„Săptămâna Mare, Marți – DOMNUL ISUS CUNOAȘTE VIITORUL
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Dobrat in 19/04/2022
    12345678910 0/10 X

Săptămâna Mare, Marți – DOMNUL ISUS CUNOAȘTE VIITORUL

Domnul Isus știe ce se va întâmpla în viitor, deoarece El este cel care a  plănuit aceasta. El a plănuit  numai lucrurile bune; lucrurile rele sunt ale diavolului.

1. Hristos este Dumnezeu în trup. Dumnezeu este iubire. Tot ceea ce face Dumnezeu este din dragostea Lui. Duşmanul său, diavolul, este autorul răului. Când Hristos va face în viitor dreptate totală pe pământ, pedepsindu-l pe diavol și pe urmașii lui, acesta va fi un act de dragoste în numele celor drepți. Dragostea si dreptatea merg mereu împreună.

2. În Matei 24, ucenicii au venit la Domnul pentru a-I arăta măreția clădirii Templului pe care-l admirau. Surpriză! Domnul prezice distrugerea completă a Templului clădit din pietre. Evreii apostați L-au respins pe Mesia, dar și Mesia i-a respins pe ei, inclusiv Templul lor.

3. Discursul Domnului despre distrugerea Templului a dus la descrierea viitorului înspăimântător pentru Israel. Pe lângă asediul Ierusalimului din anul 70 d. Hr. cu consecințe catastrofale, Domnul le-a spus ucenicilor că vor  fi suferinţe mai mari în Necazul cel Mare, când Israelul va suferi ca urmare a recunoașterii lui Antihrist ca fiind Mesia.

4. Este important să facem distincția între Israel și Biserică. În discursul lui Hristos cu privire la vremea de pe urmă pentru Israel nu există absolut nici o mențiune despre Biserică. Vremea de pe urmă pentru Biserică este tratată de apostolul Pavel în 1 și 2 Tesaloniceni pentru că el este apostol al neamurilor, iar Biserica este în mare parte formată din neamuri.

5. Aplicație: Unor credincioși nu le pasă de evenimentele viitoare. Aceasta nu este o atitudine înțeleaptă. Alții au o viziune greșită asupra escatologiei; ei cred că Biserica a înlocuit Israelul și astfel viitorul sumbru descris în Evanghelii aparține Bisericii. Alții cred că de fapt cartea Apocalipsa este doar o sumă de simboluri. Nu este așa, Dumnezeu nu închide canonul Scripturii doar cu metafore. Apocalipsa este cartea evenimentelor viitoare reale. Biserica nu se va confrunta cu Marele Necaz, fiindcă a suferit destulă persecuție în timpul celor aproape două mii de ani de existență. Studiază Tesalonicenii 1 și 2 cu rugăciune și vei putea să vezi viitorul Bisericii.”

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 351
  • Export PDF: 2
Opțiuni