Totul despre Lucrarea de Marturisire(partea 6)
Autor: Singeorzan Teodor  |  Album: volumul 6  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de singeorzanteodor in 01/05/2011
    12345678910 0/10 X

 

 

                                                     Totul despre lucrarea de marturisire...

                                                                                                                     03.04.2011                                                                                                                                     Proverbe 28:13

Continuare (Partea 6)..


Daca a-ti fost atenti la cele 5 lectiuni pe care vi le-am prezentat pina acum,a-ti putut observa cei 3 pasi cu cele 3 metode de lucru a celui rau,prin care poate reusi deseori sa ne ia ,,Rusinea si Frica de Dumnezeu'' inainte de a pacatui,si-anume prin :

1) Privire,
2) Gind,si
3) Pofta.
In lectiunea aceasta a-si vrea sa va prezint cel de-al patrulea pas si ultima metoda prin care diavolul reuseste deseori sa ne tirasca in pacat, in motivul de a ne lua ,,Frica si Rusinea de Dumnezeu'', de a pacatui, si-anume prin :

                                                 ,,PRILEJURILE DE PACATUIRE''

Citat din.. 2 Samuel 11:2-4 si Marcu 6:19-21..


..Într-o dupã amiazã spre searã, David s-a sculat de pe pat,si pe când se plimba pe acoperisul casei împãrãtesti, a zãrit de acolo o femeie care se scãlda si care era foarte frumoasã la chip.David a întrebat cine este femeia aceasta, si i-au spus: „Este Bat-seba, fata lui Eliam, nevasta lui Urie, Hetitul.”Si David a trimis niste oameni s-o aducã. Ea a venit la el, si el s-a culcat cu ea. Dupã ce s-a curãtit de necurãtia ei, ea s-a întors acasã...

Irodiada avea necaz pe Ioan, si voia sã-l omoare. Dar nu putea,cãci Irod se temea de Ioan, fiindcã îl stia om neprihãnit si Sfânt; îl ocrotea, si, când îl auzea, de multe ori sta în cumpãnã, nestiind ce sã facã; si-l asculta cu plãcere.Totusi a venit o zi cu bun prilej, când Irod îsi prãznuia ziua nasterii, si a dat un ospãt boierilor sãi, mai marilor oastei si fruntasilor Galileii...


Nu stiu daca v-ati dat seama de motivul pentru care v-am prezentat aceste doua citate din intimplari Biblice cu personaje diferite..Insa totusi ca sa fiu convins ca a-ti inteles rostul ,,bine intemeiat al lor'',dati-mi voie sa-mi expun ideea acestui motiv.
Daca o sa recititi din nou aceste doua citate pe care vi le-am prezentat adineaori,o sa va puteti da seama caci diavolul a folosit in aceste doua intimplari Biblice doua metode diferite prin care a reusit sa tirasca omul in pacat..si-anume...

a) Pentru ca David sa poata fi inselat si tirit in pacat cu Bat-seba,diavolul a pregatit mai intai ,,Prilejul de pacatuire'',iar mai pe urma s-a folosit de ,,PRIVIREA si GINDUL'' lui,nascind la urma urmei in INIMA lui David POFTA sau dorinta de a pacatui cu Bat-seba,fapt pentru care diavolul a si reusit  sa-l tirasca pe David in pacat.

b) Insa daca o sa recititi intimplarea care s-a petrecut in vremea Irodiadei,o sa va puteti da seama foarte usor caci diavolul de aceasta data si-a folosit diferit metoda de lucru pentru ca Irodiada sa fie tirita in pacatul uciderii..Si anume... cum?
Mai intai ca Irodiada sa poata fi inselata si tirita in pacat,diavolul s-a folosit mai intai de Privirea si Gindul ei,nascind mai intai Pofta sau dorinta de a pacatui in inima ei,iar mai pe urma diavolul a pregatit si ,,prilejul de pacatuire'' pentru a favoriza savirsirea pacatului (crimei).

c) Daca o sa cititi intimplarile bine cunoscute de noi din Iosua 7:21..despre Acan,si din Matei 4:8 despre Domnul nostru Isus Hristos,o sa va puteti da seama foarte usor caci diavolul de data aceasta a pregatit mai intai,,Prilejul de pacatuire'' iar mai pe urma s-a folosit de Privirea si Gindul lor pentru a incerca sa nasca la urma urmei POFTA sau dorinta de a pacatui in Inima lor,fapt pentru care se pare ca diavolul a reusit sa-l tirasca doar pe Acan in pacat. Doar Domnul Nostru Isus Hristos a reusit a fi Biruitor in ispita .

d) Insa daca o sa cititi intimplarea bine stiuta de noi toti din Luca 22:3, despre Iuda Iscarioteanul,o sa puteti observa foarte bine caci diavolul din nou si-a folosit diferit metoda de lucru pentruca Iuda Iscarioteanul sa fie tirit in pacat.Si-anume..
Mai intai s-a folosit de Gindul lui,reusind sa nasca la urma urmei Pofta sau dorinta de a pacatui in inima lui,de a-l vinde pe Domnul nostru Isus Hristos pentru 30 de arginti,iar mai pe urma a pregatit si ziua cu bun ,,Prilej de pacatuire'' pentru a-l da pe Mintuitorul nostru in mainile preotilor fara stirea norodului.

Ce vreau sa va arat de fapt prin aceste exemple..?? 

Dupa cum bine stiti Trupul nostru este in contact cu lumea exterioara a simturilor(vizibila).Pe cind Duhul nostru este in contact sau are legatura cu lumea Spirituala(invizibila).Iarasi Sufletul notru sta,sau exista intre aceste 2 lumi,apartinind amindurora.Este legat de lumea Spirituala(invizibila) prin Duh,si de lumea Materiala(vizibila) prin Trup.Fie ca vrem sau fie ca nu vrem,noi oricum ne aflam in lupta intre aceste 2 lumi.In lumea Spirituala si in lumea Materiala..

Intrebarea mea este..?

Sintem noi oare biruitori in lupta prin Duhul in lumea Spirituala,sau in lupta prin Trup in lumea Materiala pe care o avem zilnic cu : capeteniile,domniile,stapinirile intunericului acestui veac,si impotriva duhurilor rautatii care sint in locurile ceresti (Efeseni 6:12-17)..Sintem noi oare biruitori...??
..sau de fapt sintem biruiti lasind mereu ca duhurile rautati sa nasca in inimile noastre tot felul de pofte ale pacatului pe care diavolul le aduce in fel si fel de momente ale vietii noastre prin Privirile,Gindurile,si Inchipuirile noastre,fara ca noi sa ne impotrivim dupa cum ne arata Scriptura in Efeseni 6:13..de a nu lasa ca diavolul sa nasca in inima noastra tot felul de pofte ale pacatului,iar la urma urmei lasindu-ne tiriti in pacat savirsindu-le..?
Poate ca a-i sa zici in inima ta,ca a-i vrea,sau a-i incercat sa fi biruitor in lupta prin Duhul(in lumea spirituala),sau prin trup(in lumea materiala) impotriva duhurilor rautatii,insa nu ai reusit.Problema nu este ca nu poate fi invins diavolul niciodata,pentru ca este prea puternic pentru noi.Ci' problema este ca sintem noi dezbracati de ,,Armatura lui Dumnezeu'' pe care ne-a pus-o la dispozitie,si care doar prin felul acesta imbracind aceasta ,,armatura a lui Dumnezeu'',vom putea tine piept uneltirilor diavolului.Acesta este motivul pe care ne face pe noi neputinciosi in lupta impotriva diavolului.Nu ca el este prea puternic pentru noi,sau este de neinvins.
Observati va rog versetul 11 din Efeseni 6..Aici Apostolul Pavel ne sfatuieste sa imbracam,,TOATA''..aceasta armatura a lui Dumnezeu,si nu doar partial.Versetul 13,ne reaminteste din nou acelasi lucru..,,TOATA ARMATURA''..lui Dumnezeu.
Pentru ca doar in felul acesta vom putea tine piept, impotrivindu-ne diavolului,si uneltirilor lui.
De ce oare uneori am fost biruitori in lupta impotriva ispitei diavolului,iar uneori am cazut infrinti..? Oare nu din pricina ca nu am avut,,TOATA''Armatura lui Dumnezeu,si ca am fost imbracati doar partial cu aceasta armatura..?
Aduceti-va aminte,cind am fost biruitori in ispita?.... atunci cind diavolul ne-a adus intr-o situatie sa mintim..
Aceasta dovedeste ca am avut aceasta armatura a lui Dumnezeu fiind incinsi cu  ,,Briul Adevarului''..
Insa haideti sa ne aducem aminte si de alte momente din viata noastra cind  am fost biruiti de ispita,atunci cind diavolul ne-a ispitit sa facem rau cuiva printr-un anume fel..
Aceasta dovedeste ca am fost dezbracati de aceasta armatura a lui Dumnezeu,,Platosa Neprihanirii''..
Oare cit timp avem de gind sa raminem in felul acesta..imbracati doar pe jumatate sau partial cu aceasta armatura a lui Dumnezeu..?
Cu parere de rau vreau sa va fac constienti,ca in felul acesta nu vom putea reusi a ne pastra sau a ne pazi : Duhul nostru,Sufletul nostru,si Trupul nostru ,,intregi si fara Prihana'' niciodata..(1Tesaloniceni 5:23).
Haideti cu totii sa ne aducem aminte de ultimele momente triste din viata noastra in care am pacatuit..Si sa recunoastem ca au fost momente in care diavolul ne-a pregatit mai intai ,,Prilejul de pacatuire'' iar mai apoi s-a folosit de Privirea,Inchipuirea,si Gindul nostru,nascind pofta sau dorinta in inima noastra de a pacatui, reusind deseori sa ne insele tirindu-ne astfel in pacat.
Sau,sa recunoastem ca au fost momente triste in viata noastra pe care le-am trait si le-am experimentat,atunci cind diavolul s-a folosit mai intai de:Privirile,Inchipuirile, si Gindurile noastre in diferite situatii,nascind mai apoi pofta sau dorinta de a pacatui in inima noastra,reusind deseori sa ne insele tirindu-ne astfel in pacat prin ,,Prilejurile de pacatuire'' pe care le-a pregatit mai pe urma..

Oare vom sta tot asa nepasatori,lasind ca diavolul sa ne tirasca deseori in pacat,fiind constienti de modurile de lucru pe care el le foloseste..?..sau vom lua o alta pozitie asupra planurilor lui..?
Vom imbraca vreodata ,,TOATA'' aceasta ,,Armatura a lui Dumnezeu'',pentru a putea tine piept impotriva uneltirilor diavolului,sau vom ramine tot asa imbracati doar pe jumatate cu ea..?
Daca v-ati decis impreuna cu mine de a lua o alta pozitie de ,,ASTAZI'' si nu de ,,maine'',nu uitati ceea ce v-am zis in aceasta lectiune..
Caci in momentele urmatoare care vor veni,daca diavolul ne v-a pregati mai intai,,Prilejul de pacatuire'',,NEGRESIT''.. v-a veni mai pe urma si cu Ginduri sau Inchipuiri in mintea noastra,cu motivul de a ne insela pentru a incerca astfel sa ne tirasca in pacat.
Sau daca diavolul v-a veni la noi mai intai cu ,,Ginduri,si Inchipuiri murdare de a pacatui'',,NEGRESIT'' v-a pregati mai pe urma si ,,Prilejul de pacatuire''
Oare ce ve-i face,sau oare ce voi face?..I-l vom birui,sau vom fi biruiti..??
Nu uita acest lucru depinde de noi..
Daca am imbracat toata ,,Armatura lui Dumnezeu'' si nu doar partial,negresit vom ramine in picioare dupa ce vom fi biruit totul.
Pentruca atunci cind diavolul v-a veni cu ,,prilejurile de pacatuire'',sau atunci cind diavolul v-a veni poate mai intai cu ,,ginduri si inchipuiri murdare'' in mintea noastra,cautind sa nasca mai apoi in inima noastra pofta de a pacatui,noi vom putea sa luptam in acelasi mod,cum a luptat si Domnul nostru Isus Hristos,folosindu-ne de ,,armatura'' pe care el ne-a pus-o la dispozitie pentru lupta in duh in lumea spirituala,si-anume ,,SABIA DUHULUI''..potrivita lumii spirituale,minuind-o la fel cum a minuit-o si Domnul nostru Isus Hristos,spunind cuvintele pline de putere  ,,PLEACA SATANO''..,,ESTE SCRIS''..(Matei 4:4,7,10)..

Ca incheiere a acestei lectiuni pe care v-am prezentat-o,nu preget sa va reamintesc acelasi lucru..

Esti in fata unui ,,prilej de pacatuire''..??..asteapta-te caci v-a veni NEGRESIT diavolul la tine si cu ,,ginduri si inchipuiri murdare'' de a pacatui,pentru a incerca sa te tirasca in pacat...

I-ti vin ,,ginduri sau inchipuiri murdare'' in mintea ta de a pacatui..??..asteapta-te caci v-a veni NEGRESIT diavolul la tine si cu ,,prilejurile de pacatuire'',pentru a incerca sa te tirasca in pacat...
Oare care v-a fi pozitia ta in ziua cea rea..?...Este alegerea ta...
Sper si ma rog,sa fie alegerea ta,precum si a mea,alegerea cea buna....
 
                                                                                                                         AMIN

Daca in lectiunea aceasta am invatat foarte pe scurt,despre cea de a 4 si ultima metoda prin care diavolul cauta sa ne ispiteasca,in motivul de a ne lua ,,rusinea si frica de Dumnezeu de a pacatui,si anume prin ,,PRILEJURILE de PACATUIRE'', in lectiunea urmatoare vom invata in continuare mai departe despre :
,,CELE 5 METODE DE LUCRU A CELUI RAU '' prin care reuseste sa ne aduca din nou inapoi ,,rusinea si frica de Dumnezeu'' pe care am avut-o inaintea caderii noastre in pacat,in momentul in care el ne-a adus deja in aceea stare de pacat.Si mai intai de toate dati-mi voie sa va fac constienti de prima lui pozitie pe care o i-a in momentul pacatuirii noastre...
Si-anume.. ,,PIRA'' lui inaintea lui Dumnezeu,cu privire la starea noastra deja de pacat..     


                                                                                                                                                                                                                                                                                    AMIN...

                                                                                                                                                                                                                                                                   Singeorzan Teodor

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2364
  • Export PDF: 1
Opțiuni