Duhul Sfânt și Evanghelizarea (2)
Autor: Paul Timoce  |  Album: Duhul Sfânt și Evanghelizarea  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de paultimoce in 03/06/2010
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Să ştie bine dar, toată casa lui Israel, că Dumnezeu a făcut Domn şi Hristos pe acest Isus, pe care L-aţi răstignit voi. După ce au auzit aceste cuvinte, ei au rămas străpunşi în inimă, şi au zis lui Petru şi celorlalţi apostoli: "Fraţilor, ce să facem?". "Pocăiţi-vă", le-a zis Petru, "şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre, apoi veţi primi darul Sfântului Duh". Fapte 2:36-38

În articolul precedent am văzut Duhul Sfânt are un rol primordial în răspândirea Evangheliei. Am văzut că lucrarea de răspândire a adevăratei Evanghelii este o lucrare imposibilă și că oamenii sunt neputincioși în a promova mesajul vieții veșnice. Lucrarea de evanghelizare este imposibilă pentru muritori deoarece există un înger căzut numit Lucifer și există nenumărați demoni care stăpânesc peste sistemul lumesc și care se luptă cu înverșunare împotriva Adevărului. Ei fac tot ce le stă în putere pentru a ține omenirea într-o stare de moarte spirituală și puterea întunericului este mare. De aceea, botezul, sau scufundarea, în Duhul Sfânt este absolut necesară pentru răspândirea Evangheliei.

Lucrarea de evanghelizare a Duhului Sfânt a început în ziua Cincizecimii când ucenicii au fost botezați cu Duhul Sfânt. Această manifestare a puterii lui Dumnezeu a atras oameni din toate națiile pământului în preajma odăii de sus pentru că unii dintre ei aveau să primească viața veșnică fiind incluși în planul de mântuire alcătuit în sânul Sfintei Treimi înainte de întemeierea lumii. În zilele acelea, Dumnezeu a început să-și cheme aleșii la Sine și să-și clădească Biserica folosindu-se de ucenicii botezați cu Duhul Sfânt, în frunte cu Petru. Petru predică sub ungerea și călăuzirea Duhului Sfânt. Petru știa ce să zică deoarece Duhul Sfânt îl inspira și lucra în el. Dar Duhul Sfânt, în timp ce făcea o lucrare în Petru dându-i cuvinte potrivite se implica activ și în inimile ascultătorilor lui Petru. Aceștia rămân străpunși în inimă, zice Cuvântul Domnului, deoarece Duhul făcea o lucrare în ei chiar în acele momente și ei știau că trebuie să facă ceva: "Fraților, ce să facem?"

Atunci când Dumnezeu decide să mântuiască un păcătos, El cheamă acel păcătos la Sine prin intermediul unei lucrări lăuntrice a Duhului Sfânt care în primul rând arată omului starea în care se găsește. Păcătosul care este conștientizat de starea sa rămâne străpuns în inimă și caută o scăpare. Caută să scape de sub puterea păcatului și a nelegiuirii făcând ceva. Continuarea lucrării Duhului Sfânt în acea zi a Cincizecimii s-a făcut prin Petru:

"Pocăiţi-vă", le-a zis Petru, "şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre, apoi veţi primi darul Sfântului Duh"

Oamenii aceștia se pocăiesc, se botează și primesc darul Sfântului Duh și prin ei, Duhul Sfânt își continuă lucrarea Sa de răspândire a Evangheliei lui Isus Hristos.

Două mii de ani au trecut de atunci și Duhul Sfânt a continuat mereu să lucreze în lume răspândind mesajul Evangheliei pretutindeni și zidind Trupul lui Isus Hristos, Biserica. De două mii de ani, Dumnezeu își cheamă aleșii la Sine și această lucrare a Duhului Sfânt nu se va sfârși decât atunci când ultimul membru al poporului sfânt va fi adus la pocăință. Astăzi, același Duh Sfânt lucrează pretutindeni în lume aducând oameni la Hristos și dăruind iertare și pocăință aleșilor lui Dumnezeu. Eu vreau să fiu acolo unde lucrează Duhul Sfânt și să mă minunez de lucrarea Sa. Eu vreau ca Duhul Sfânt să lucreze și în mine și prin mine. Eu doresc să fiu parte din această glorioasă lucrare de evanghelizare! Doamne, umplemă cu Duhul Tău!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3246
  • Export PDF: 2
Opțiuni