Săptămâna Mare – Joi – CINA DOMNULUI
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Dobrat in 21/04/2022
    12345678910 0/10 X

 

„Săptămâna Mare – Joi –  CINA DOMNULUI

 

Este uimitor că CINA DOMNULUI se găsește în Geneza-Melchisedec

Cu cât ne uităm mai mult în cartea Geneza, cu atât mai mult ne dăm seama că ea este temelia întregii Biblii.

1. Cine este Melhisedec? Care este sensul numelui lui? Melchisedec a fost un rege antic care l-a binecuvântat pe Avraam când se întorcea dintr-o luptă mare cu mai multi regi. El i-a oferit lui Avraam pâine și vin în timp ce el binecuvânta pe patriarh. Cuvântul Melchisedec este compus din două cuvinte Malki și Tzedek. Malki înseamnă regele meu, iar Tzedek înseamnă drept.

2. Melhisedec a fost un preot, un premergător al Domnului Hristos. Psalmul 110:4 spune: „Tu ești preot pentru totdeauna, după rânduiala lui Melhisedec”. Prin urmare, Domnul Hristos este, conform cărții Evrei, singurul Mare Preot veșnic.

3. Când Hristos a stabilit Cina Domnului, El a folosit pâine și vin ca Melhisedec. Pâinea reprezintă trupul Său frânt, iar vinul reprezintă sângele Lui vărsat pentru noi. Pâinea și vinul la Cina Domnului NU NE TRANSFERĂ VIAȚA VEȘNICĂ atunci când ne împărtășim cu aceste simboluri. CREDINȚA ÎN JERTFA LUI HRISTOS, a trupului și a sângelui Său, NE MÂNTUIEȘTE. Din nou, a mânca nu ne salvează, dar a crede da. Regula credinței pentru mântuire este supremă în Scripturi.

4. „ Şi tocmai un astfel de Mare Preot ne trebuia: Sfânt, nevinovat, fără pată, despărţit de păcătoşi, şi înălţat mai presus de ceruri,” Evrei 7:26. El „... lucrul acesta l-a făcut odată pentru totdeauna, când S-a adus jertfă pe Sine însuş.” Evrei 7:27

5. Aplicație: Revenind la numele Melhisedec, aflăm din Evrei 7, că Melhisedec este și regele păcii, deoarece locuia în Salem, orașul păcii. Salem era Ierusalimul înainte de a fi redenumit. Conectând aceste fapte din Geneza, observăm că Domnul Hristos este Prințul păcii, pentru că fiind Rege al dreptății, El ne-a îndreptățit făcând pace cu Dumnezeu pentru noi. Ierusalimul este cetatea Lui, cetatea marelui Împărat.”

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 501
  • Export PDF: 5
Opțiuni