DE CE ESTE ATÂT DE IMPORTANT PSALMUL 1?
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Dobrat in 11/05/2022
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

DE CE ESTE ATÂT DE IMPORTANT PSALMUL 1?

Introducerea este o parte importantă a unei narațiuni. Introducerea ne oferă indicii necesare despre cum se va desfășura narațiunea.

1. Psalmul 1 este o prefață la întreaga carte a psalmilor. Este simplu, dar eficient. Ea pune o bază pentru cititor pentru restul psalmilor. Cei evlavioși și cei răi sunt în opoziție și au destine separate.

2. Psalmul 1 în ebraică începe cu o interjecție care este foarte semnificativă. O interjecție este o exclamație. Persoana din acest psalm este extrem de binecuvântată și o exclamație este reacția potrivită.

3. Dacă ar trebui să traducem începutul versetului unu din psalmul 1, într-o formă mai literală, va suna astfel: Ce binecuvântat este omul care... !

4. Omul binecuvântat este omul perfect, o portretizare a Domnului Isus Hristos. El nu are de-a face cu păcatul și cu păcătoșii care nu se pocăiesc. În schimb, el se bucură de Cuvânt și meditează asupra lui zi și noapte. În plus, este activ, prosperă și își atinge toate scopurile.

5. Știm că nu suntem perfecți! Uneori excelăm în punctele slabe. Atunci cum ne putem însuși binecuvântările acestui psalm? Prin har, Dumnezeu ne atribuie perfecțiunea lui Hristos, urmată de toate binecuvântările. Efeseni 1:3 exclamă: „Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, care ne-a binecuvântat cu tot felul de binecuvântări duhovniceşti, în locurile cereşti, în Hristos!”

6. Cei răi sunt instabili, lipsiți de rod, uscați și fără scop. Toți cei răi vor fi osândiți pentru totdeauna.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2046
  • Export PDF: 3
Opțiuni