Săptămâna Mare – Vineri – Procesul și răstignirea în cele patru Evanghelii
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Dobrat in 22/04/2022
    12345678910 0/10 X

„Săptămâna Mare – Vineri – Procesul și răstignirea în cele patru Evanghelii

Primele trei Evanghelii sunt numite Evanghelii sinoptice deoarece au mult în comun. Evanghelia după Ioan are un accent diferit.

1. Există patru Evanghelii cu același mesaj pentru patru tipuri de audiențe. Matei îi vizează pe evrei, Marcu pe romani, Luca pe greci și Ioan își propune să acopere toate culturile. Tema principală a Evangheliei lui Ioan este divinitatea lui Hristos, în legătură cu mântuirea noastră.

2. Evangheliile sinoptice prezintă o imagine foarte amplă a Răstignirii unde Domnul este înconjurat de dușmani, atât evrei, cât și neamuri. Ei i-au provocat lui Mesia batjocuri și abuzuri fizice. Evreii L-au urât fără motiv, așa cum a spus Domnul. Romanii L-au văzut ca pe un om lipsit de apărare căruia i-ar putea face rău.

3. Evanghelia lui Ioan se concentrează pe conversația Domnului cu Pilat, fără a neglija restul elementelor cheie ale Răstignirii. Hristos este foarte personal în discuția Sa cu Pilat. Procuratorul era prea ocupat cu politica coruptă și pe placul lui Cezar și astfel a pierdut ocazia vieții veșnice în dialogul său cu Hristos.

4. În timp ce Evangheliile sinoptice prezintă agonia și moartea lui Hristos pe cruce, Ioan descrie modul în care Domnul a murit în triumf strigând „S-a sfârșit!” Ce s-a terminat? Slujirea lui a fost încheiată cu succes, păcatul a fost învins și anulat, Diavolul a fost terminat, moartea a fost și ea terminată. Orice autojustificare umană, perversiune sexuală, mândrie, răutate și globalism sunt toate complet învinse la cruce.

5. Aplicație: Sinele nostru vechi este, de asemenea, terminat la cruce. Religiozitatea noastră este terminată la cruce. Umanismul nostru este terminat la cruce. Crucea este extrem de puternică în terminarea și distrugerea a orice nu este conform lui Hristos. Acesta este motivul pentru care apostolul le-a spus credincioșilor corinteni care erau pasionați de celebritățile zilei: filozofie și posesiuni materiale „Fiindcă n-am avut de gând să ştiu între voi altceva decât pe Isus Hristos şi pe El răstignit.”1 Corinteni 2:2”

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 389
  • Export PDF: 3
Opțiuni