CARE SANT LUCRARILE CERUTE DE DUMNEZEU?
Autor: Alin Girlea  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de muzicalin in 24/04/2011
    12345678910 0/10 X

 

TEXT IOAN 6:28-29

 

„Ei I-au zis: „Ce să facem ca să săvârşim lucrările lui Dumnezeu?” Isus le-a răspuns: „Lucrarea pe care o cere Dumnezeu este aceasta: să credeţi în Acela pe care L-a trimis El.”” (Ioan 6:28-29)

 

CARE  SANT LUCRARILE  LUI DUMNEZEU ?

 

nI.Sa-l cunoastem prin  Cercetarea Bibliei

  Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine.” (Ioan 5:39)

  „Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu.” (Ioan 17:3)

   „Isus i-a zis: „De atâta vreme sunt cu voi şi nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl. Cum zici tu, dar: „Arată-ne pe Tatăl”?” (Ioan 14:9)

 

II. Sa  facem ce ne spune

 

nMă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele.” (Ioan 14:15)

nEl zicea: „S-a împlinit vremea, şi Împărăţia lui Dacă Dumnezeu este aproape. Pocăiţi-vă şi credeţi în Evanghelie.”” (Marcu 1:15)

nDumnezeu nu ţine seama de vremurile de neştiinţă şi porunceşte acum tuturor oamenilor de pretutindenise pocăiască; pentru că a rânduit o zi în care va judeca lumea după dreptate, prin Omul pe care L-a rânduit pentru aceasta şi despre care a dat tuturor oamenilor o dovadă netăgăduită, prin faptul că L-a înviat din morţi…”” (Faptele apostolilor 17:30-31)

n„N-am venit să chem la pocăinţă pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi.”” (Luca 5:32)

 

III..Sa ne  incredem in El  pentru  salvarea noastra-pentru a avea viata vesnica

n„Adevărat, adevărat vă spun că cine crede în Mine are viaţa veşnică.” (Ioan 6:47)

 

IV.Sa devenim ucenicii Lui-

n„Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.” (Matei 28:19)

 

V.Sa domneasca in vietile noastre

n„Dar cetăţenii lui îl urau; şi au trimis după el o solie să-i spună: „Nu vrem ca omul acesta să împărăţească peste noi.”(Luca 19:14)

 

CONCLUZIE :

n„Iată Eu stau la uşă şi bat. Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el cu Mine.” (Apocalipsa 3:20)

nLuaţi seama, dar, fraţilor, ca niciunul dintre voi să n-aibă o inimă rea şi necredincioasă, care să vă despartă de Dumnezeul cel Viu. Ci îndemnaţi-vă unii pe alţii în fiecare zi, câtă vreme se zice: „astăzi”, pentru ca niciunul din voi să nu se împietrească prin înşelăciunea păcatului.” (Evrei 3:12-13)

nSă luăm, dar, bine seama, că atâta vreme cât rămâne în picioare făgăduinţa intrării în odihna Lui, niciunul din voi să nu se pomenească venit prea târziu.(Evrei 4:1)

 

nCe mai astepti ?

nNici un lucru nu este mai important in aceasta viata ca acela de a asculta de Domnul Isus.

nCe faci tu?

nAi grija sa nu vii prea tarziu.

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2091
  • Export PDF: 8
Opțiuni