Este vremea cântarului!
Autor: Pastor Ionut Gagiu  |  Album: fara album  |  Tematica: Anul Nou
Resursa adaugata de IonutGagiu in 01/01/2011
    12345678910 8/10 X
Media 8 din 1 vot

 

Text:  Daniel   5:25-27, Proverbe 24:12

“25 Iata scrierea care a fost scrisa: Numarat, numarat, cantarit si impartit! 26 Si iata talcuirea acestor cuvinte. Numarat inseamna ca Dumnezeu ti-a numarat zilele domniei si i-a pus capat. 27. Cantarit inseamna ca ai fost cantarit in cumpana si ai fost gasit usor!” Daniel 5:25-27

“Daca zici: Ah! N-am stiut!”… Crezi ca nu vede Cel ce cantareste inimile si Cel ce vegheaza asupra sufletului tau? Si nu va rasplati El fiecaruia dupa faptele Lui?” Proverbe 24:12

 

Nu am ales acest text pentru a povesti ce s-a intamplat cu fiul lui Nebucadnetar – Belsatar, ci doresc sa scot in evidenta faptul ca “cineva” priveste ceea ce faci si iti cantareste inima… Vreau ca, fiecare dintre noi, sa intelegem ca toate lucrurile sunt ale Domnului – inclusiv noi insine – si, mai mult de atat, El are dreptul sa cantareasca viata ta, inima ta, actiunile tale, gandurile tale… si ale mele.

Stim cu totii ca sfarsitul unui an si inceputul unui altul este momentul in care se fac evaluarile, cantaririle, masuratorile si chiar se fac rezolutii, indicatori, promisiuni pentru noul an – fie ca vorbim de biserica, viata de familie, afacere, munca si multe alte lucruri.

Daca ar fi sa facem o evaluare din punct de vedere tehnic, ar insemna sa folosim rezultate cantitative, rezultate calitative si indicatori. Adica – trebuie sa masuram ce am facut, cat de bine am facut si ce masura/cantitatea. In mod evident planul acesta ni-l facem la inceput de an, nu? Acum va intreb, isi mai aduce cineva aminte ce si-a propus la inceputul acestui nou an? Nu va grabiti; chiar va indemn sa va ganditi putin.

Dupa ce suntem mantuiti, ce trebuie sa facem? Asteptam sa murim sa mergem in cer, pur si simplu?

Am o veste pentru aceasta fiecare credincios: Domnul Isus a poruncit in Matei 28 urmatoarele lucruri:  “Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-I in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Si invatati-I sa pazeasca tot ce v-am poruncit.”… si nu uitati ca inainte de a da porunca aceasta a zis “ toata puterea mi-a fost data in cer si pe pamant…” – un aspect extrem de important in relatia noastra cu Dumnezeu; toata puterea este a lui in cer si pe pamant si in toate locurile! (vezi Daniel 4:35).

Stiti ca mi s-a zis de mai multe ori dupa ce am predicat ca tot spun lucruri pe care le cunoastem déjà si tind sa plictisesc oamenii. Acum zic iar despre “marea trimitere”…  Am vrut sa spun: “Pey daca tot spun lucrurile astea inseamna ca exista un motiv pentru asta… nu le vad aplicate!   Am sa le predic pana am sa le vad aplicate si… mai vorbim!” Fereasca Dumnezeu de predicatorii care vorbesc de lucruri “noi” pentru a-si arata intelepciunea! Predicarea este facuta pentru si in numele Dumnezeului Cel Drept, pentru Regele Regilor, Domnul nostru!

De vorbesc astazi despre marea trimitere? In primul rand, fiecare lucru pe care il faci in viata ta de crestin va afecta ascultarea ta fata de porunca Domnului din Matei 28! – “Cum asa?” Haideti sa vedem:

-       daca te certi cu fratele tau – cu siguranta nu vei putea spune cuiva cat de minunat este Dumnezeul tau si cat de mult ti-a schimbat viata;

-       daca nu stai in Cuvantul lui Dumnezeu – nu vei sti cum sa faci ucenici, nu vei fi in stare sa duci vestea buna la oameni;

-       daca nu te rogi/nu vorbesti cu Dumnezeu – nu ai acea partasie cu El nu vei fi plin de Duhul Sfant si vei face totul prin puterile tale si vei da faliment (daca vei face ceva)

-       daca iti tratezi familia intr-un mod necorespunzator cu siguranta lucrul acesta iti va afecta ascultarea fata de “marea trimitere”…

Exemplele pot continua ore intregi… dar este foarte important sa intelegem ca fiecare coltisor din viata noastra afecteaza ascultarea noastra fata de poruncile lui Dumnezeu!

Suntem la sfarsit de an si inceputul unui altul.

Ioan 14:15 “Daca ma iubiti veti pazi poruncile mele.”

I Corinteni 10:31 “Deci, fie ca mancati, fie ca beti, fie ca faceti altceva: sa faceti totul pentru slava lui Dumnezeu.”

Matei 6:33 “Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu…”

Evrei 10:22 “sa ne apropiem cu o inima curata, cu credinta deplina, cu inimile stropite si curatite de un cuget rau, si cu trupul spalat cu o apa curata.”

Evrei 10:25 “Sa nu parasim adunarea noastra, cum au unii obicei; ci sa ne indemnam unii pe altii, si cu atat mai mult, cu cat vedeti ca ziua se apropie.”

Evrei 12:28 “Fiindca am primit dar o imparatie, care nu se poate clatina, sa ne aratam multumitori, si sa aducem astfel lui Dumnezeu o inchinare placuta, cu evlavie si cu frica;”

I Cor 15:58 “De aceea, preaiubitii mei frati, fiti tari, neclintiti, sporiti intotdeauna in lucrul Domnului, caci stiti ca osteneala voastra in Domnul nu este zadarnica.”

Vorbeam de CANTAR, despre evaluare… Ce ar fi sa ne facem o evaluare chiar acum? Oare ce am facut si cat am facut pentru Domnul? Cum a fost relatia noastra cu Domnul anul ce a trecut? Ne-am indeplinit planul proiectat la inceputul anului?

-       “Asa ca, draga Ionut, cat timp ai petrecut pe genunchi anul acesta?”

-       “Pey …”

-       “Cate zile au trecut fara sa vorbesti cu Dumnezeu? Dar cu altii despre Dumnezeu?”

-        De cate ori L-ai facut pe Dumnezeu sa planga?”

-       “L-ai facut pe Tatal Ceresc sa zambeasca cand se uita inspre tine?”

-       “Ai iubit pe fratele tau? Dar pe dusmani?”

-       “Cator oameni ai vorbit despre mantuirea, despre Salvator?”

Fratilor, numai eu si Dumnezeu stim raspunsul la aceste intrebari (Domnul chiar mai exact) si, va spun sincer, nu stiu cum va iese voua testul asta dar… nu pot sa zic decat “Doamne, iarta-ma! Da-mi putere pentru noul an sa fiu mai aproape de tine, sa vorbesc cu mai multi despre Tine, sa fiu copilul tau ce iti aduce bucurie.”

NUMARUL UNU pe lista trebuie sa fie pocainta si apoi restul.

1440 minute intr-o zi

10080 minute intr-o saptamana

5040 minute daca scadem somnul

2700 minute munca

2340 minute libere (39 ore pe saptamana libere)

315 min cu Domnul (5 ore si 25 min)

40 oameni vorbesc cu 1 persoana pe zi despre Domnul – 14 600 persoane aud despre Domnul

40 oameni vb cu 1 persoana o data la doua zile – 7300 persoane (1 persoana la 10  ar insemna 10% – 730 din 7300 de persoane)

40 oameni vorbesc cu 1 persoana pe saptamana despre Domnul – 2080 persoane aud despre Domnul

Oare cum ar arata biserica noastra?

ILL: Cand Billy Sunday a fost convertit la Hristos, un crestin a pus mana pe umarul sau si i-a zis: “Billy, iti spun trei lucuri extrem de importante pe care daca le tii, nimeni, niciodata nu poate sa-ti spuna ca esti un “incalzitor de banca” in biserica. (ca nu putrezesti pe un scaun in biserica ca la spectacol – asta era de la mine). Stai 15 minute pe zi si asculta-l pe Dumnezeu cum iti vorbeste. Stai 15 minute pe zi si vorbeste cu Dumnezeu. Si, cel de-al treilea lucru – pune de o parte 15 minute pe zi pentru a vorbi cu altii despre Dumnezeu.” (cele 315 minute pe saptamana despre care vorbeam mai devreme)

I Cor 15:58 “De aceea, preaiubitii mei frati, fiti tari, neclintiti, sporiti intotdeauna in lucrul Domnului, caci stiti ca osteneala voastra in Domnul nu este zadarnica.”

Domnul cantareste lucrarea fiecaruia dintre noi… Tu, cum vei iesi la cantar?

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 8201
  • Export PDF: 12
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni