterea Mântuitorului
Resursa adaugata de GANDCATRECER_1234567 in 26/12/2022
    12345678910 0/10 X
Referințe

 

NAȘTEREA DOMNULUI – O SĂRBĂTOARE ACCESIBILĂ

 

Veți găsi un Prunc înfășat în scutece și culcat intr-o iesle. Ev. Luca 2:12

 

Staulul de animale este un loc accesibil tuturor, dacă Hristos s-ar fi născut într-un palat, oameni simpli nu ar fi avut acces. Prin aceasta Dumnezeu a vrut să transmită un mesaj mântuirea este accesibilă tuturor.

 

Grajdul de anilmale a fost accesibil:

Lumii politice IROD - putea să se închine dar nu avea gândul acesta, îi mai greu pentru cei care trăiesc azi ăn lux să se coboare să se smerască, teama lui a fost că cineva îi va lua tronul și este gata să verse sânge pentru a ucide toți copii.

Lumea religioasă Preoți cărturari – aceștia știua chiar locul unde treabuia să se nască cu toate acestea rămân indiferenți, încă de pe atunci oamenilor religioși le plăcea mai mult pe lângă palatul lui Irod decât în locurile unde se putea găsi Dumnezeirea.

Păstorilor – aceștia erau obișnuiți cu grajdul ei au fost gata să lase oile afară, să-și părăsească slijba, nu se mulțumesc cu slava care a stralucit imprejurul lor, nici cu apariția îngerilor care împreună cu oaste cerească Slăveau pe Dumnezeu, au căutat ieslea locul unde S-a născut Pruncul Iisus.

Magi – Oameni de știință aceștia sunt cei care au făcut cel mai mare efort pentru a se închina, călătoresc de la sute de  km distanță, pornesc probabil cu cel puțin un an înainte de a se naște. azi cei mai mulți prețuiesc steaua, prețuiesc pe cei care i-au condus la Hristos și nu pe Cel care merită toată închinarea. Magi au fost bucuroși când I-au văzut steau dar nu se mulțumesc cu steaua, ei Îl caută chiar pe Împăratul vrednic de închinare.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1131
Opțiuni