Ofertă Universală, Ispășire Particulară
Autor: Paul Timoce  |  Album: Mantuire  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de paultimoce in 03/06/2010
    12345678910 0/10 X

“Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică” Ioan 3:16

Oferta vieții veșnice în Hristos Isus este o ofertă universală. Dumnezeu atât de mult a iubit lumea încât a oferit fiecărui om o șansă de a trăi veșnic împreună cu El. Dumnezeu nu era obligat să ofere o astfel de posibilitate oamenilor. Oamenii nu meritau ca Fiul lui Dumnezeu să vină jos pe pământ și să facă posibilă o mântuire așa de mare. Dumnezeu a dat pe Fiul Său, a oferit omenirii ceea ce avea El mai bun în ceruri.

Și totuși… oferta vieții veșnice în sine nu mântuiește pe nimeni. Spune Cuvântul lui Dumnezeu că oricine crede nu piere ci are viață veșnică. Pentru a se bucura de oferta vieții veșnice, omul trebuie doar să o primească prin credință. Oferta este universală dar la fel de universală este și respingerea acestei oferte. Omul firesc nu vrea să fie mântuit de păcatele sale. Omul carnal își iubește fărădelegea și nu-l primește pe Hristos deoarece Hristos promite că-l va scăpa de păcatele sale. Omul firesc nu vrea să fie eliberat de sub puterea păcatului. El ar dori să scape de mânia lui Dumnezeu dar nu ar dori să părăsească păcatul. Adevărata ofertă a mântuirii oferă păcătosului perspectiva unei vieți de pocăință și lepădare de sine pentru eliberarea de sub puterea păcatului. O astfel de ofertă nu place omului firesc. Din cauză că nici un om nu dorește să primească mântuirea pe care o oferă Dumnezeu prin Isus Hristos, această ofertă universală este ineficientă în a mântui dar foarte eficientă în a fi o mărturie împotriva tuturor celor care au refuzat-o.

“Eu Îmi dau viaţa pentru oile Mele” Ioan 10:15

“Dar voi nu credeţi, pentru că, după cum v-am spus, nu sunteţi din oile Mele. Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri, şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea. Tatăl Meu, care Mi le-a dat este mai mare decât toţi, şi nimeni nu le poate smulge din mâna Tatălui Meu” Ioan 10:26-28

Observăm totuși că unii oameni doresc cu adevărat să fie eliberați de sub puterea păcatului. Unii oameni sunt cu adevărat urâtori de păcat și iubitori de Hristos. Ei îmbrățișează învățăturile lui Hristos și umblă după El. De ce? Pentru că ei sunt parte din turma lui Isus Hristos și Tatăl i-a dat pe acești oameni în mâinile Fiului pentru ca Fiul să moară pentru ei. De ce nu credeau unii iudei în Isus Hristos pentru ca să fie mântuiți? Pentru că ei nu făceau parte din turma Lui, zice Hristos. Cum se cunosc cei care fac parte din turma lui Hristos? Sunt unele caracteristici marcante ale acestor aleși ai lui Dumnezeu. Ei vin după Hristos, ei ascultă glasul Lui și perseverează până la sfârșit pe calea pocăinței deoarece nimeni nu-i poate smulge din mâinile Fiului. Pentru acești oameni a murit Hristos, pentru oile Lui.

De ce este greșit să zicem că Hristos a murit pentru toți oamenii? Deoarece nu toți oamenii vor fi mântuiți și unii cu siguranță că vor ajunge  sau au ajuns deja în iad. A murit Hristos pentru unii oameni care chiar acum se găsesc în iad fiind pedepsiți din pricina păcatelor lor? Nu! Cu siguranță că nu! Dacă Hristos ar fi murit în locul acestor oameni, ei nu ar mai fi ajuns în iad deoarece păcatele lor ar fi fost ispășite prin moartea lui Hristos. Sau se poate spune că Hristos a murit deageaba în locul lor? Sau mai rău… Oare trebuie să înțelegem că Hristos a oferit cu adevărat o plată pentru păcatele lor înaintea Tatălui Său doar că Iehova a fost nemulțumit cu această plată și astfel a mai cerut încă o plată din partea acestor blestemați care suferă chiar acum în flăcările iadului? Nu! Cu siguranță că nu! Ispășirea lui Hristos este particulară și se aplică numai în dreptul oilor Sale! Toate oile lui Hristos vor trăi veșnic și nici măcar una nu va fi pierdută! Cei care vor fi pierduți vor dovedi că nu au fost niciodată oi din turma lui Isus Hristos!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1450
  • Export PDF: 1
Opțiuni