Totul despre Lucrarea de Marturisire(partea 3)
Autor: Singeorzan Teodor  |  Album: volumul 3  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de singeorzanteodor in 14/12/2009
    12345678910 0/10 X

Ce rol are marturisirea.....

10.12.09

Proverbe 28:13


Continuare (Partea 3)..

Daca in ceea de a 2 parte a acestor lectiuni am invatat foarte pe scurt despre cel de-al 2 motiv pentru care trebuie sa ne marturisim,si-anume pentru ca sa primim Propasire pe linie Paminteasca, in lectiunea aceasta vom invata (in continuare) despre cel de-al 3 motiv,pentru care trebuie sa ne marturisim si-anume,pentruca sa primim Propasire pe linie Spirituala.
Si aceasta lectiune despre care a-si vrea sa vorbim in momentele urmatoare,dati-mi voie sa o intitulez..

                           ,, Piedicile impotriva propasirii spirituale,din pricina nemarturisirii..''

..cu mult timp,o sora ,,vas de lucru '' venita din alta cetate undeva intr-o adunare,a avut o vedenie.Si in aceea vedenie a vazut intrind in aceea adunare diavolul.Sora mirata de venirea diavolului in aceea adunare,a inceput sa-l intrebe cu o stare plina de nemultumire zicindu-i..
Ce faci aici..? La care diavolul intorcindu-se spre ea cu o bucurie plina de o adevarata motivatie i-a raspuns..Am venit sa le aduc din nou ,,Frica si Rusinea''..Sora neintelegi-nd despre ce a vrut sa zica diavolul prin aceste cuvinte,a inceput sa-l intrebe din nou mirata zicindu-i..de ce a-i venit sa aduci aici frica si rusinea?..si pentru cine.? La care diavolul a inceput sa-i raspunda din nou.Celor care au pacatuit !! Inainte ca ei sa pacatuiasca,eu am venit si le-am luat rusinea si frica de a pacatui..Iar acum dupa ce au pacatuit,am venit sa le dau inapoi ,,frica'' pentru a nu mai avea indrasneala la Dumnezeu,sau sa mai faca vreo slujba in adunare,si ,,rusinea'' de a se marturisi de faptele pe care le-au savirsit..In felul acesta voi reusii sa-i impiedic de a mai propasii.

Poate ca pentru unii aceasta vedenie pe care a avut-o aceasta sora,pare a fi o gluma,un basm,sau poate o nascocire a ei..
Insa eu sint foarte convins ca aceasta vedenie pe care a avut-o aceasta sora este adevarata,si ca intradevar acesta este modul de lucru prin care diavolul lucreaza,in motivul de a pune piedici ,,propasirii noastre spirituale''
Si legat de aceasta descoperire pe care a avut-o aceasta sora,dati-mi voie sa mergem impreuna paralel cu Scriptura,pentru a va arata putin mai detailat,,CELE 4 METODE DE LUCRU A CELUI RAU''prin care reuseste sa ne i-a ,,rusinea si frica de Dumnezeu'' inainte de a pacatui,si ,,CELE 5 METODE DE LUCRU A CELUI RAU'' prin care reuseste sa ne aduca din nou ,,rusinea si frica de Dumnezeu din momentul in care el ne-a adus in aceea stare de pacat.

Si a-si vrea sa incep in a va arata biblic,prima metoda prin care diavolul cauta sa ne ispiteasca in motivul de a ne lua ,,rusinea si frica de Dumnezeu'' inainte de a pacatui..
Si va rog sa deschideti Cuvintul lui Dumnezeu impreuna cu mine in cartea Iosua 7:21 unde Cuvintul lui Dumnezeu scrie in felul urmator..

Citez...
 Am vãzut în pradã o manta frumoasã de sinear, douã sute de sicli din argint, si o placã din aur în greutate de cincizeci de sicli; le-am poftit, si le-am luat; iatã, Sunt ascunse în pãmânt în mijlocul cortului meu, si argintul este pus sub ele”.

1) PRIVIREA (ochiul)..este prima metoda,sau este una dintre cele mai usoare cai prin care diavolul reuseste sa ne tirasca inspre pacat.Si oare de ce..?
Este adevarat ca cuvintul din acest verset care m-a facut sa inteleg de ce Acan a cazut prada pacatului,nu a fost ,,am vazut in prada o manta frumoasa''.Nu..Ci' cuvintul care m-a facut sa cred ca Acan a cazut foarte usor prada pacatului a fost..le-am poftit''.. dar ce..?..este asa de mare diferenta sau este asa de mare importanta dintre,,a vedea '' si dintre ,,a pofti''..ce spuneti..? Eu zic ca este o foarte mare diferenta.Insa spre nefericire,prima cale prin care diavolul a reusit defapt sa-l faca sa pacatuiasca Acan a fost mai intii prin faptul ca a vazut.
Daca o sa deschideti impreuna cu mine Cuvintul lui Dumnezeu in 2 Samuel 11:2 o sa observati din nou ca prima cale prin care diavolul a reusit sa-l tirasca pe David in pacat a fost tot prin faptul ca mai intii a vazut. Citez...intr-o dupã amiazã spre searã, David s-a sculat de pe pat, si pe când se plimba pe acoperisul casei împãrãtesti, a zãrit de acolo o femeie care se scãlda si care era foarte frumoasã la chip.
..............................................
Aici fac o mica paranteza la cei ce cam viziteaza ,,Stradul''sau scaldatul fie la un ,,lac'' sau fie la ,,mare''..Va sfatuiesc mai bine sa ramineti culcat pe pat avind visuri sfinte,cum ar fi fost mult mai bine pentru David,decit sa mergeti la scaldat avind stari de remuscare mai pe urma cum defapt s-a intimplat mai tirziu in viata spirituala a lui David.(nu am facut o gluma,si nici nu obisnuiesc sa glumesc folosind cuvintul lui Dumnezeu.Nici nu-mi pot permite lucrul acesta,cum poate multi i-si permit fara nerusinare.Ci am zis lucrul acesta foarte apasat,pentru cei care inca nu-si dau seama,sau pentru cei care nesocotesc lucrul acesta,si-anume pericolele pe care vor urmarii mai pe urma viata lor spirituala.Nu inchid paranteza pe care am deschis-o sperind cu nadejde ca in continuare va va vorbi mai departe Dumnezeu inimii voastre,dupa nevoile si starile spirituale a fiecaruia..
..............................................
Si-acum sa revenim la lectiunea noastra...
Daca o sa deschideti din nou impreuna cu mine Cuvintul lui Dumnezeu in Evanghelia dupa Matei Cap.4:8 aici o sa observati din nou prima cale prin care diavolul a vrut (dar fara sa reuseasca),sa-l faca sa pacatuiasca Mintuitorul nostru si-anume,prin ,,a-i arata''..imparatiile lumii si stralucirea lor.Sint convins ca stiti deja unii raspunsul sau motivul pentru care in toate aceste 3 personaje biblice doar Isus Hristos a fost biruitor in ispita.Si totusi va intreb..de ce..? Stiti de ce..?A-si vrea sa dau raspunsul acum pentru cei care nu-l cunosc,insa pentruca nu e momentul inca ca sa va dau raspunsul la intrebarea aceasta,v-a trebui sa mai asteptam putin pina vom ajunge la timpul potrivit..toate la vremea lor..
Cred ca v-au fost deajuns aceste 3 exemple de personaje biblice,in care sa va conving ca intradevar,,PRIVIREA'' (ochiul),este prima metoda prin care diavolul cauta sa ne ispiteasca in motivul de a ne lua ,,rusinea si frica de Dumnezeu'' inainte de a pacatui,sau este una dintre cele mai usoare cai prin care diavolul deseori cauta sa reuseasca sa ne tirasca inspre pacat.

AMIN...


Daca in lectiunea aceasta am invatat foarte pe scurt,despre prima metoda prin care diavolul cauta sa ne ispiteasca in motivul de a ne lua ,,rusinea si frica de Dumnezeu'' inainte de a pacatui,si anume prin,,PRIVIRE''(ochiul)..in lectiunea urmatoare vom invata in continuare mai departe despre cea de-a 2 metoda prin care diavolul cauta sa ne ispiteasca in motivul de a ne lua ,,rusinea si frica de Dumnezeu'' inainte de a pacatui si pentru a pune piedica impotriva propasirii noastre spirituale,si anume prin ,,GIND''...


..Pina atunci Domnul sa fie cu noi...


AMIN...


Singeorzan Teodor

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3506
  • Export PDF: 1
  • Recomandări email: 2
Opțiuni