Răpirea Bisericii.
Autor: Virgil Vîrstă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de virgilvirsta in 30/07/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi

Răpirea Bisericii

Apoc. 22:12


„Iată Eu vin curând; şi răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui.”

Cuvântul Domnului ne descoperă faptul că sfârşitul tuturor lucrurilor este foarte aproape. Metaforic vorbind, sfârşitul este chiar la uşă!

Domnul Isus Cristos, Mirele ceresc, după ce a pregătit Cetatea cea mare, Ierusalimul cel nou, în Împărăţia Tatălui, conform Ioan 14, după ce a pregătit şi împodobit sala de nuntă, S-a dezbrăcat de hainele cu care a slujit şi S-a îmbrăcat cu haina de Mire; iar acuma este chiar la uşă gata să deschidă şi să te întrebe şi să mă întrebe:

Eşti tu gata?

Eşti tu gata soro mireaso?

Iată am coborât să-Mi culeg ce este al Meu; zice Mirele ceresc în Cântarea Cântărilor capitolul 5:1, am venit să-Mi culeg smirna şi mirezmele Mele. „Eu intru în grădina Mea, soro, mireaso, îmi culeg smirna cu miresmele mele, îmi mănânc fagurul de miere cu mierea mea, îmi beau vinul cu laptele meu...”

Iată, este gata să spună, Păstorul cel Bun, am venit să-Mi adun oile din crânguri şi să le strămut în staulul ceresc.

Am venit zice Domnul, să-Mi adun grâul în hambarele cereşti. Am venit să-Mi adun tot ce este al Meu.

Eşti tu gata soro? Eşti tu gata frate?

Pentru că scopul acestor lecţii biblice despre răpire, nu este acela de a acumula neaparat multă ştiinţă duhovnicească, ci este acela de a ne trezi în vederea pregătirii pentru întâmpinarea Mirelui pe norii de slavă.


Fraţilor, vă spun cu toată răspunderea şi cu toată ştiinţa că nu mai este vreme de pierdut.

Astăzi, chiar acum, este timpul sfinţirii bisericii.

Cine umblă după alte lucruri, cine umblă după slavă deşeartă, umble sănătos. Dar cine este sfânt, mai mult să se sfinţească.

Pentru că acum, chiar acum, este timpul de a lucra cu mai mult sârg în via Domnului.

Astăzi, este timpul de a veghea şi a aştepta, gata pregătiţi, glorioasa zi a întâlnirii cu Mirele ceresc.

În pilda celor zece fecioare Domnul Isus ne învaţă cum trebuie să ne pregătim dar mai ales cum trebuie să aşteptăm pe Mirele.

Biserica, mireasa Domnului trebuie să-L aştepte pe Mirele, gata pregătită pentru a intra în sala de nuntă.

Mireasa trebuie să fie curată, fără pată şi fără zbârcitură, să aibă candela inimii plină de Cuvânt şi de Duhul Sfânt.

Nimeni să nu se înşele însă şi nimeni să nu se lase înşelat în privinţa marelui şi unicului eveniment ce are să se petreacă în curând în lumea aceasta şi anume: Răpirea Bisericii.

Unii spun că Biserica va trece prin necazul cel mare şi că va fi răpită la finalul celor şapte ani de necaz.

Aşa că stau liniştiţi şi aşteaptă necazul şi nu răpirea.

Această învăţătură este falsă. Domnul Isus Cristos spune: „Vegheaţi pentru că nu ştiţi ceasul în care va veni Mirele.”

Alţii spun că la jumătatea necazului, adică la trei ani şi jumătate de la începerea necazului va fi răpită Biserica. Şi această învăţătură este falsă...

Alţii spun că Domnul ar fi şi venit.

O învăţătură şi mai falsă decât aceasta nici că se poate.

Iar cei mai mulţi credincioşi au înţeles bine Cuvântul Sfânt care spune că după răpirea bisericii va începe necazul cel mare.

În sensul acesta, apostolul Pavel, inspirat de Duhul sfânt, spune în 2 Tesaloniceni 2:1 „Cât priveşte venirea Domnului nostru Isus Cristos, şi strângerea noastră la olaltă cu El, vă rugăm fraţilor, să nu vă lăsaţi clătinaţi, aşa de repede în mintea voastră, şi să nu vă tulburaţi de vrun duh, nici de vreo vorbă, nici de vreo epistolă, ca venind de la noi, ca şi cum ziua Domnului ar fi şi venit chiar.

Nimeni să nu vă amăgească în vrun chip; căci nu va veni înainte ca să fi venit lepădarea de credinţă, şi de a se descoperi omul fărădelegii, fiul pierzării, potrivnicul, care se înalţă mai pe sus de tot ce se numeşte Dumnezeu, sau de ce este vrednic de închinare.

Aşa că se va aşaza în Templul lui Dumnezeu,(despre care Biblia vorbeşte că va fi reconstruit), dându-se drept Dumnezeu.”

Versetul 6: „Şi acuma ştiţi bine ce-l opreşte ca să nu se descopere decât la vremea lui.”

Adică, răpirea Bisericii va fi la vremea, sau la ceasul hotărât şi îngăduit de Dumnezeu Tatăl.

Din textul acesta, reiese faptul că îndată după răpirea Bisericii, omul fărădelegii sau anticristul îşi va face apariţia, sau îşi va începe activitatea distrugătoare a făpturii iubite de către Domnul Dumnezeu, adică omul, coroana creaţiunii lui Dumnezeu.

Observaţi ce spune apostolul?: „Căci taina fărădelegii a început să lucreze; trebuie numai ca cel ce o opreşte acuma, să fie luat din drumul ei”. Versetul 7

Cine îl opreşte acum pe omul fărădelegii, pe Anticrist, să se dezlănţuie cu un necaz aşa de mare cum nu a fost niciodată pe pământ?

Părerile sunt împărţite şi în privinţa aceasta.

Însă din multe texte Biblice reiese că Cel ce frânează acum stricăciunea, Cel ce este o piedică în calea diavolului şi nu îi dă voie să-şi atingă scopurile, este Cel ce pregăteşte Biserica Domnului pe pământ în vederea răpirii, şi anume Duhul Sfânt.

În Genesa 6:3 se arată că Duhul Sfânt a avut un rol foarte important în frânarea stricăciunii oamenilor în timpul lui Noe, dar odată cu retragerea Lui la cer, păcatul s-a înmulţit şi stricăciunea oamenilor a ajuns la culme.

Tot aşa, odată cu răpirea Bisericii, Duhul Sfânt va pleca împreună cu ea la cer pentru a petrece la nunta Mieleului, şi atunci va rămâne un gol pe pământ, un gol ce imediat va fi umplut de omul fărădelegii.

Atunci cel rău va putea să-şi dezlănţuie furia pentru că nimic nu-i va mai sta în cale.

Ioan 14:16-17 spune: „Şi Eu voi ruga pe Tatăl, şi El vă va da un alt Mângâietor, care să rămână cu voi în veac; Adică până la nunta Mieleului.

Duhul Sfânt este cu noi sau este lângă noi până în clipa când Îl primim pe Domnul Isus, Fiul lui Dumnezeu ca Domn şi Mântuitor.

În momentul în care am primut mântuirea sufletului prin Jertfa Domnului Isus, Duhul Sfânt intră împreună cu Mântuitorul în inima noastră şi din interior ne învaţă şi ne călăuzeşte paşii pe urmele Domnului Isus.

Cei ce ascultă de glasul blând al Duhului Sfânt merg împreună spre cer pe calea mântuirii şi se vor înfăţişa înaintea Mirelui.

Despre Anticrist, Ioan exilat fiind pe insula Patmos spune că la văzut într-o vedenie având două coarne asemenea unui miel, dar vorbirea îi era ca a unui balaur. Apoc. 13:11 „Apoi am văzut ridicându-se din pământ o altă fiară, care avea două coarne ca ale unui miel, şi vorbea ca un balaur.”

Aşa încearcă să înşele diavolul pe oameni, îmbrăcându-se în haine de oaie blândă, dar pe dinlăuntru este un balaur gata să sfărâme, să sfâşie şi să distrugă toată lucrarea lui Dumnezeu.

Şi nu este departe ziua în care Anticrist va fi instalat în scaunul de domnie. Constituţia uniunii europene este gata să fie votată şi după ce va fi votată, va trebui să fie numit conducător al acestei uniuni.

Însă apostolul Pavel spune:

„Dar voi fraţilor, nu sunteţi în întuneric pentru ca ziua aceea să vă prindă ca un hoţ.” 1 Tes. 5:4.

Spuneam la început că Sfânta Scriptură ne arată clar faptul că vremea sfârşitului Bisericii pe pământ este aproape, că răpirea este iminentă.

Dacă vreţi, Sânta Scriptură ne arată clar ceasul vremii în care ne aflăm.

Ştiţi în ce moment ne aflăm acuma, spiritual vorbind?

În momentul, sau în ceasul, când Mirele mai întârzie, mai zăboveşte şi Biserica a aţipit, aşa cum s-a întâmplat cu cele zece fecioare din pilda Domnului Isus. Toate au aţipit şi au adormit şi cele înţelepte şi cele nechibzuite.

Şi fiindcă bicerica a aţipit, candelele fiind aprinse, uleiul se consumă, se epuizează, uleiul sacade.

De aceea fraţi şi surori, avem nevoie de o trzire.

Avem nevoie mai mult ca oricând de umplere a vaselor cu Untdelemn sfinţit.

Avem nevoie mai mult ca oricând să chemăm pe Duhul Sfânt în ajutor şi să căutăm norul de îngeri care ne va învălui şi ne va purta spre locul pregătit în Împărăţia cerurilor de către Domnul Isus Mirele nostru.

Să nu aşteptăm necazul, dar nici vremuri bune pe pământ, ci să aşteptăm şi să grăbim venirea Domnului Isus Cristos. Amin.

6




Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 4641
  • Export PDF: 7
Opțiuni