RECUNOSTINTA SAU MULTUMIREA
Autor: Alin Girlea  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de muzicalin in 24/04/2011
    12345678910 9.50/10 X
Media 9.50 din 2 voturi

 

RECUNOSTINTA SAU MULTUMIREA Text:PS.65:9-13
 
Introducere: 

Un om al Lui Dumnezeu spunea:
’’A venit bunastarea?-Multumeste-I Lui Dumnezeu si bunastarea iti va fi temeinica .
A sosit nenorocirea?-Multumeste-I Lui Dumnezeu si nenorocirea se va curma.’’  
 
I.CE ESTE RECUNOSTINTA?
 * O trasatura de caracter pozitiva care are la baza o experienta pozitiva;
Ex: Cei zece leprosi
*  Este o trasatura de caracter dorita si apreciata de Dumnezeu;
*-Este o trasatura de caracter care adanceste respectul fata de Dumnezeu si bineinteles fata de semeni.
*-este o jertfa (o gest sau fapta prin care recunoastem ca tot ce santem si avem 
       este de la El si pentru El.
 
 
 
II.ESTE PORUNCITA IN V.TESTAMENT
Lev.7:12-15
     Dacă cineva o aduce ca jertfă de laudă, să aducă împreună cu jertfa de mulţumire, nişte turte nedospite, frământate cu untdelemn, nişte plăcinte nedospite, stropite cu untdelemn, şi nişte turte din floarea de făină, prăjite şi frământate cu untdelemn. Pe lângă aceste turte, să aducă şi pâine dospită pentru darul lui de mâncare, împreună cu jertfa lui de laudă şi de mulţumire. Din toate acele daruri să aducă Domnului câte o bucată, ca dar ridicat; ea să fie a preotului care stropeşte sângele jertfei de mulţumire. Carnea jertfei de laudă şi de mulţumire să fie mâncată chiar în ziua în care este adusă; să nu se lase nimic din ea până dimineaţa. (Leviticul 7:12-15)
 
*-    Să-I aducă jertfe de mulţumiri şi să vestească lucrările Lui cu strigăte de bucurie.         
      (Psalmi 107:22) 
 
*-  Ezechia a luat atunci cuvântul şi a zis: „Acum, după ce v-aţi sfinţit în slujba Domnului, apropiaţi-vă, aduceţi dobitoacele pentru jertfă şi aduceţi jertfe de mulţumire la Casa Domnului.” Şi adunarea a adus dobitoacele pentru jertfă şi a adus jertfe de mulţumire; şi toţi cei pe care-i îndemna inima au adus arderi de tot. (2 Cronici 29:31)
 
III.PORUNCITA IN NOUL TESTAMENT
*-Efes.5;20
   Mulţumiţi totdeauna lui Dumnezeu Tatăl, pentru toate lucrurile, în Numele Domnului nostru Isus Hristos. 
 
 *-Filipeni 4:6
   Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. 
 
*-1Tes.5:18
   Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi. 
 
*-Coloseni 3:15,17
    Pacea lui Hristos, la care aţi fost chemaţi, ca să alcătuiţi un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, şi fiţi recunoscători. Şi orice faceţi, cu cuvântul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus şi mulţumiţi, prin El, lui Dumnezeu Tatăl. (Coloseni 3:17)
 
IV.CE SE INTAMPLA CAND MULTUMIM?
*-Dumnezeu este proslavit
     Cine aduce mulţumiri ca jertfă, acela Mă proslăveşte, şi celui ce veghează asupra căii lui, aceluia îi voi arăta mântuirea lui Dumnezeu.” (Psalmi 50:23)
 
      *-Este tot timpul binecuvantat
     Toate zilele celui nenorocit sunt rele, dar cel cu inima mulţumită are un ospăţ necurmat. (Proverbe 15:15)
 
     *-Implinim o parte din Voia lui Dumnezeu
     Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi. (1 Tesaloniceni 5:18)
 
     *-Aduce castig
    Negreşit, evlavia însoţită de mulţumire este un mare câştig. 
    (1 Timotei 6:6)
 
V.AM MOTIVE DE MULTUMIRE?
 
Pentru bunatatea si dragostea lui Dumnezeu; 
   Lăudaţi pe Domnul, căci este bun, căci în veac ţine îndurarea Lui! (Psalmi 118:29)
 
Pentru protectia Sa;
    Dumnezeule, trebuie să împlinesc juruinţele pe care Ţi le-am făcut; Îţi voi aduce jertfe de mulţumire. Căci mi-ai izbăvit sufletul de la moarte, mi-ai ferit picioarele de cădere, ca să umblu înaintea lui Dumnezeu, în lumina celor vii. (Psalmi 56:12-13)
 
Pentru hrana zilnica.
    Căci ajutorul dat de darurile acestea, nu numai că acoperă nevoile sfinţilor, dar este şi o pricină de multe mulţumiri către Dumnezeu. 
    (2 Corinteni 9:12)
     Ei opresc căsătoria şi întrebuinţarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulţumiri de către cei ce cred şi cunosc adevărul. Căci orice făptură a lui Dumnezeu este bună, şi nimic nu este de lepădat, dacă se ia cu mulţumiri, pentru că este sfinţit prin Cuvântul lui Dumnezeu şi prin rugăciune. (1 Timotei 4:3-5)
 
Pentru mantuire izbavire
      Te laud, pentru că m-ai ascultat, pentru că m-ai mântuit. (Psalmi 118:21)
       O, nenorocitul de mine! Cine mă va izbăvi de acest trup de moarte…? Mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, prin Isus Hristos, Domnul nostru!… Astfel, dar, cu mintea, eu slujesc Legii lui Dumnezeu; dar cu firea pământească slujesc legii păcatului. (Romani 7:24-25)
      
 
VI. CARE SUNT MODURILE DE A-I MULTUMI?
 
Cantandu-I;
   Domnul este tăria mea şi scutul meu; în El mi se încrede inima, şi sunt ajutat. De aceea îmi este plină de veselie inima şi-L laud prin cântările mele. (Psalmi 28:7)
    La sfinţirea zidurilor Ierusalimului au chemat pe leviţi din toate locurile în care locuiau şi i-au adus la Ierusalim, ca să prăznuiască sfinţirea şi sărbătoarea cu laude şi cântări, în sunet de chimvale, lăute şi harpe. (Neemia 12:27)
     Cuvântul lui Hristos să locuiască din belşug în voi în toată înţelepciunea. Învăţaţi-vă şi sfătuiţi-vă unii pe alţii cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti, cântând lui Dumnezeu cu mulţumire în inima voastră. Şi orice faceţi, cu cuvântul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus şi mulţumiţi, prin El, lui Dumnezeu Tatăl. (Coloseni 3:16-17)
   
Rugandu-ma;
      Mai întâi mulţumesc Dumnezeului meu, prin Isus Hristos, pentru voi toţi, căci credinţa voastră este vestită în toată lumea. Dumnezeu, căruia Îi slujesc în duhul meu, în Evanghelia Fiului Său, îmi este martor că vă pomenesc neîncetat în rugăciunile mele şi cer totdeauna ca, prin voia lui Dumnezeu, să am în sfârşit fericirea să vin la voi. 
       (Romani 1:8-10)
       Mulţumesc Dumnezeului meu totdeauna, cu privire la voi, pentru harul lui Dumnezeu care v-a fost dat în Isus Hristos. Căci în El aţi fost îmbogăţiţi în toate privinţele, cu orice vorbire şi cu orice cunoştinţă. În felul acesta, mărturia despre Hristos a fost bine întărită în mijlocul vostru; aşa că nu duceţi lipsă de niciun fel de dar, în aşteptarea arătării Domnului nostru Isus Hristos. El vă va întări până la sfârşit, în aşa fel ca să fiţi fără vină în ziua venirii Domnului nostru Isus Hristos. Credincios este Dumnezeu, care v-a chemat la părtăşia cu Fiul Său Isus Hristos, Domnul nostru. (1 Corinteni 1:4-9)
Jertfindu-ma;
       Dumnezeule, trebuie să împlinesc juruinţele pe care Ţi le-am făcut; Îţi voi aduce jertfe de mulţumire.
      (Psalmi 56:12)
Traind o viata sfanta;
       Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi, dar, pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.
       (1 Corinteni 6:20)
        Vă îndemn, dar, fraţilor, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceţi trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească. (Romani 12:1)
        
Vorbind despre El. 
        
       A venit şi ea în acelaşi ceas şi a început să laude pe Dumnezeu şi să vorbească despre Isus tuturor celor ce aşteptau mântuirea Ierusalimului. (Luca 2:38)
 
Incheiere:
  Cum stai cu multumirea fata de Dumnezeu?
  Multumirea se invata prin intrebuintare sau deprindere
 
  Nu zic lucrul acesta având în vedere nevoile mele; căci m-am deprins să fiu mulţumit cu starea în care mă găsesc. (Filipeni 4:11)
 
  Sa invatam sa fim multumitori lui Dumnezeu in orice situatie a vietii.
 
    Samuel a luat o piatră pe care a pus-o între Miţpa şi Şen şi i-a pus numele Eben-Ezer, zicând: „Până aici Domnul ne-a ajutat.” 
     (1 Samuel 7:12)
 
         Merita sa-I multumim pentru toate lucrurile.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 57668
  • Export PDF: 26
  • Favorită: 5
Opțiuni