Dragostea suprema a lui Dumnezeu si deosebirea duhurilor
Autor: Puchea Dorel  |  Album: Predici personale  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de pucheadorel in 08/12/2012
    12345678910 0/10 X
Referințe

DRAGOSTEA SUPREMĂ A LUI DUMNEZEU ȘI DEOSEBIREA DUHURILOR

1 Ioan cap. 4

Epistola a fost scrisă între anii 85-95 d.Hr.

CUM ȘTIM CĂ UN DUH ESTE DE LA DUMNEZEU?

1) Oamenii duhovnicești Îl mărturisesc pe Hristos (v. 1-3). Dar dacă mărturisirea lor este doar de fațadă? Dacă ei sunt profeți falși? Orice om se cunoaște după roadă (Mat. 7:15-20). Așadar, un profet adevărat, ca și unul fals, se cunoaște după modul lui de viețuire și după comportamentul lui în familie și în societate.

2) Oamenii duhovnicești au totdeauna pe Hristos în inimile lor (v. 4-6).

CUM SUNT CEI CARE IUBESC? PE CINE TREBUIE SĂ IUBIM? CUM TREBUIE SĂ FIE IUBIREA NOASTRĂ?

1) Cei care iubesc sunt născuți din Dumnezeu, adică UNA cu Dumnezeu, așa cum și Fiul a fost născut din Dumnezeu. Dumnezeu ne pune pe același taler cu Fiul său (v. 7b).

2) Cei care iubesc cunosc pe Dumnezeu (v. 7c). Nu poți spune: „Eu iubesc”, dar să nu cunoști pe Dumnezeu (v. 8). Mă refer la dragostea duhovnicească.

3) Cine nu are dragoste n-a cunoscut pe Dumnezeu.

4) Dumnezeu are o dragoste fără limite. Dacă spunem că iubim pe Dumnezeu, trebuie să avem o iubire nelimitată şi faţă de Dumnezeu, dar şi faţă de aproapele nostru (1 Ioan 3:16). Din păcate, de cele mai multe ori dragostea oamenilor este selectivă, adică ei iubesc pe unii, dar nu pot iubi pe alţii.

5) Hristos a murit pentru noi încă pe când noi eram păcătoşi (Rom. 5:8).

6) Ioan 15:16 – Hristos ne-a ales pe noi. Încă înainte de a ne naște Hristos ne-a ales ca să aducem roade, iar în funcție de roada noastră să fim răsplătiți. Așadar, Hristos ne-a ales încă înainte de a ne naște pentru a fi răsplătiți. Aici se vede dragostea lui Dumnezeu.

7) Nimeni n-a văzut pe Dumnezeu, dar simțim dragostea lui pentru faptul că Dumnezeu este în noi (v. 12). Dragostea lui Dumnezeu este făcută desăvârșită în noi, adică în cei care cred. Desăvârșită = perfectă.

8) Dacă vrem ca Dumnezeu să rămână în noi, trebuie ca să mărturisim cu convingere că Isus este Fiul lui Dumnezeu (v. 12). Așadar, ca să fim mântuiți, trebui să facem două lucruri, potrivit cu Romani 10: 9: să mărturisim pe Hristos ca Domn și să credem că El este viu.

9) Iac. 2:13 – Cine are dragoste și milă va trece biruitor prin judecată.

10) Cine încă mai simte frică, atunci în inima acelui om nu mai este dragostea lui Dumnezeu. Cine are dragoste nu se teme de pedeapsă pentru că nu are de ce să se teamă.

CONCLUZIE: Rugați pe Domnul să ne dea darul deosebirii duhurilor! Rugați pe Domnul să pună dragoste în noi! Rugați pe Domnul să ne dea o dragoste duhovnicească și jertfitoare!

AMIN!

(Pace, vă rog să scrieţi întotdeauna titlurile cu litere mici de tipar nu cu majuscule! nu aţi citit regulamentul postărilor pe acest site? Numai bine, Domnul să vă binecuvinteze.)
Adăugat în 09/12/2012 de floridinmaracineni
Ok, așa am să fac. Îmi cer scuze, nu am citit acest regulament. E bine că m-ați atenționat. Fiți binecuvântat!
Adăugat în 11/12/2012 de pucheadorel
Statistici
  • Vizualizări: 3382
  • Export PDF: 10
  • Comentarii: 2
Opțiuni